• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
1 2 3 4 5 6 Dalej »
Brenna A. Longbottom

Brenna A. Longbottom
Good Boy
I've got a twisted way of making it all seem fine
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Klątwołamacz
Wysoki na metr i dziewięćdziesiąt centymetrów co do milimetra - no więc wysoki, ale za to z drobną budową ciała. Czarne, kręcone włosy i ciemne oczy. Twarz pokryta kilkudniowym zarostem zdradza, że niezbyt dba o siebie.

Thomas Figg
07.10.2025, 13:14  ✶  
15.09.1972
Brenn,

Znalazłem to dziadostwo w końcu.
W stawie zostawiłem konkretne szczegóły jak pozbyć się tej runy -
proszę nie przebywaj w tamtym miejscu przed przeczytaniem
tego co Ci zostawiłem.

Thomas
Czarodziejska legenda
She should be sure in her soul that the most terrifying thing in the forest was her.
krew
genetyka
zawód
Wiedźma, która mieszkała w domku stojącym na kurzych nogach. Jadła dzieci na śniadanie — i prawdopodobnie na obiad i do herbaty.

Baba Jaga
13.10.2025, 19:57  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13.10.2025, 20:00 przez Baba Jaga.)  
zadanie od mistrza gry
1 października, w niedzielnym wydaniu Proroka, ukazał się kolejny artykuł z cyklu  Tradycja - nić Ariadny w labiryncie wieków. Może sami zwróciliście na niego uwagę, a jeśli nie to dość szybko jego temat został z wami poruszony przez innych członków rodziny - w końcu chodziło o waszą reputację. Arista Black, w towarzystwie Philomeny Mulciber, wyrażała się jasno i wyraźnie na temat tego co czystokrwiści powinni o was myśleć, jednocześnie stając się głosem tej bardziej konserwatywnej części rodzin. Nie bała się wskazywać was palcem i nawet jeśli niektórzy mogli nie podzielać jej zapału, ignorować go, albo zwyczajnie się nim brzydzić, stało się jasne że jej słowa mają wagę i mogą nieść za sobą zmianę równowagi, w której do tej pory żyło społeczeństwo. Od was - od całej rodziny Longbottom - zależy jak rozwiąże się dla was jesienny kwartał. Poddacie się słowom Aristy, nie przejmując się jej słowami i pewnie stając się pierwszymi, ale też nie ostatnimi, którzy zostaną wyproszeni z grona rodzin czystej krwi, czy może sprzeciwicie się jej żądaniom i zachowacie swój status?

Zwróćcie w jesiennym kwartale uwagę na kwestie społeczne dotyczące waszego statusu krwi i pamiętajcie, by poruszyć tę kwestię w rozliczeniu, który nastąpi na koniec aktualnego okresu fabularnego.

@Brenna Longbottom
hold me like a grudge
and what an ugly thing
– to have someone see you.
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
auror
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością. Jest nienaturalnie zimny w dotyku.

Atreus Bulstrode
14.10.2025, 17:25  ✶  
1.10.1972. wieczór

Przeczytałem artykuł w Proroku Niedzielnym. Jak się czujesz z faktem, że pani Black najwyraźniej niesamowicie zazdrości Longbottomowej wolności?

A.
Queen of May
But green is the color of earth,
of living things, of life.

And of rot.
sława
III
krew
mugolak
genetyka
—
zawód
zielarka, twórca eliksirów
Jasnoniebieskie oczy, brązowe włosy i jasna, posiadająca nieliczne piegi cera. 168 wzrostu, o szczupłej sylwetce. Wokół niej unosi się intensywny aromat ziół i zapachowych świec. Dłonie w niektórych miejscach ma permanentnie odbarwione od eliksiralnych składników i roślin którymi się zajmuje. Dora w kwartale jesiennym choruje na Zieloną Zarazę co oznacza, ŻE JEST ZIELONA!!

Dora Crawford
15.10.2025, 18:45  ✶  
20.09.1972. wieczór

Oczywiście, bierz!

*do listu dołączono lusterko dwukierunkowe

Dora.

The woods are lovely, dark and deep, 
But I have promises to keep, 
And miles to go before I sleep.
hold me like a grudge
and what an ugly thing
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
auror
Stosunkowo wysoki mężczyzna, mierzący sobie 183 centymetry wzrostu. Posiada włosy barwy ciemnego blondu i jasne, błękitne oczy. Budowa jego ciała jest atletyczna, a na twarzy często widnieje lekki, szelmowski uśmieszek. Porusza się z nonszalancją i pewną niedbałością. Jest nienaturalnie zimny w dotyku.

Atreus Bulstrode
15.10.2025, 21:39  ✶  
1.10.1972. wieczór

Powiem ci to raz, ale gdybym chciał żebyś zaczęła przed ludźmi udawać że mnie nie znasz, to albo bym ci to powiedział, albo sam zaczął.

Wracając do Aristy, jakieś przemyślenia odnośnie tego, co chcecie w tej sytuacji zrobić? Albo co ja mogę zrobić?

A.
hold me like a grudge
and what an ugly thing
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
auror

Atreus Bulstrode
16.10.2025, 00:10  ✶  
1.10.1972. wieczór

A nie boisz się że i tobie zacznie szukać kandydata na męża???

A.
hold me like a grudge
and what an ugly thing
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
auror

Atreus Bulstrode
16.10.2025, 07:27  ✶  
1.10.1972. wieczór

Spróbowałbym zgadywać, ale nie jestem pewien czy byłaś w stanie wpaść w dziurę jeśli byłaś w jakimś gabinecie. Co w takim razie zrobiłaś?

Ale wyobraź sobie tylko jaki to by był materiał na mezalians! Matka szuka ci odpowiedniego kandydata na męża, ale ty uciekasz sprzed ołtarza dla aurora który prawie połamał obie nogi podczas najgorętszej nocy tej jesieni!

A.
hold me like a grudge
and what an ugly thing
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
auror

Atreus Bulstrode
16.10.2025, 07:42  ✶  
2.10.1972. wieczór

No to kup jej inny, ale podobny. Lepszy.

Może cię zawsze z przed tego ołtarza ukraść, jak nie chcesz małpować Selwyna, ale dajesz mi bardziej vibe kogoś kto sam ucieka, a nie go uciekają. I już bez przesady z tym zabijaniem, bo przecież ogólny wymóg dobrego kawalera byłby spełniony, prawda??

A.
hold me like a grudge
and what an ugly thing
sława
V
krew
czysta
genetyka
aurowidz
zawód
auror

Atreus Bulstrode
17.10.2025, 19:24  ✶  
2.10.1972. wieczór

Mało porywające, ale ok. No chyba że jakimś cudem i sposobem mnie tez obejmą te przesłuchania, to ja nie wiem czy znajdę na to miejsce w grafiku.

A.
Loverboy
'It gets better!!!'
stfu It got worse-
sława
II
krew
zdrajca krwi
genetyka
—
zawód
Brak
Ciemne długie i niesfornie wywijające się włosy, gęste brwi i szeroki uśmiech. Charles to wysoki na 188 centymetrów młody mężczyzna. Nie wyróżnia się imponującą muskulaturą, ale nie jest też chuderlawy. Do życia ma tyle samo dystansu, co do siebie, więc bardzo często można usłyszeć jak się śmieje. Ciemne oczy to zwierciadła jego duszy, a te już nie tak często wyrażają pozytywne emocje. Ubiera się luźno, stawia na swetry, golfy, czasami nawet bluzy czy mugolskie (!) trampki. Przy pierwszym spotkaniu często wydaje się czarujący, momentami szarmancki. Rodzice próbowali wyuczyć go bardziej wyrafinowanego akcentu, ale Charlie do dzisiaj nie pozbył się pozostałości dewońskiego zaciągania, co uwydatnia się w momentach ekscytacji i upojenia alkoholowego.

Julien Fitzpatrick
18.10.2025, 19:46  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 18.10.2025, 20:11 przez Julien Fitzpatrick.)  
Listy prawdopodobnie doszły z opóźnieniem, dlatego jest ich kilka.

10.09

Brenna,

Właśnie się dowiedziałem, jestem daleko, nie w Australii, ale w Hong Kongu, mniejsza o to.

Co się dzieje? czy wszyscy są cali?

Jules

11.09

Brenna,

Komunikacja jest zapewne trudna, ale jak dostaniesz te listy odpisz. Cokolwiek.

Jules

13.09

Brenna,

Niepotrzebnie jechałem gdziekolwiek, nie wiem co mi się wydawało, jestem potrzebny na miejscu.

Pakuje się i wracam, jak tylko będzie mnie na to stać. Czyli bardzo niedługo.

Jules

I won't deny I've got in my mind now all the things we'd do
So I'll try to talk refined for fear that you find out how I'm imaginin' you
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Strony (43): « Wstecz 1 … 38 39 40 41 42 43 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa