• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
Floret - Jastrząb Ger

Floret - Jastrząb Ger
hold me like a grudge
and what an ugly thing
– to have someone see you.
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
auror
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością. Jest nienaturalnie zimny w dotyku.

Atreus Bulstrode
22.07.2024, 20:34  ✶  
14.08.1972

Sama się chyba w głowę pierdolnęłaś w tym Windermere. A może to niedotlenienie przez to pływanie w jeziorze?
Kobieto JUŻ JEST POŁOWA MIESIĄCA? Co ja mam teraz zapierdalać na ten twój wypizdów? Proponuję konkurs szczania pod wiatr.
hold me like a grudge
and what an ugly thing
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
auror
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością. Jest nienaturalnie zimny w dotyku.

Atreus Bulstrode
22.07.2024, 20:40  ✶  
14.08.1972

W chuju mam czy masz większego ode mnie, jeśli ci pomaga myślenie że tak jest - na zdrowie.
Zatem widzimy się jutro i przekonamy się, kto se obsiura nogawki.
Good Boy
I've got a twisted way of making it all seem fine
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Klątwołamacz
Wysoki na metr i dziewięćdziesiąt centymetrów co do milimetra - no więc wysoki, ale za to z drobną budową ciała. Czarne, kręcone włosy i ciemne oczy. Twarz pokryta kilkudniowym zarostem zdradza, że niezbyt dba o siebie.

Thomas Figg
24.09.2024, 13:06  ✶  
28.08.1972, Londyn

Geraldine,
Z wielką chęcią pomogę ci z twoim bratem. Choć zastanawia mnie dlaczego do rozprawienia się z nim potrzebujesz aż klątwo łamacza.
Daj znać czy potrzebuje się przygotować do tego jakoś i kiedy to będzie.

Thomas
Good Boy
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Klątwołamacz
Wysoki na metr i dziewięćdziesiąt centymetrów co do milimetra - no więc wysoki, ale za to z drobną budową ciała. Czarne, kręcone włosy i ciemne oczy. Twarz pokryta kilkudniowym zarostem zdradza, że niezbyt dba o siebie.

Thomas Figg
25.09.2024, 14:26  ✶  
28.08.1972, Londyn

Geraldine,

Dobrze, w takim razie dla pewności przygotuje swój zwyczajowy zestaw potrzebny do pracy, daj znać kiedy będziesz znać dokładną datę.

Thomas
Czarodziejska legenda
O! from what power hast thou this powerful might,
With insufficiency my heart to sway?
krew
genetyka
zawód
Przed dwoma tysiącami lat niewielkie irlandzkie miasteczko Waterford spłynęło krwią okrutnego męża i bezdusznego ojca kobiety, która zbyt wiele wycierpiała z ich rąk. Upiorzyca gnana nienawiścią i pragnieniem zemsty, przez lata dotkliwie karała wiarołomnych kochanków i mężów, aż zasnęła w swym rodzinnym grobowcu. Mieszkańcy co roku w rocznicę jej zgonu kładą na ciężkiej marmurowej płycie krypty rytualny kamień, który ma zapewnić im bezpieczeństwo. Ze szczątkowych zapisków etnologów i lokalnych pieśni, można wywnioskować, że kobieta była użytkowniczką magii. Czy znajdzie się śmiałek, który zdecyduje się zdjąć kamień i pocałunkiem obudzić bladolicą śniącą o ustach czerwonych jak krew?

Dearg Dur
03.10.2024, 07:29  ✶  

—31/08/72—

List został dostarczony przez sowę późnym popołudniem. Na drugiej stronie papieru znajdowała się pospiesznie namalowana mapka z zaznaczonym punktem na zachód od zabudowań.

Geraldine!

Twój problem nie dawał mi spokoju i zdecydowałem się pojechać do Yr Yagwrn po więcej informacji. Jakież było moje zaskoczenie, gdy okazało się, że wpadłem tam wprost na Twojego brata Thorana! Mówiłaś, że nie widziałaś go ostatnio, zabawiłem się więc w brygadzistę i wyśledziłem jego kroki. Zdaje się, że będziesz mogła go znaleźć w jaskini pod miasteczkiem. Zaznaczyłem Ci na mapie. Spiesz się, bo może się okazać, że jutro już go tam nie będzie.

Z pozdrowieniami,

Isaac Bagshot
Good Boy
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Klątwołamacz

Thomas Figg
03.10.2024, 13:55  ✶  
Sowa przyniosła kawałek pergaminu, na którym widać było, że ktoś w pośpiechu nabazgrał dwa słowa.
Będę,
Thomas
Doktor Dom
Ain't no chariots of fire
Come to take me home

I'm lost in the woods and I wander alone
krew
genetyka
zawód
Wysoki, mierzący 193 cm. Dobrze zbudowany, umięśniony. Opalony, wręcz spieczony słońcem od prac na zewnątrz. Kawał czarodzieja. W granicach 100 kg. Wieloletni sportowiec, obecnie również pracujący w znacznym stopniu fizycznie, co widać na pierwszy rzut oka. Długowłosy, zielonooki blondyn. Ma falowane, gęste włosy w kolorze ciepłego jasnego blondu - poprzetykane pasmami rozjaśnionymi od częstego pobytu na słońcu i kilkoma pierwszymi kosmykami bieli. W kącikach oczu ma siateczkę zmarszczek, czoło również pokrywają pierwsze, jeszcze niezbyt głębokie linie. Roztacza wokół siebie zapach ziołowego dymu: ciężki, ale słodkawy, trochę kadzidłowy. Nosi się elegancko, klasycznie, choć nieczęsto sięga po magiczne szaty. W większości są to ubrania szyte na miarę. Preferuje proste, ale dopasowane spodnie i koszule z dobrych materiałów, skórzane buty. Czasami golfy albo płaszcze dostosowane do pogody. Wybiera ciemne kolory. Sięga głównie po zielenie, brązy i czerń, ale bez niebieskich podtonów (również w kierunku bardzo ciemnej zieleni albo kawowego brązu). Często sięga po skórzane rękawiczki. Na palcu niemal stale nosi złoty sygnet. Na lewym nadgarstku ma zegarek na skórzanym pasku, na prawym rzemykową bransoletę z przywieszką. Zazwyczaj mówi bez akcentu, nie unosi głosu. Raczej stawia na wizualny autorytet i chłodne, poważne, nieco kpiące spojrzenie.

Ambroise Greengrass-Yaxley
04.10.2024, 15:03  ✶  
Odpowiedź zwrotna została odesłana na tyle listu od Geraldine.

Wiem.

A.
hold me like a grudge
and what an ugly thing
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
auror

Atreus Bulstrode
04.10.2024, 22:00  ✶  
1 sierpnia 1972
Zgadnij co!

chujów sto

Atreus

do wyjca została dołączona ciężka paczka ze 100 specjalnymi świeczkami mulciberów
Dama z Lumos
krew
genetyka
zawód
Kasztanowe włosy zwykle ma ciasno spięte, odsłaniając bladą, trochę piegowatą twarz. Oczy ma jasne, o uważnym spojrzeniu. Około metr sześćdziesiąt dziewięć wzrostu.

Florence Bulstrode
05.10.2024, 13:51  ✶  
Wiadomość jak na Florence była nietypowo krótka, pewnie napisana w pośpiechu.

31.08.72

Geraldine,

czy mam poczekać w Yr Yagwrn albo poprosić kogoś, by tam poczekał?
Uważaj na siebie.

Florence
Dama z Lumos
krew
genetyka
zawód
Kasztanowe włosy zwykle ma ciasno spięte, odsłaniając bladą, trochę piegowatą twarz. Oczy ma jasne, o uważnym spojrzeniu. Około metr sześćdziesiąt dziewięć wzrostu.

Florence Bulstrode
05.10.2024, 14:29  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05.10.2024, 15:04 przez Florence Bulstrode.)  
Geraldine,

Mogę poprosić Patricka Stewarda lub któregoś z braci, aby mi towarzyszył. Uważasz, że w wiosce powinniśmy spodziewać się potencjalnych problemów?
Nie mam zamiaru zdradzać, o co chodzi. Gdyby dotarło to do Atreusa, wszedłby tam choćby tylko z ciekawości, a mówiąc szczerze, nie jestem odpowiednią osobą do starć z potworami... Orion byłby więc tu lepszym wyborem. Mogę za to udzielić pomocy medycznej lub powiadomić Twoją rodzinę lub Ministerstwo, gdybyś zgłosiła, że coś się dzieje.

Florence
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (17): « Wstecz 1 … 9 10 11 12 13 … 17 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa