• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Sekrety Londynu Szpalta Zakończone [Wiosna/Lato 1972] Rachunek Sumienia

[Wiosna/Lato 1972] Rachunek Sumienia
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
20.10.2024, 18:03  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.10.2024, 18:16 przez Eutierria.)  

Spóźniłem się, pomocy

Jeżeli jesteś w grupie tych, którzy dopiero się obudzą, że czegoś nie zgłosili i będziesz teraz nadrabiał, nie zgłaszaj:

1) Sesji, które zgłoszono wyżej. Nie dublujcie zgłoszeń!

2) Następujących sesji:
  • Jeździec bez głowy (Ministerstwo)
  • Jeździec bez głowy (Stanley)
  • Noc w Lecznicy Dusz
Oraz zadań od Voldemorta. Oto te sesje, o których wiem:
  • Zadanie Augustusa
  • Zadanie Alanny I
  • Zadanie Alanny II
  • Zadanie Alanny III
  • Zadanie Sauriela I
  • Zadanie Sauriela II
  • Zadanie Sauriela III
  • Zadanie Sauriela IV
  • Zadanie Nicholasa
  • Bellatrix - sesje zgłoszone tutaj
  • Zadanie Louvaina
  • Anthony - sesje zgłoszone tutaj
  • Stanley - sesje zgłoszone tutaj
  • Spotkanie w Kromlechu
Zdaję sobie sprawę z tego, że niektóre z nich były zgłoszone wyżej, ale wrzucam je tutaj dla czytelności. I jak najbardziej możecie zgłosić się jeszcze po punkty, najlepiej wrzućcie post tutaj i powiadomcie mnie o tym przez PW.

Tak wiem - trzeba przez to sprawdzić masę zgłoszeń, ale na moją obronę ja też musiałam i mi się nie będzie chciało potem weryfikować czy nie daję komuś punktów drugi raz, pls nie róbcie tego, skoro się spóźniacie, to wykonajcie tę pracę.

there is mystery unfolding
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
20.10.2024, 19:16  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 20.10.2024, 19:18 przez Eutierria.)  

Podsumowanie

Prezentuję ostateczne podsumowanie punktowe według powyższych kryteriów. Rachunki uznaję za zamknięte, a rozwinięcie poruszonych tutaj wątków odbywać się będzie w ramach nowych wydarzeń. Minimalna liczba możliwych do otrzymania punktów doświadczenia przy napisaniu w ramach wydarzenia pełnej sesji wynosi 30, każdy kolejny próg punktowy jest efektem dodatkowego zaangażowania uczestników. Jeżeli postać pojawiła się w listach albo czymś w tym stylu, ale sesji nie napisała lub ta sesja nie była skupiona na wydarzeniu - przyznawałam szczątkowe punkty.

[+]Dobra, ale w jaki sposób punktujesz?
Kryteria zostały przedstawione w dwa posty wyżej. Otwierałam sesję, jeżeli nie powtarzała się, wczytywałam się w nią i dodawałam krzyżyki w arkuszu za każde spełnione kryterium. Jeżeli dostrzegałam rażący błąd (ale stało się to tutaj tylko w jednym przypadku), odbierałam punkt. W przypadku kiedy zgłoszona sesja nie dotyczyła wydarzenia w całości (a jedynie były to wzmianki nawiązujące np. do rytuału w innych sesjach) zbierałam to i przyznawałam krzyżyki za zaangażowanie, w szczególności przenoszenie swoich zadań, dram i rozkmin na barki innych postaci (takich, które nie grały z wami nigdy wcześniej). Po przemyśleniu sytuacji dodałam również bonusowe punkty za sytuacje wyjątkowo ryzykowne, szczególnie za otwartą walkę z użyciem kości - uznawałam takie sytuacje za wyjątkowo rozwojowe, co powinno mieć odzwierciedlenie w uzyskanych punktach doświadczenia. Jeżeli ktoś chce mieć swój dokładny wynik punktowy do wglądu, może poprosić mnie o to w wiadomości prywatnej. Przyznałam również dodatkowe 10 punktów Victorii Lestrange za spektakularne zaangażowanie i terminowość - kolejny próg powinien wynosić 90 PD, ale pomiędzy nią i drugą osobą na liście było 20 punktów różnicy.

Punkty doświadczenia

100 PD
Victoria Lestrange

80 PD
Sauriel Rookwood
Brenna Longbottom
Atreus Bulstrode

70 PD
Stanley Andrew Borgin
Patrick Steward
Erik Longbottom
Mavelle Bones
Bellatrix Black

60 PD
Anthony Ian Borgin
Heather Wood
Florence Bulstrode
Cameron Lupin

50 PD
Laurent Prewett
Giovanni Urquart
Louvain Lestrange
Augustus Rookwood
Nora Figg
Darcy Lockhart

40 PD
Martin Crouch
Lorraine Malfoy
Geraldine Yaxley
Daisy Lockhart
Rabastan Lestrange
Cynthia Flint
Alastor Moody

30 PD
Philip Nott
Maeve Chang
Leon Bletchley
Julien Fitzpatrick
Vakel Dolohov
Avelina Paxton
Ula Brzęczyszczykiewicz
Sebastian Macmillan
Orion Bulstrode
Nicholas Travers
Lyssa Mulciber
Leta Crouch
Eunice Malfoy
Danielle Longbottom
Alanna Carrow

10 PD
Robert Mulciber
Septima Ollivander
Elliott Malfoy
Lavinia Degenhardt

Nagrodą za udział jest odznaka Wiosennych Porządków:

Jeżeli zapomniałeś się zgłosić sprawdź ten post.

@Victoria Lestrange, @Sauriel Rookwood, @Brenna Longbottom, @Atreus Bulstrode, @Stanley Andrew Borgin, @Patrick Steward, @Erik Longbottom, @Mavelle Bones, @Bellatrix Black, @Anthony Ian Borgin, @Heather Wood, @Florence Bulstrode, @Cameron Lupin, @Laurent Prewett, @Giovanni Urquart, @Louvain Lestrange, @Augustus Rookwood, @Nora Figg, @Darcy Lockhart, @Martin Crouch, @Lorraine Malfoy, @Geraldine Yaxley, @Daisy Lockhart, @Rabastan Lestrange, @Cynthia Flint, @Alastor Moody, @Philip Nott, @Maeve Chang, @Leon Bletchley, @Julien Fitzpatrick, @Vakel Dolohov, @Avelina Paxton, @Ula Brzęczyszczykiewicz, @Sebastian Macmillan, @Orion Bulstrode, @Nicholas Travers, @Lyssa Mulciber, @Leta Crouch, @Eunice Malfoy, @Danielle Longbottom, @Alanna Carrow, @Septima Ollivander, @Elliott Malfoy, @Lavinia Degenhardt, @Amanda Lestrange, @Fergus Ollivander, @Samuel Carrow, @Theon Travers, @Theodore Lovegood, @Jamil Anwar, @Jackie Carrow, @William Lestrange, @Eden Lestrange, @Noémie Delacour

there is mystery unfolding
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Eutierria (6672), Mavelle Bones (207), Brenna Longbottom (655), Erik Longbottom (1007), Atreus Bulstrode (735), Florence Bulstrode (104), Heather Wood (6), Giovanni Urquart (184), Martin Crouch (60), Ula Brzęczyszczykiewicz (71), Patrick Steward (366), Cameron Lupin (1008), Darcy Lockhart (36), Victoria Lestrange (1567), Sauriel Rookwood (52), Avelina Paxton (126), Bellatrix Black (22)

Wątek zamknięty  Dodaj do kolejeczki 

Strony (4): « Wstecz 1 2 3 4

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa