Heather mierzy 160 cm wzrostu. Jest bardzo wysportowana, od dzieciaka bowiem lata na miotle, do tego zawodowo grała w quidditcha. Włosy ma rude, krótkie, nie do końca równo obcięte - gdyż obcinał je Charlie po tym, jak większość spłonęła podczas Beltane. Twarz okrągłą, obsypaną piegami, oczy niebieskie, czają się w nich iskry zwiastujące kolejny głupi pomysł, który chce zrealizować. Porusza się szybko, pewnie. Ubiera się głównie w sportowe rzeczy, ceni sobie wygodę. Głos ma wysoki, piskliwy - szczególnie, kiedy się denerwuje. Pachnie malinami.
Można ją przeoczyć. Mierzy 152 centymetry wzrostu, waży niecałe pięćdziesiąt kilo. Spoglądając na nią z tyłu... można myśleć, że ma się do czynienia z dzieckiem. Buzię ma okrągłą, wiecznie uśmiechnięte usta często muśnięte błyszczykiem, bystre zielone oczy. Nos obsypany piegami, które latem zwracają na siebie uwagę. Włosy w kolorze słomy, opadają jej na ramiona, kiedy słońce intensywniej świeci pojawiają się na nich jasne pasemka. Ubiera się w kolorowe rzeczy, nie znosi nudy i szarości. Głos ma przyjemny dla ucha, melodyjny. Pachnie pączkami i domem.
08.09.2026, 21:04 ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.09.2026, 21:33 przez Nora Figg.)
Pączek przyniósł kartonik w którym znajdowało się ciasto dyniowe
28.10.1972
Benjy,
strasznie mi przykro, ale nie udało mi się zrealizować zamówienia, w ramach rekompensaty przesyłam ciasto dyniowe.
Nora
Landrynka
She could make hell feel just like home.
sława
V
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Cukierniczka/Twórczyni eliksirów i kadzideł
Można ją przeoczyć. Mierzy 152 centymetry wzrostu, waży niecałe pięćdziesiąt kilo. Spoglądając na nią z tyłu... można myśleć, że ma się do czynienia z dzieckiem. Buzię ma okrągłą, wiecznie uśmiechnięte usta często muśnięte błyszczykiem, bystre zielone oczy. Nos obsypany piegami, które latem zwracają na siebie uwagę. Włosy w kolorze słomy, opadają jej na ramiona, kiedy słońce intensywniej świeci pojawiają się na nich jasne pasemka. Ubiera się w kolorowe rzeczy, nie znosi nudy i szarości. Głos ma przyjemny dla ucha, melodyjny. Pachnie pączkami i domem.
Pączek przyniósł kartonik w którym znajdowały się dwie czekoladowe muffinki
28.10.1972
Aktualnie jedna osoba przychodzi mi na myśl - Othello Fawley.
Nora
szekspirowski książę
words, words, words
sława
IV
krew
półkrwi
genetyka
widmowidz
zawód
Szef zakładu pogrzebowego
Wysoki (192 cm) dżentelmen o aparycji przyjemnej, choć dość ponurej. Wystrojony w szaty czarne, pogrzebowe. Ciemne włosy, które w słońcu mogłyby wyjaśnieć, opadają mu często na czoło. Ma szare, podkrążone oczy, bladą cerę, która rzadko widzi słońce. W jego mowie, choć przesiąkniętej angielskością, co jakiś czas pobrzmiewa szkocki akcent.
Do listu dołączono zestaw pięknych seansowych świec i wycenę zgodną z realiami rynkowymi.
27.10.72
Szanowny Panie Fenwick,
dołączam świece do przesyłki i polecam się na przyszłość.
Z poważaniem
Othello Fawley
Książę ciemnościKiedy nareszcie zaśniesz, piękna pomrocznico,
W głębinie mauzoleum czarno-marmurowej,
Co wystarczy ci tedy za strojną alkowę,
I kiedy dół wilgotny ci będzie łożnicą.
Landrynka
sława
V
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
Pączek przekazał Benjy'emu Bombastyczne bomby (3/3), poza tym w pakunku znajdował się eklerek
28.10.1972
Sprzątałam swój schowek, wyglądasz na kogoś, komu może się to przydać.
Nora
Landrynka
sława
V
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
12.09.2026, 00:25 ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12.09.2026, 00:25 przez Nora Figg.)
Pączek przyniósł ze sobą tarteletkę z owocami
08.09.1972
Benjy,
coś w tym jest.
Nie znam się do końca akurat na takich sprawach, jednak polecam abyś wysłał ten rysunek do Tristana Warda - na pewno sprosta Twoim oczekiwaniom. Uprzedziłam go o tym, że będziesz się z nim kontaktował.
Nora
ᴀʟᴄʜᴇᴍɪsᴛ ᴏꜰ ɢʟᴀss
what is the point
in having a mind
if you do not use it
to make judgements
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
metamorfomag
zawód
szklarz
178cm wzrostu; zielone oczy; ciemnobrązowe kręcone włosy; trzydniowy zarost na twarzy; dołeczki w policzkach; lekko przygarbiona postura; chód opieszały, nieco niezgrabny
nawet nie żartuj. Nie przyjmę od Ciebie żadnych pieniędzy. Prudence by mnie zjadła, a to mogłoby się dla niej skończyć niezłymi rewelacjami żołądkowymi. Po prostu przyjmijmy, że wisisz mi drobną przysługę. Kto wie, może w okolicy Yule przyda mi się eskorta podczas wyjścia do kasyna, gdzie przebimbam całą premię świąteczną?
W każdym razie, do listu powinno być załączone zawiniątko z pojemnikiem. Nie znam się jakoś wyjątkowo dobrze na obróbce drewna, ale udało mi się to obejść paroma dodatkowymi mechanizmami magicznymi. Korciło mnie, żeby dodać wiadomość głosową od siebie, która uruchamiałaby się przy każdym otwarciu pudełka, ale postanowiłem sobie darować…
Taką niespodziankę trzeba trzymać na odpowiednią okazję.
Eliasz
PS. Pozdrów moją siostrę.
PPS. Macie już jakieś plany na Samhain? Wygląda na to, że ja niestety utknę w warsztacie. Jesteśmy do tyłu z paroma większymi zamówieniami szklarskimi.
Heather mierzy 160 cm wzrostu. Jest bardzo wysportowana, od dzieciaka bowiem lata na miotle, do tego zawodowo grała w quidditcha. Włosy ma rude, krótkie, nie do końca równo obcięte - gdyż obcinał je Charlie po tym, jak większość spłonęła podczas Beltane. Twarz okrągłą, obsypaną piegami, oczy niebieskie, czają się w nich iskry zwiastujące kolejny głupi pomysł, który chce zrealizować. Porusza się szybko, pewnie. Ubiera się głównie w sportowe rzeczy, ceni sobie wygodę. Głos ma wysoki, piskliwy - szczególnie, kiedy się denerwuje. Pachnie malinami.