• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Poczta Charlotte

Poczta Charlotte
the web
Il n'y a qu'un bonheur
dans la vie,
c'est d'aimer et d'être aimé
sława
VI
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Szef OMSHM-u
187 cm | 75 kg | oczy szare | włosy płowo brązowe Wysoki. Zazwyczaj rozsądny. Poliglota. Przystojna twarz, która okazjonalnie cierpi na bycie przymocowana do osoby, która myśli, że pozjadała wszelkie rozumy.

Anthony Shafiq
23.07.2024, 22:06  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23.07.2024, 22:06 przez Anthony Shafiq.)  

—16/08/72—

Londyn, 16.08.72

Gwiazdo Zaranna, Tańcząca Nad Ciałami Poległych,

Pociesza mnie Twoja recenzja, cieszę się, że poziom mediolańskiej opery nie spadł przez te lata.

Dowiesz się oczywiście, jeśli tylko sprawa stanie się oficjalna, choć zwierzyć Ci się mogę, że chyba rzecz ma się ku dobremu. Jestem ogłupiony afektem, sam z trudem mogę ze sobą wytrzymać. Dasz mi znać kiedy to się stabilizuje na tyle, by móc normalnie funkcjonować? Myślę, że jesteś najkompetentniejszą w tym zakresie.

Twój Anthony

ps Prawiem żem zapomniał. Smok? Jaki smok? Nie godzi się, żeby Jessie miał smoka przede mną, a z tego co mi wiadomo, moja piwnica wciąż czeka na lokatora. Bądź spokojna.
pps Z chęcią Cię podejmę i bez groźby straszliwej vendetty, tylko uprzedzam, poziom intelektualny mam obecnie w głębokiej zapaści.

odpowiedź na wiadomość

Czarodziej
Less colours but still colorful
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Klątwołamacz
Średniego wzrostu (174 cm), lekko umięśniony. Włosy ma w kolorze ciemnego brązu, zazwyczaj schludnie ułożone, z opadającymi na oczy w barwie orzecha laskowego kosmykami. Nos ma lekko zadarty, na słońcu wychodzi mu te kilka piegów, zdobiących jego policzki.

Jessie Kelly
23.07.2024, 23:24  ✶  
16.08

Mamo,
Nie, nie kupił.
Dlaczego pomyślałaś, że mógłbym dostać od niego smoka, zanim wuj Anthony nie dostałby jednego?
ceaseless watcher
Vigilo, opperior, Audio.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
Niewymowny
Średniego wzrostu czarodziej (176cm), ubrany w modne szaty, szpakowate loki sięgają mu za ucho, a na twarzy nosi dość długi zarost, broda jest w wielu miejscach siwa. Ma ciemne, niemal czarne oczy. Emanuje od niego bardzo niespokojna energia.

Morpheus Longbottom
01.08.2024, 18:35  ✶  
W kopercie znajdowała się pocztówka od Morpheusa.
[Obrazek: 0e52236433b6c701ce6ac54af51a8c28.jpg]

Neapol, 11 VII 1972

Najmilsza Charlotte,

Sprawy służbowe nigdy nie są przyjemniejsze, gdy wyciągają mnie pod słońce Italii. Następnym razem złożę wniosek o delegację do nas obojga, będziesz mogła obkupić się, znalazłem doskonały butik, nie mów Jonathanowi, bo się zdenerwuje, że mają tylko damskie ubrania i jeszcze zacznie nosić mini spódniczki. Później Ci opowiem, dlaczego w ogóle znalazłem damski butik i znam jego zasoby. Uśmiejesz się.

Ze słonecznego Neapolu, Twój
Morpheus

PS
Odpisuj do Warowni, wrócę do Anglii prędzej, niż dosięgnie mnie korespondencja.

PS II
Mam nadzieję, że doceniasz tego dymiącego Wezuwiusza.

And when I call you come home
A bird  in your teeth
the end is here
ceaseless watcher
Vigilo, opperior, Audio.
sława
IV
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
Niewymowny
Średniego wzrostu czarodziej (176cm), ubrany w modne szaty, szpakowate loki sięgają mu za ucho, a na twarzy nosi dość długi zarost, broda jest w wielu miejscach siwa. Ma ciemne, niemal czarne oczy. Emanuje od niego bardzo niespokojna energia.

Morpheus Longbottom
26.08.2024, 18:57  ✶  
List dotarł do Charlie późnym wieczorem, z 1 na 2 sierpnia.

Warownia, 1 VIII 1972

Najpiękniejsza Charlie,

doznałem epifanii. Porozmawiamy w DT bez świadków. Zabezpiecz dzieciaki na jesień, obawiam się o ich bezpieczeństwo bardziej niż zwykle.

Morpheus

Wyjątkowo wiadomość spłonęła po jej odczytaniu.

And when I call you come home
A bird  in your teeth
the end is here
Czarodziej
Some legends are told
Some turn to dust or to gold
But you will remember me
Remember me for centuries
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
Zastępca szefa OMSHM-u
Wysoki (191 cm), szczupły i zawsze zadbany brunet, który ewidentnie poświęca dużo czasu na to, by wyglądać najlepiej jak tylko się da. Najczęściej stroi się w wysokiej jakości szaty, garnitury i koszule. Niemal zawsze uśmiechnięty.

Jonathan Selwyn
12.09.2024, 19:45  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.09.2024, 23:21 przez Jonathan Selwyn.)  
19.08.72, około drugiej w nocy
Lottie,
Po pierwsze chciałbym zaznaczyć, że wierzę pełnią serca, że zarówno nasz drogi przyjaciel, jak i Twój syn byliby w stanie znieść informację o strzelaninie, chociaż nie testowałem tego całkowicie w lraktyce, jako że poinformowałem o tym jedynie Anthony'ego i przyjął to naprawdę spokojnie. Po drugie, przyznam się szczerze, że trochę nie wiem co Ci odpowiedzieć ponieważ mogę z ręką na piersi przysiąc Ci w tym momencie, że absolutnie niczego przed Tobą nie ukrywamy, chociaż nie jestem pewny, kim są ci my w tym zdaniu. Mówiąc to, zbiegiem okoliczności musimy poważnie porozmawiać, ponieważ przez kilka ostatnich lat coś przed Tobą ukrywałem, co teraz może Ci zaszkodzić  ale zapewniam Cię, że nie ma to żadnego związku z knuciem za Twoimi plecami. Czy dzisiaj wieczorem Ci pasuje? Przepraszam. Zapewniłbym Cię, że sytuacja jest pod kontrolą, ale nie jestem pewny, czy mogę.
Jonathan
Czarodziej
Some legends are told
Some turn to dust or to gold
But you will remember me
Remember me for centuries
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
Zastępca szefa OMSHM-u
Wysoki (191 cm), szczupły i zawsze zadbany brunet, który ewidentnie poświęca dużo czasu na to, by wyglądać najlepiej jak tylko się da. Najczęściej stroi się w wysokiej jakości szaty, garnitury i koszule. Niemal zawsze uśmiechnięty.

Jonathan Selwyn
31.10.2024, 13:24  ✶  
29.08.72
Lottie,
co powiesz na wycieczkę na Hawaje z dzieciakami? Jak najszybciej. Ja stawiam. Wysyłam też broszurę z hotelami.
J.
Czarodziej
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Klątwołamacz
Średniego wzrostu (174 cm), lekko umięśniony. Włosy ma w kolorze ciemnego brązu, zazwyczaj schludnie ułożone, z opadającymi na oczy w barwie orzecha laskowego kosmykami. Nos ma lekko zadarty, na słońcu wychodzi mu te kilka piegów, zdobiących jego policzki.

Jessie Kelly
02.11.2024, 19:42  ✶  
29.08.

Mamo,
o co chodzi z tymi zaręczynami?
the web
Il n'y a qu'un bonheur
dans la vie,
sława
VI
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Szef OMSHM-u
187 cm | 75 kg | oczy szare | włosy płowo brązowe Wysoki. Zazwyczaj rozsądny. Poliglota. Przystojna twarz, która okazjonalnie cierpi na bycie przymocowana do osoby, która myśli, że pozjadała wszelkie rozumy.

Anthony Shafiq
03.11.2024, 20:16  ✶  

—29/08/72—

Little Hangleton, 29.08.72

Najdroższa Kuzynko,

oczywiście, że jestem skłonny udostępnić swojej rodzinie bezpieczną przestrzeń. W pierwszej kolejności dopisałem Thoedora do listy wyjazdowej - postaram się ich namówić aby dłużej pozostali w Egipcie pod opieką mojego ojca. Nie jest to może najwygodniejszy układ, już od dawna namawiam Jaspera na wyjazd, ale może kiedy już będą poza granicami państwa, łatwiej będzie ich ku temu nakłonić. Do tego czasu, dla wygody proponuję apartament przy Alei Horyzontalnej. Na dniach w progach letniej rezydencji pojawi się niezwykle ważna dla mnie osoba, okryta kirem żałoby i zależałoby mi na jej spokojności w tym delikatnym okresie dochodzenia do siebie. Jeśli zaś zależy Ci najmocniej na ukryciu, ukryciu, Twoje kroki powinny iść do Morpheusa i jego nowego domu, który przylega do mojej posiadłości. Wiem, że Longbottom już objął go kilkoma zabezpieczeniami, zameczek od dekad cieszy się opinią "porzuconej" i wyludnionej. Co prawda weszła tam już ekipa remontowa, ale wiem, których pokoi nie kazałem przerabiać na dom strachów. Czy Ty w ogóle znasz tę historię z domem strachów, czy podobnie jak ja teraz błądzisz we mgle wobec nieznanych faktów?

Co się stało? Jak bardzo mam się martwić, Twoim zmartwieniem o dzieci i faktem, że nie chcesz aby to Jonathan zabezpieczał ich dobrostan?

Twój mocno obecnie zaniepokojony,

Anthony

odpowiedź na wiadomość

the web
Il n'y a qu'un bonheur
dans la vie,
sława
VI
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Szef OMSHM-u

Anthony Shafiq
09.11.2024, 17:03  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.11.2024, 17:13 przez Anthony Shafiq.)  

—29/08/72—

Little Hangleton, 29.08.72

Najdroższa Charlotte,

dam znać Theodorowi, na pewno się zgodzi. Porozmawiam też z moją współlokatorką w kontekście kolejnych dni wrześniowych. Skrzydło gościnne ma wiele miejsca, potrzebuję nieco czasu, ale drugiego września będę już wiedział.

Ach tak, szkodniki. Jestem ciekaw skąd ta liczba mnoga, jeśli chodzi o sprawę, w którą wprowadził mnie już Jonathan. Proponowałem mu, że rozmówię się z tą osobą osobiście, ale zdaje się, że napaść w teatrze wprowadziła element paranoi, którego nie mogę przeskoczyć nie naruszając woli mojego przyjaciela. Wiesz, że lubię być dobrze poinformowany, nie szczędź mi więc faktów, bo pożałuję każdego wiersza, który wysłałem Ci w okresie emigracji.

Twój ulubiony kuzyn Anthony

odpowiedź na wiadomość

Czarodziej
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Klątwołamacz

Jessie Kelly
11.11.2024, 18:58  ✶  
29.08.

Podobno zaręczyłaś się z Jonathanem...? Electra mi o tym napisała, bo przeczytała w gazecie.

Zaręczasz się i nawet o tym nie wiesz?
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (3): « Wstecz 1 2 3 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa