• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Gołomp Charlesa - Brendon

Gołomp Charlesa - Brendon
Gówniara z miotełką
She had a mischievous smile, curious heart and an affinity for running wild.
sława
VI
krew
półkrwi
genetyka
klątwa żywiołów
zawód
BUMowiec
Heather mierzy 160 cm wzrostu. Jest bardzo wysportowana, od dzieciaka bowiem lata na miotle, do tego zawodowo grała w quidditcha. Włosy ma rude, krótkie, nie do końca równo obcięte - gdyż obcinał je Charlie po tym, jak większość spłonęła podczas Beltane. Twarz okrągłą, obsypaną piegami, oczy niebieskie, czają się w nich iskry zwiastujące kolejny głupi pomysł, który chce zrealizować. Porusza się szybko, pewnie. Ubiera się głównie w sportowe rzeczy, ceni sobie wygodę. Głos ma wysoki, piskliwy - szczególnie, kiedy się denerwuje. Pachnie malinami.

Heather Wood
14.08.2023, 17:35  ✶  
Londyn 03.05.1972 poranek

Jules,

Przepraszam, zasnęłam wczoraj wcześnie. Nie zdążyłam Ci odpisać. Nafaszerowali mnie jakimiś lekami przeciwbólowymi, przez które ciągle chce mi się spać.

Nie masz za co mnie przepraszać. Na polanie było bardzo dużo osób, które potrzebowały pomocy, zresztą zostawiłeś mnie w najlepszych rękach w jakich tylko mogłeś. Cameron był przy mnie, gdy się obudziłam.

Z jakiego dołu??? Tak szczerze mówiąc nie pamiętam, żebym do jakiegoś wpadła.

Czuję się dobrze, znaczy może nie jestem w najlepszej formie, gorzej chyba też jeszcze nie było, ale żyję i wszystkie bolące części ciała mi o tym przypominają.

Jeśli masz czas na odwiedziny, to zapraszam. Okropnie nudno jest w tym szpitalu. Czasem wpada Cami, ale musi pracować, tak zresztą jak wszyscy inni, więc chętnie się z Tobą zobaczę i usłyszę Twoją wersję tej historii.

Będę czekać, bo za bardzo nie mogę się ruszyć.

Ruda
Chichot losu
I’m not looking for the knight
I’m looking for the sword
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
15.08.2023, 13:34  ✶  
Do listu załączono dwa szkice - ciemnowłosego mężczyzny o krzaczastych brwiach (scenariusz Nie zamykaj oczu I) i "mugola" z bronią (scenariusz Nie zamykaj oczu II).

24.05.72

Jules,

jeśli zobaczysz któregoś z tych mężczyzn, uważaj i koniecznie daj znać. Jeden prawdopodobnie kręcił się w pobliżu naszego domu parę tygodni temu. Sądziłam, że to nic wielkiego, ale teraz nie jestem już pewna.

Brenna

Don't promise to live forever. Promise to forever live while you're alive.
Chichot losu
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM
Brązowe włosy, ciemne oczy, wzrost wysoki jak na kobietę, bo mierzy sobie około 179 centymetrów wzrostu. Twarz raczej sympatycznie ładna niż piękna, nie wyróżniająca się przesadnie i rzadko umalowana. Brenna porusza się szybko, energicznie, głos ma miły i rzadko go podnosi. Ubiera się różnie, właściwie to okazji - w ministerstwie widuje się ją w umundurowaniu albo w koszuli i garniturowych spodniach, kiedy trzeba iść gdzieś, gdzie będą mugole, w Dolinie w ubraniach, które ujdą wśród mugoli, a na przyjęcia i bale zakłada typowe dla tej sfery zdobione szaty lub suknie. W tłumie łatwo może zniknąć. Jeżeli używa perfum, to zwykle to jedna z mieszanek Potterów, zawierająca nutę bzu, porzeczki i cedru, a szamponu najczęściej jabłkowego, rzecz jasna też potterowskiego.

Brenna Longbottom
26.08.2023, 10:04  ✶  
17.05.72

Jules,

czy tamtej nocy podczas Beltane, gdy ukryliście się w lesie, napotkaliście z Alastorem i Harper... jakieś dziwne istoty?
Wiele wskazuje, że coś zagnieździło się w Kniei. Nie wiem, czy wciąż tam są, ale prawdopodobnie przypominają dementorów, chociaż nimi nie są. To coś zupełnie nowego, nie sklasyfikowanego - mogę tylko zgadywać, że pojawiło się przez Voldemorta i to, co zrobił w Limbo.
Proszę, nie wchodź w pojedynkę do lasu.
Brenna

Queen of May
But green is the color of earth,
of living things, of life.

And of rot.
sława
III
krew
mugolak
genetyka
—
zawód
zielarka, twórca eliksirów
Jasnoniebieskie oczy, brązowe włosy i jasna, posiadająca nieliczne piegi cera. 168 wzrostu, o szczupłej sylwetce. Wokół niej unosi się intensywny aromat ziół i zapachowych świec. Dłonie w niektórych miejscach ma permanentnie odbarwione od eliksiralnych składników i roślin którymi się zajmuje. Dora w kwartale jesiennym choruje na Zieloną Zarazę co oznacza, ŻE JEST ZIELONA!!

Dora Crawford
08.09.2023, 14:13  ✶  
14.05.1972
wczesny poranek

Pod żadnym pozorem nie wchodzić samotnie do Kniei! Potwory!!!!

PS. W razie czego pytajcie Brenny.

Dora
oprócz tego taka sama wiadomość wisiała na lodówce

The woods are lovely, dark and deep, 
But I have promises to keep, 
And miles to go before I sleep.
Nieoceniony Stażysta
god gives his silliest battles to his most tragic of clowns
sława
IV
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
stażysta, szpital św. munga
zdezorientowane spojrzenie; ciemnobrązowe oczy; ciemnobrązowe włosy w wiecznym nieładzie; cienkie usta; przeciętny wzrost 174 cm; dobrze zbudowany, jednak wynika to raczej z diety i ciągłego latania z jednego zakątka szpitala św. Munga w drugi niźli intensywnym ćwiczeniom fizycznym; wada wymowy (jąkanie się) objawiające się w sytuacjach stresowych

Cameron Lupin
10.02.2024, 03:30  ✶  

Do pokoju Charlesa w Warowni trafiła koperta zrobiona z ulotki reklamującej Dziurawy Kocioł. W środku znalazł się złożony ''na cztery'' list z widocznymi plamami po zachlapaniu, które po bliższej inspekcji zdradzały zapach Ognistej Whiskey

Charlie,
Julien,

wiesz, że ja czasami nie mam już siły? Powaga. Są takie dni, gdy po prostu wszystkiego mi się odechciewa. Czego ja bym niee oddał, żeby cofnąć się do czasów szkolnych i spędził w murach Hogwartu jeszcze kilka dni... Nigdy nie sądziłem, że to powiem, ale ja wręcz tęsknie teraz za tamtymi czasami. Kiedyś wszystko wydawało się prostsze, ale nie dlatego, że byliśmy młodsi. Życie naprawdę było inne. Byłem tylko ja, ty i Heather. Zawsze razem, co by się nie działo.

A teraz... Nie masz wrażenia, że wszystko idzie na tak? Jakby świat próbował nas od siebie odsunąć i zepsuć nam szyki. A mieliśmy takie wielkie plany! Śmiechem żartem chcieliśmy wynajmować chatę razem, pamiętasz? Każde z nas miało mieć oddzielne skrzydła posiadłości. Taa, to chyba była akurat ta ''dziecięca wyobraźnia''. Nie bylibyśmy w stanie trzymać rąk przy sobie dostatecznie długo. Chyba mała klitka byłaby lepsza dla naszej trójki. Mniejszy dystans między sypialnią, kuchnią a łazienką.

Cholernie za tobą tęsknie, wiesz? To niesprawiedliwe, że ty musisz się ukrywać, gdy ci skurwiele dalej buszują chuj jeden wie gdzie. Nie zasługujesz na to. Chciałbym móc coś zrobić. Machnąć różdżką i sprawić, że tego nie będzie. Że ten cały burdel po prostu wyparuje i w końcu dowiemy się, jak wygląda spokojne, "dorosłe" życie.

To nie powinno tak wyglądać.

Nie powinienem siedzieć teraz na wpół pijany po kilkugodzinnym zabiegu w pracy i zaprzątać sobie głowy tym, żeby wszystko było ''dopięte na ostatni guzik'', co by przypadkiem jakiś ''debil'' nie dostał tej wiadomości w swoje ręce. Totalna żenada. Ech, zaczynam bredzić, a ty pewnie siedzisz zamknięty w jakiejś klitce.

Powinniśmy cię stamtąd zabrać, wiesz? Heather rozproszyłaby Brennę, a ja rzuciłbym ci linę zrobioną z prześcieradłem. Zsunąłbyś się po niej albo wspiął! Jestem prawie pewny, że wspólnymi siłami by nam się to udało. W końcu miłość zwycięża wszystkie przeszkody, a my akurat mamy jej pod dostatkiem, co nie?

Postaram się niedługo wpaść. Poproszę siostrę, żeby coś upiekła. Należy ci się.

Cameron

PS. Picie Ognistej samemu nie jest fajne. Nie polecam.
Gówniara z miotełką
sława
VI
krew
półkrwi
genetyka
klątwa żywiołów
zawód
BUMowiec
Heather mierzy 160 cm wzrostu. Jest bardzo wysportowana, od dzieciaka bowiem lata na miotle, do tego zawodowo grała w quidditcha. Włosy ma rude, krótkie, nie do końca równo obcięte - gdyż obcinał je Charlie po tym, jak większość spłonęła podczas Beltane. Twarz okrągłą, obsypaną piegami, oczy niebieskie, czają się w nich iskry zwiastujące kolejny głupi pomysł, który chce zrealizować. Porusza się szybko, pewnie. Ubiera się głównie w sportowe rzeczy, ceni sobie wygodę. Głos ma wysoki, piskliwy - szczególnie, kiedy się denerwuje. Pachnie malinami.

Heather Wood
12.09.2024, 12:44  ✶  
Londyn 03.08.1972

Jules,

Dziękuję za ten list. Wiele dla mnie znaczy. Tęsknię za Tobą, dawno się nie widzieliśmy.
Wiesz, że tak naprawdę Cameron nie jest jeszcze moim narzeczonym? Brenna wspominała mi o tym, że w Warowni wszyscy myślą, że tak jest, ponoć coś wypaplała, a inni to podkoloryzowali.
Prezenty są wspaniałe, nie wiem skąd wygrzebałeś te zdjęcia, na pewno zatańczymy też wszyscy razem do tej muzyki, już niedługo.

Ruda
Gówniara z miotełką
sława
VI
krew
półkrwi
genetyka
klątwa żywiołów
zawód
BUMowiec

Heather Wood
17.09.2024, 13:49  ✶  
Londyn 05.08.1972

Jules,

PEWNIE JUŻ WIESZ, bo przypadkiem wysłałam wyjca do Brenny, ale tak, oficjalnie mam narzeczonego!!! To nowy status naszej relacji! CAMERON ZEMDLAŁ, czaisz?! ALE POWIEDZIAŁAM TAK! SZYKUJ SIĘ NA WIELKIE WESELE, MUSISZ BYĆ NASZYM ŚWIADKIEM!!!! To znaczy moim, będziesz moim świadkiem?!

PS. żadnych gęsi, bo wsadzę ci ją w dupę

Ruda
Chichot losu
sława
V
krew
czysta
genetyka
widmowidz
zawód
detektyw BUM

Brenna Longbottom
18.10.2025, 20:24  ✶  
16.09

Jules,

przez ten dym i zamieszanie listy docierały z opóźnieniem. Zresztą nic dziwnego, skoro pisałeś spoza granic, a ja musiałam znaleźć jakąś sowę (sporo ich zginęło, nie chciałam wysyłać swojej tak daleko).

H. i C. są cali. Napisałabym, że jeśli jesteś bezpieczny tam, gdzie przebywasz, lepiej zostań, ale decyzja należy tylko do Ciebie. Nasz dom ucierpiał i dopiero jesteśmy w trakcie organizowania wszystkiego, więc pod koniec miesiąca będę miała dla Ciebie schronienie, ale jeśli zdecydujesz się wrócić wcześniej, Woody pewnie przyjmie Cię na jakiś czas w Rejwachu. Dorzucam to, co miałam pod ręką, jeśli potrzebujesz na koszty transportu.

Porozmawiamy po Twoim powrocie.

B.

Do koperty włożono parę galeonów.

Gówniara z miotełką
sława
VI
krew
półkrwi
genetyka
klątwa żywiołów
zawód
BUMowiec

Heather Wood
05.12.2025, 15:58  ✶  
ptak przyniósł ze sobą bardzo dokładnie zapakowanego kebaba i czteropak
Londyn 07.09.1972

Jules,

Nie wiem, gdzie jesteś, ale słuchaj, słuchaj. Smutno mi tu bez Ciebie, przechadzałam się właśnie po mugolskim Londynie i poczułam ten zapach...
Mam nadzieję, że dostaniesz przesyłkę, nie będzie może ciepły, ale na pewno będzie smakował wybitnie.

PS. TĘSKNIĘ

Ruda
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (3): « Wstecz 1 2 3

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa