• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Sekrety Londynu Przygotowania Konsultacje z Mistrzem Gry Eutierria

Eutierria
Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
04.03.2025, 20:54  ✶  
@Cornelius Lestrange

1) Dorzuciłam dodatkową kość i dodałam sobie pod twoim postem notatkę, żeby tego nie zgubić (bo jeszcze do ciebie nie doszłam z dodawaniem adnotacji).

2) Kość nie powinna zostać przerzucona. Postać wykonywała wieczorem jakieś czynności służbowe. Moje propozycje (możesz też wymyślić coś samodzielnie): a) Postać pracowała w terenie, gdzie została zaatakowana. b) Zgodnie z lore zadań Ministerstwa, Atrium jest pełne przypadkowych ludzi. Cornelius mógł oberwać zaklęciem tam. c) Atakuje cię twój własny pracownik.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
04.03.2025, 20:59  ✶  
@Lorraine Malfoy

Ja pewnie zapomnę o spacji. A odpowiadając na twoje wątpliwości:

Jak opisać straty?
Tak, żeby to miało narracyjnie sens. Jeżeli masz problem, to mogę z tym pomóc, ale generalnie zakładam, że tworzymy te historie razem. To wy piszecie ich rozwinięcie.

Czy mogę ogrywać to dokładnie tak jak zostało opisane w kości? Źe straty są prawie katastrofalne? Niech ta chata się zjara, it's okay.
Możesz. Nie musiałaś nawet próbować tego gasić.

Czy możemy dodatkowo założyć, że postać bardzo późno zjawiłaby się na miejscu i zgasiłapo prostu małe, dogasające już płomienie?
Tak. Właściwie, to w związku z wydźwiękiem całości posta proponuję opisać to, że Lorraine (która i tak na początku znajdowała się przecież w Londynie i raczej nie myślała o tej ruderze) przybyła tak późno, że już nawet nie dogaszała płomieni, tylko polewała wodą żar i zwęglone deski, żeby ognień nie jebnął ponownie i nie podpaliło się nic obok.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
04.03.2025, 21:04  ✶  
@Hestia Bletchley

Jeśli rzucę kością na to, czy moja postać była w pracy i wyjdzie, że to tak jak to wpływa na spalone kości i akcje, które są w nich opisane? Jak do tego się ma praca brygadzistów i aurorów, którzy pracują w Ministerstwie, ale pewnie zostają wezwani od razu w teren?
W kodzie na Spalone Kości masz deklarowane miejsce pobytu. Jeżeli wypadło ci, że jesteś w pracy, to deklarowane miejsce pobytu będzie jakimś związanym z pracą. Jeżeli nie - no to postać znajdowała się w jakimś miejscu gdzie odpoczywa (dom, bar, może jest u rodziny albo u koleżanki - to ty podejmujesz decyzję). Ten deklarowany pobyt odnosi się do momentu, w którym z nieba zaczyna sypać się popiół. Później możesz przemieścić się w inne miejsce i odnieść do wyniku kości.

Czy dobrze rozumiem, że jeśli z fabularnych powodów moja postać nie siedziałaby w pracy do późna/od razu podczas ataków ruszyłaby pomóc komuś spoza pracy to mogę założyć że była w domu bez rzutów, kosztem nie wzięcia sobie zadania?
Tak.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
04.03.2025, 21:08  ✶  
@Millie Moody

Czy mam rzucać na to czy jestem w pracy mimo wszystko?
Nie, zwalniam cię z tego rzutu na podstawie wpisu w KP. Potraktujemy Millie jako przypadek wyjątkowy.

Czy mogę dołączyć do brygadzistów bo poczucie obowiązku mimo zwolnienia?
Możesz.

Czy czekać z decyzją i rzutem na swoje szlamolubstwo na zadania ZF-u?
Skoro postać i tak nie pracuje, to rzuć sobie teraz. Ale tak - jeżeli chcesz aktywnie grać zadanka, to najlepiej wstrzymaj się z pisaniem jeszcze chwilę.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
04.03.2025, 21:10  ✶  
@Atreus Bulstrode

System kości naprawdę cię lubi. Wiem, że się uśmiechnęłaś. Dodam to do twojego posta.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
04.03.2025, 21:18  ✶  
@Sauriel Rookwood

Jeżeli zamierzasz w trakcie ataków iść do domu zobaczyć czy czasem nie płonie, żeby go ratować, to jak najbardziej możesz rzucić. Postać może się w nocy przemieszczać. Jest to nieco absurdalne po tym, że Sauriel nie rzucił tam Zasłony Dymnej, ale kim ja jestem, żeby cię powstrzymać (poza tym, że prowadzę CP i mogę rzucić na ciebie zaklęcie permanentnego afro). Wstrzymałabym się tylko z rzutem i deklaracjami konkretnych działań do czasu aż nie dopnę swoich rzeczy, bo ci będzie łatwiej ułożyć chronologię jeżeli chcesz coś pisać pod zadania.
Krew jak czekolada
Nikt nie jest bezkarny - Zawsze trzeba płacić.
krew
genetyka
zawód
Przerośnięta, barczysta zbitka mięśni mierząca 192 cm wzrostu. Jego ciało w większym stopniu pokrywają tatuaże. Niepokojące, podkrążone ślepia w kolorze jasnego błękitu często wyrażają szaleńczą rządzę mordu. Włosy ciemne od skóry głowy - pojaśnione słońcem końce, zazwyczaj zaczesane na gładko do tyłu. Odziany zazwyczaj w szyte na miarę garnitury, na palcach widnieją dwa sygnety, zaś na szyi złoty łańcuszek. W lewym uchu często widnieje złoty kolczyk - kółeczko. Pachnie trawą cytrusową, słodką mandarynką, piżmem - niekiedy i krwią (czasami pizzą xD). Pierwsze wrażenie raczej każe zejść mu z drogi.

Hati Greyback
04.03.2025, 21:35  ✶  
No heej  Słodziutki
Przybiegłam się dopytać o Sei bello, które znajduje się na Podziemnych Ścieżkach. Czy prowadzenie lokalu ze starym i posiadanie półświatka(III) trochę uchroni mój tyłek? Pwease
Gówniara z miotełką
She had a mischievous smile, curious heart and an affinity for running wild.
sława
VI
krew
półkrwi
genetyka
klątwa żywiołów
zawód
BUMowiec
Heather mierzy 160 cm wzrostu. Jest bardzo wysportowana, od dzieciaka bowiem lata na miotle, do tego zawodowo grała w quidditcha. Włosy ma rude, krótkie, nie do końca równo obcięte - gdyż obcinał je Charlie po tym, jak większość spłonęła podczas Beltane. Twarz okrągłą, obsypaną piegami, oczy niebieskie, czają się w nich iskry zwiastujące kolejny głupi pomysł, który chce zrealizować. Porusza się szybko, pewnie. Ubiera się głównie w sportowe rzeczy, ceni sobie wygodę. Głos ma wysoki, piskliwy - szczególnie, kiedy się denerwuje. Pachnie malinami.

Heather Wood
04.03.2025, 21:42  ✶  
Głupie pytanie z mojej strony, ale się od wczoraj nad tym zastanawiam.
Mają być kości i zawodowe i zakonowe, zastanawiam się, czy mogę sobie rzucić na patrol, że Heather jest w pracy i to grać, czy to mnie wykluczy z późniejszych zadań dla Bambusa?
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
04.03.2025, 21:59  ✶  
@Hati Greyback

Tak, zwalniam twoją lokację z rzutu.
Czarodziejska legenda
—
krew
—
genetyka
—
zawód

Eutierria
04.03.2025, 22:00  ✶  
@Heather Wood

Możesz, ale w tym wydarzeniu nie będziesz mogła rozliczać działań dla Zakonu jako zawodowych i na odwrót.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (92): « Wstecz 1 … 43 44 45 46 47 … 92 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa