• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Biuro Spraw Wszelakich Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi

Kontakt z administracją oraz pytania i odpowiedzi
Architekt Ścieżek
Up, below, so far
Nothing happens in the dark

Are you still afraid?
sława
IV
krew
mugolak
genetyka
—
zawód
akrobata cyrkowy, wynalazca
Wyzywająco ubrany mugolak, od razu sprawiający wrażenie ekscentrycznego (w wyraźnie prowokatywny sposób) lub wywodzącego się z nizin społecznych. Ma 176 centymetrów wzrostu. Ciemnobrązowe oczy. Włosy czarne, kręcone - w gorsze dni chodzi roztrzepany i skołtuniony, w lepsze, po zastosowaniu Ulizanny na mokre strąki, wygląda tak bajecznie, że masz ochotę zatopić palce w puszystych loczkach. Ma przebite uszy i wiele tatuaży. Najbardziej charakterystyczne z nich znajdują się na plecach (wielkie, anielskie skrzydła) i kroczu (długi, chiński smok oplatający jego przyrodzenie i uda). Do tego ma wiele blizn od ran kłutych i zaklęć, a także samookaleczeń. Sporo z nich to ślady po przypalaniu papierosami. Ze względu na daltonizm monochromatyczny ubiera się wyłącznie na czarno. Przy pasku nosi sznurki, łańcuchy, noże, czasami kombinerki i inne narzędzia, których używa do pracy. Jest człowiekiem bardzo wysportowanym, jego ciało jest wyrzeźbione, ale nigdy nie skupiał się na budowaniu masy i siły mięśniowej. Ma 32 lata, ale uzależnienie od substancji odurzających i alkoholu sprawia, że jest wizualnie o kilka lat starszy.

The Edge
#1,181
20.06.2024, 14:07  ✶  
@Neil Enfer

Znaczy tu bardziej chodzi mi o to, że jak odnajdę ukradzioną różdżkę po roku, to czy ona jak wybrała mnie wtedy, to czy po tym roku (nawet jeśli ktoś inny jej używał) to dalej rozpozna pierwotnego właściciela i wróci do niego?
Odpowiedź może być dowolna
a) tak, bardzo ucieszyła się i ma taką samą magiczną moc
b) uważa, że została przegrana w pojedynku i już nie chcę cię na właściciela
c) przez rok mogłeś się zmienić i różdżka przestała być kompatybilna
d) co tam sobie wymyślisz

A jak się nie zniszczy, to co się stanie?
Nikt tego nie wie... Czarodzieje są bardzo przesądni, nikt tego nie sprawdził, chcesz być pierwszy? A może sprawdzili to... i nigdy nie mieli okazji nam o tym opowiedzieć... Pjerosek Możesz zaryzykować.

I czy ktoś taki jak Samuel McGonagal może zrobić różdżkę? Bo on ma ,,Tworzenie przedmiotów drewnianych II" oraz rzemiosło na 3 kropki.
Tak, różdżki są z drewna.

Oh darling, it's so sweet
you think you know how crazy I am.

My mind is a hall of mirrors.
Architekt Ścieżek
Up, below, so far

Are you still afraid?
sława
IV
krew
mugolak
genetyka
—
zawód
Wyzywająco ubrany mugolak, od razu sprawiający wrażenie ekscentrycznego (w wyraźnie prowokatywny sposób) lub wywodzącego się z nizin społecznych. Ma 176 centymetrów wzrostu. Ciemnobrązowe oczy. Włosy czarne, kręcone - w gorsze dni chodzi roztrzepany i skołtuniony, w lepsze, po zastosowaniu Ulizanny na mokre strąki, wygląda tak bajecznie, że masz ochotę zatopić palce w puszystych loczkach. Ma przebite uszy i wiele tatuaży. Najbardziej charakterystyczne z nich znajdują się na plecach (wielkie, anielskie skrzydła) i kroczu (długi, chiński smok oplatający jego przyrodzenie i uda). Do tego ma wiele blizn od ran kłutych i zaklęć, a także samookaleczeń. Sporo z nich to ślady po przypalaniu papierosami. Ze względu na daltonizm monochromatyczny ubiera się wyłącznie na czarno. Przy pasku nosi sznurki, łańcuchy, noże, czasami kombinerki i inne narzędzia, których używa do pracy. Jest człowiekiem bardzo wysportowanym, jego ciało jest wyrzeźbione, ale nigdy nie skupiał się na budowaniu masy i siły mięśniowej. Ma 32 lata, ale uzależnienie od substancji odurzających i alkoholu sprawia, że jest wizualnie o kilka lat starszy.

The Edge
#1,182
20.06.2024, 14:11  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.06.2024, 14:17 przez Eutierria.)  
@Thomas Figg

Hej, mam pytanie odnośnie tworzenia zaklęć (bo nie mogłem znaleźć kwestii żadnego tekstu jak to wygląda) - jeżeli postać chciałaby stworzyć zaklęcie, które daje konkretny efekt to jak wygląda ta "procedura"?
Masz dziedziny magii, postacie powinny mniej-więcej ogarniać, że magia działa w takich kategoriach (może z wyjątkiem nekromancji, bo ona jest nielegalna) i móc sobie wykminić „o, jak wykształtuję to i to, to zrobię wybuch!” i tak dalej. Kopiowanie przedmiotów, z którymi mają styczność na co dzień, takich dupereli, albo wzniecenie iskry, która zapali świecę - to są podstawy podstaw (nauczyli cię tego w szkole), a resztę to już musisz sobie wykminić w klimacie postaci, jaką stworzyłeś.

Ewentualnie czy klyątwołamacze są w stanie w jakiś sposób określić czy dany obszar jest poddany jakiemuś zaklęciu/klątwie czy sprawdzanie przez nich odbywa się na wysyłanie stażystów przodem?
Czarną magię da się wyczuć po zapachu, co do innych zaklęć - puszczasz stażystę przodem i ryzykujesz utratą pracy, albo wymyślasz inny sposób sprawdzenia terenu... Na przykład:
- Rozpraszasz sobie wszystko w zasięgu wzroku (i modlisz się o to, że to ma szansę zadziałać, ale jak to jest duży obszar to powodzenia w rzucaniu rozproszenia na każde drzewo w lesie)
- Puszczasz tam psa-zwiadowcę i czekasz, aż wszyscy zaczną cię wyzywać na PW, że lepiej puścić stażystę niż pieska
- Puszczasz tam humanoidalny mechanizm i wyczekujesz czy coś rzuci w niego szatańską pożogą
- Kształtujesz tam jakiś inny target...
- Zakładasz pelerynę +20 do odbicia klątw z asortymentu Rosierów, biegniesz tam, robisz przewrót w przód i liczysz na to, że wytrzyma
...

Kolorowy ptak
krew
genetyka
zawód

Neil Enfer
#1,183
20.06.2024, 14:27  ✶  
Cytat:A jak się nie zniszczy, to co się stanie?
Nikt tego nie wie... Czarodzieje są bardzo przesądni, nikt tego nie sprawdził, chcesz być pierwszy? A może sprawdzili to... i nigdy nie mieli okazji nam o tym opowiedzieć... Możesz zaryzykować.

XD czy brać do tego MG? Bo mi różdżkę w sumie ukradli i nie wiem czy została zniszczona, czy nie, na pewno nie przez Neila, a on niedługo będzie mieć nową, więc...
your new trauma
unbothered. moisturized. happy. on diagon alley, killing innocent people. focused. flourishing.
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
szmalcownik
Ścigany przez prawo, lecz nie każdy czarodziej od razu skojarzy jego twarz. Błękit intrygująco pięknych oczu, tak jasny jak wiosenne niebo, zdaje się skrywać pod sobą coś innego - ciemność, jakiej nie da się uchwycić słowami. Jego postura, choć nie wykazuje nadmiernego umięśnienia, emanuje przekonaniem o własnej wyższości. Niezbyt wysoki (mierzy 175 centymetrów wzrostu), ale z pewnym nieuchwytnym urokiem, nosi ze sobą aurę tajemniczości, której źródło ukryte jest w zakamarkach przeżartej melancholią duszy. To, co sprawia, że spojrzenia przylgną do niego jak dźwięki do ciszy, to nie tylko atrakcyjność zewnętrzna, ale coś w nim, co przyciąga i odpycha jednocześnie. Nie jest stary, ale jego oblicze nosi na sobie wyraźny ciężar czasu.

Umbriel Degenhardt
#1,184
20.06.2024, 14:28  ✶  
Możesz wymyślić zakończenie tej historii samodzielnie albo poprosić o wsparcie mistrzów gry w temacie konsultacji (ale ostrzegam, że rzucę kością i mogę ci wylosować coś bardzo głupiego).

they should be
t e r r i f i e d
of me
Kolorowy ptak
krew
genetyka
zawód

Neil Enfer
#1,185
20.06.2024, 14:29  ✶  
To jak będę mieć nową różdżkę, to postaram się pamiętać poprosić o mg. XD
Kolorowy ptak
krew
genetyka
zawód

Neil Enfer
#1,186
20.06.2024, 15:06  ✶  
Hejo, ja mam pytanie o kolory magii, próbowałam to wygooglować, ale no.

Bo w filmie jest magia zielonego koloru i czerwonego, bo wiadomo Wol De Mord i Hari Pota. Ale są tutaj u was inne kolory? Bo nie wiem jakie kolory dobierać do czarów. Jest magia bezkolorowa? Czy kolor zależy od dziedziny magii? Nie ma tego w spisie różdżek i aur, a spisu czarów jako tako nie mamy. W filmie kolor był raczej przypisany do osoby, czy tutaj jest tak samo? Czy można strzelać tęczą?
Architekt Ścieżek
Up, below, so far

Are you still afraid?
sława
IV
krew
mugolak
genetyka
—
zawód

The Edge
#1,187
20.06.2024, 15:54  ✶  
@Neil Enfer

Póki to jest przynajmniej minimalnie klimatyczne, to możesz opisać sobie w zakresie światła co chcesz (nie musi ono w ogóle istnieć w twoich postach, bo nasza mechanika tego z jednym wyjątkiem nie zakłada). Strzelanie tęczą przy jakimś nie wiem, zaklęciu tworzącym wybuch albo zadającym śmierć, to już zwyczajne bezklimacie. Nie istnieje coś takiego jak kolor magii przypisany postaci, dziedzinie magii i tak dalej. Jedyne zaklęcie, jakie zostało na forum opisane jako tworzące światło to właśnie Avada, wiec jeżeli chcesz bawić się światłem, to unikaj tego koloru jeżeli nie chcesz zbiorowej paniki.

Czarodziej
Less colours but still colorful
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Klątwołamacz
Średniego wzrostu (174 cm), lekko umięśniony. Włosy ma w kolorze ciemnego brązu, zazwyczaj schludnie ułożone, z opadającymi na oczy w barwie orzecha laskowego kosmykami. Nos ma lekko zadarty, na słońcu wychodzi mu te kilka piegów, zdobiących jego policzki.

Jessie Kelly
#1,188
20.06.2024, 16:12  ✶  
Heloł Nyan

Ja z jeszcze jednym pytaniem - skoro z postaci drugoplanowej można zrobić pierwszoplanową, to na odwrót też tak można? Z pierwszego na drugi plan przerzucić?

Pozdrawiam ^^
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
#1,189
20.06.2024, 16:21  ✶  
Tak.
corbeau noir
— light is easy to love —
show me your darkness
krew
genetyka
zawód
Gdyby Śmierć przybrała ludzką postać, wyglądałaby jak Perseus; wysoki i szczupły, o kredowym licu oraz zapadniętych policzkach. Pojedyncze hebanowe kosmyki opadają na czoło mężczyzny; oczy zaś, czarne jak węgiel z jadeitowymi przebłyskami, przyglądają się swym rozmówcom z niepokojącą natarczywością. Utyka na prawą nogę, w związku z czym jego stały atrybut stanowi mahoniowa laska z głową kruka.

Perseus Black
#1,190
22.06.2024, 10:14  ✶  
Hejka, to nie jest pilna sprawa, ale trochę uciążliwa Stresik

Gdy dostaję wiadomość o tym, że ktoś mnie oznaczył w wątku, to jest w niej tylko link do pierwszej strony tematu, co właściwie w żaden sposób nie pomaga w przypadku tak dużych wydarzeń jak np. Kiermasz, bo i tak trzeba wyszukiwać post tej osoby w inny sposób. Czy dałoby się to zmienić tak, żeby w powiadomieniu był bezpośrednio link do posta, w którym jest się oznaczonym?

[Obrazek: 2eLtgy5.png]
if i can't find peace, give me a bitter glory

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości

Strony (183): « Wstecz 1 … 117 118 119 120 121 … 183 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa