• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Charybdis - poczta Scylli

Charybdis - poczta Scylli
oceanic feeling
Wipe the feet, the knees
Crawl to angry sea
I feel trampled here

The night just cradle in me
sława
IV
krew
czysta
genetyka
bezpieśny
zawód
wagabunda, twórca
Niesamowicie piękny człowiek. 179 centymetrów wzrostu; długie, lekko falujące się, brązowe włosy. Srebrzyca. Czasami jego oczy w świetle mogą wydawać się złote, ale to iluzja optyczna. Sporadycznie kilkudniowy zarost. Kilka blizn, które zdobył na morzu, większość zakryta runicznymi tatuażami zamkniętymi w kołach. Nie używa żadnych perfum - czuć od niego pot, morze, alkohol i las.

Dægberht Flint
02.02.2025, 20:45  ✶  
Kartka na ozdobnym pudełku, które zostało postawione obok drzwi do pokoju Scylli siódmego sierpnia. W taki sposób, żeby nie uderzyła go otwierając je od środka. W środku pudełka znajdują się różnego rodzaju eksponaty, jakie Flint zwiózł z Ameryki - robale, robaki, mniej i bardziej ciekawe okazy, z których najbardziej wyróżniają się czarodziejskie, puchate ćmy żywiące się (poza kwiatowym nektarem) żywicą z drzewa wiggenowego, od czego przybierają dziwaczny, zielonkawy kolor.

Wróciłem i zapraszam na herbatę. Mam dla Ciebie dużo opowieści i planowałem przekazać Ci je na żywo, ale trochę szkoda marnować tak dużą kartę na tak krótki tekst, dodam więc: ten żuk z wielkim dupskiem i niebieskim pancerzykiem wygląda zupełnie jak nasz profesor od Transmutacji.

F.

Matka nadała mi takie imię,
żeby poprawnie wymawiały je tylko drzewa i wiatr
Lord Voldemort
There is no good and evil. There is only power, and those too weak to seek it.
krew
genetyka
zawód
Swąd czarnej magii aż gryzie w gardło. Obecność tego czarnoksiężnika wzbudza niepokój nawet w najsilniejszych czarodziejach.

Czarny Pan
28.02.2025, 20:24  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28.02.2025, 20:24 przez Eutierria.)  
Ósmego września wydawało ci się, że leci w twoim kierunku ćma. Błyszczała pięknie w świetle chylącego się ku zachodowi słońca i osiadła na twojej dłoni. Dopiero wtedy zorientowałaś się, że nie była wcale żywym owadem - to była dziwna istota złożona z czegoś, co przypominało postrzępione resztki spalonego papieru. W miejscu, w którym wylądowała, zapiekła cię skóra i usłyszałaś Jego głos.

To był ten moment. Czarny Pan oczekiwał, że stawisz się w wyznaczonym miejscu, nie wzbudzając niczyich podejrzeń.

@Scylla Greyback
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (2): « Wstecz 1 2

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa