• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Dolina Godryka Knieja Godryka v
« Wstecz 1 2
[Wiosna 1972] Ogniska, wino i wianki - SABAT BELTANE

[Wiosna 1972] Ogniska, wino i wianki - SABAT BELTANE
Czarodziejska legenda
Przeciwności losu powodują, że jedni się załamują, a inni łamią rekordy.
krew
genetyka
zawód
Los musi się dopełnić, nie można go zmienić ani uniknąć, choćby prowadził w przepaść. Los objawia nam swoje życzenia, ale na swój sposób. Los to spełnione urojenie. Los staje się sprawą ludzką i określaną przez ludzi.

Pan Losu
20.03.2023, 22:42  ✶  

Pikantna herbata

Po wzięciu łyka herbaty z prądem szybko pożałowałeś tej decyzji. Poczułeś, jak przez twoje ciało przechodzi dziwna energia, od której wszystkie twoje włosy stanęły do góry jak po uderzeniu pioruna. Jesteś naelektryzowany. Przez trzy posty każde zetknięcie z innym człowiekiem skutkuje delikatnym, niegroźnym porażeniem go. Posmak papryczek chilli będzie towarzyszył ci do końca wieczoru. Musisz przyznać, że czujesz się po tym wszystkim bardzo energicznie.
Nieoceniony Stażysta
god gives his silliest battles to his most tragic of clowns
sława
IV
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
stażysta, szpital św. munga
zdezorientowane spojrzenie; ciemnobrązowe oczy; ciemnobrązowe włosy w wiecznym nieładzie; cienkie usta; przeciętny wzrost 174 cm; dobrze zbudowany, jednak wynika to raczej z diety i ciągłego latania z jednego zakątka szpitala św. Munga w drugi niźli intensywnym ćwiczeniom fizycznym; wada wymowy (jąkanie się) objawiające się w sytuacjach stresowych

Cameron Lupin
21.03.2023, 00:19  ✶  

Po odebraniu pierścionka z maszyny losującej Viorici nawet nie zorientował się, gdy stracił z oczu zarówno Charliego, jak i Theodore'a. Nawet się nieco zestresował, gdyż odwrócił się dosłownie na moment, a ich już nie było! Co tu się działo? Wodził wzrokiem po twarzach obcych czarodziejach i czarownic, którzy go mijali, mając nadzieję, że gdzieś w tłumie dostrzeże znajome sylwetki znajomych. Niestety, dosyć szybko zorientował się, że został sam jak palec. Jak zwykle wszyscy gdzieś poszli bez niego! Eh, co za ludzie. Przeszło mu przez myśl, żeby poprosić brygadzistów o pomoc.

Może byłoby to nieco dziecinne, ale przecież po coś tu byli, więc może mogliby wystosować jakiś komunikat do zebranych tu ludzi? Coś w stylu „Cameron Lupin czeka na swoje bratnie dusze przy straganie z pączkami na południu! Prosimy o szybkie odebranie młodzieńca. Przepraszamy za zamieszanie!”? To na pewno by zdało egzamin! Lupin już zaczął wypatrywać znajomych ciemnych szat, w które tak często ubrana była Heather. Tak, ona by mu na pewno pomogła. A jak nie ona to ktoś z jej znajomych! Na przykład Brenna Longbottom. Może i była dziana, ale była też funkcjonariuszką prawa. Przyjaźniła się z Rudą, ale znała też Cedrica i Cecylkę. Nie odmówiłaby mu, jakby zrobił te oczy zbitego szczeniaczka.

Niestety i tym razem szczęście ominęło Camerona, gdyż kiedy tylko wypatrzył przy jednym straganów znajomy mundur, para brygadzistów prędko się oddaliła, zapewne musząc zająć się jakimś ważnym incydentem. I to tyle, jeśli chodzi o pomoc zwykłym, szarym obywatelom. Chłopak nie miał innego wyboru, jak tylko dalej zwiedzać teren sabatu, aby koniec końców skierować się w kierunku polany z majowymi palami. Może tam w końcu znajdzie kogoś znajomego?

Postać opuszcza sesję
Poparzona
Nie prowadzę kursów wypowiadania mojego nazwiska.
krew
genetyka
zawód
Na pierwszy rzut oka — blizny po oparzeniach na twarzy. Na drugi — potężna niezręczność. Dopiero później możesz podziwiać nietypowy styl ubierania inspirowany mugolskim schyłkiem lat 60. 173cm || chuda, trochę mięśni || jasny blond || piwne

Ula Brzęczyszczykiewicz
21.03.2023, 14:26  ✶  

Pączuś był cudowny. Eklerka też. Zdecydowanie warto było poświęcić na to kilka zarobionych monet. Szczególnie, że trochę mi się udało ich zgarnąć.

Zerknęłam na stoisko. Nic się przy nim nie działo, zainteresowanie przeniosło się na pal i wianki. Bardzo dobrze, mogłam teraz się zrelaksować i przejść obok innych stoisk. W końcu znalazłam też źródło tych niesamowitych efektów, jakimi otaczali się niektórzy czarodzieje. Magiczne pierścienie! Oczywiście, że wylosowałam jeden dla siebie.

Podeszłam też do ostatniego stoiska. Duchy. To nie tak, że pierwszy raz je widzę, ale zawsze to takie dziwne... W gargulki nigdy nie grałam... I chyba dzisiaj nie zacznę. Kapłanki spytały się, którą herbatkę bym chciała i wybrałam tą z prądem. Brzmi podejrzanie alkoholowo, ale na korzenne smaki tym bardziej nie miałam ochoty. Nie po tych pączusiach i eklerkach.

Napiłam się troszkę i ruszyłam w stronę nowych aktywności, zobaczyć, jak to w ogóle wygląda.

!losowanie pierścionka
!herbata z prądem

???
Czarodziejska legenda
krew
genetyka
zawód
Los musi się dopełnić, nie można go zmienić ani uniknąć, choćby prowadził w przepaść. Los objawia nam swoje życzenia, ale na swój sposób. Los to spełnione urojenie. Los staje się sprawą ludzką i określaną przez ludzi.

Pan Losu

Pikantna herbata

Po wzięciu łyka herbaty z prądem szybko pożałowałeś tej decyzji. Poczułeś, jak przez twoje ciało przechodzi dziwna energia, od której wszystkie twoje włosy stanęły do góry jak po uderzeniu pioruna. Jesteś naelektryzowany. Przez trzy posty każde zetknięcie z innym człowiekiem skutkuje delikatnym, niegroźnym porażeniem go. Posmak papryczek chilli będzie towarzyszył ci do końca wieczoru. Musisz przyznać, że czujesz się po tym wszystkim bardzo energicznie.
Czarodziejska legenda
krew
genetyka
zawód

Pan Losu

Pierścionek z czarnym oczkiem

Po włożeniu pierścionka na palec twój ubiór zaczyna wyglądać, jakby zrobiony został z samego nocnego nieba. Na ciemnym materiale migoczą jasne gwiazdy, w których wprawne oko może odnaleźć znane konstelacje. Noc kairu stanowiąca oczko pierścionka zastała wyrzeźbiona w kształt gwiazdy.
Widmo
All that we see or seem is but a dream within a dream.
krew
genetyka
zawód
Czarownica urodziła się w 1903 roku. W 1932 roku Tilly wraz z rodziną spędziła wakacje w Ilfracombe w hrabstwie Devon, gdzie miał miejsce znany później incydent. Na plażę pewnego dnia wtargnął smok walijski zielony. Tilly z rodziną zatrzymała bestię, unikając ofiar śmiertelnych wśród ludności niemagicznej. Następnie zmodyfikowali pamięć mugolom za pomocą potężnego zaklęcia zapomnienia, oszczędzając żmudnej pracy amnezjatorom. Za ten czyn została jako nieliczna nagrodzona Orderem Merlina.

Tilly Toke
21.03.2023, 14:37  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.03.2023, 14:39 przez Tilly Toke.)  
Sabat przeniósł się tutaj. Wszystkie rozmowy możecie kontynuować w nowym temacie.

Temat zamkniety

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Alanna Carrow (1111), Alastor Moody (840), Atreus Bulstrode (1261), Avelina Paxton (1538), Bard Beedle (679), Brenna Longbottom (1545), Cameron Lupin (1802), Castiel Flint (553), Cathal Shafiq (1458), Cynthia Flint (2075), Daisy Lockhart (1367), Danielle Longbottom (3466), Elliott Malfoy (1183), Erik Longbottom (3303), Eunice Malfoy (1023), Fergus Ollivander (250), Florence Bulstrode (1037), Geraldine Greengrass-Yaxley (1526), Giovanni Urquart (1127), Heather Wood (1071), Jamil Anwar (910), Julien Fitzpatrick (1382), Leta Crouch (1374), Loretta Lestrange (1290), Louvain Lestrange (1108), Lyssa Dolohov (770), Mackenzie Greengrass (527), Martin Crouch (1492), Mavelle Bones (1205), Nora Figg (929), Orion Bulstrode (861), Ornella Borgin (479), Pan Losu (6667), Patrick Steward (2013), Perseus Black (790), Philip Nott (2203), Rowena Ravenclaw (2574), Salem (604), Samuel Carrow (2651), Sarah Macmillan (1142), Sauriel Rookwood (1213), Stanley Andrew Borgin (1795), Stella Avery (2002), Theodore Lovegood (1630), Theon Travers (1668), Tilly Toke (13), Trevor Yaxley (1659), Ula Brzęczyszczykiewicz (1939), Ulysses Rookwood (1399), Vespera Rookwood (799), Victoria Lestrange (1796)

Wątek zamknięty  Dodaj do kolejeczki 

Strony (38): « Wstecz 1 … 34 35 36 37 38

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa