• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6
Franz Kawka - poczta Cadogana

Franz Kawka - poczta Cadogana
Pan Egzorcysta
here lies the abyss,
the well of all souls

sława
III
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
kapłan kowenu | egzorcysta ministerstwa magii
ciemnobrązowe oczy; rozszczep tęczówki prawego oka (źrenica w kształcie dziurki od klucza); czarne włosy; przeciętny wzrost 173 cm; zimne dłonie; często ubrany cieplej niż sugeruje pogoda; okulary do czytania; srebrny łańcuszek z sygnetem na szyi (w oczku znajduje się zasuszony kwiat z rodzinnego ogrodu); niespieszny chód; cichy, nieco niewyraźny głos

Sebastian Macmillan
16.04.2023, 03:21  ✶  

—07/04/1972—

odpowiedź na list trafiła do Cadogana kilka godzin po wysłaniu oryginalnej wiadomości. drobna sówka po dostarczeniu listu, pogrzebała parę minut dziobem wśród swoich piór, a następnie odleciała w tylko sobie znanym kierunku.

Londyn, 7 kwietnia 1972

Mam nadzieję, że wyszedłeś z tego spotkania bez szwanku. Wbrew pozorom, nie wszystkie duchy chcą spędzić resztę swojego nieżycia na cmentarzu czy w rodowych katakumbach. Skoro nie zdołały jeszcze przejść na drugą stronę, to naturalnie przyciąga je życie. Emocje, inni ludzie, ciepło ludzkich osad. Jeśli zginęła w okolicy, to możliwe, że ciągnie ją do miejsca, które po prostu żyje.

Kto wie, może po kryjomu obserwuje żyjących i w ten sposób próbuje zrekompensować sobie przedwczesną śmierć; życiem poprzez innych ludzi na odległość. Zapewne spotkałeś w swoim życiu kilka osób, które nie były w stanie ruszyć ze swoim życiem do przodu, ale za to byli wyjątkowo zainteresowani tym, co się dzieje u innych, nawet obcych ludzi. Z duchami bywa podobnie. W końcu kiedyś były nami.

Skoro zdecydowałeś zgłębić się sprawę, to dobrze, że szukasz po archiwach. Skoro to dziedziczka posiadłości w okolicy, to warto namierzyć miejsce, w którym przechowują lokalne dokumenty. Nadmienię tylko, że „Trzy miotły” to wprawdzie jeden z najstarszych budynków miasteczka, ale za wiejską przechowalnię dokumentów raczej nie służył. Musisz pogrzebać gdzie indziej.

Jeśli sobie tego życzysz, mogę popytać w Biurze Rejestracji Post-istot i ich historii. Jeśli ta dziewczynka nie umknęła dotychczas służbom Ministerstwa to możliwe, że ma założone jakieś akta, które potwierdzają jej tożsamość. To powinno pomóc w złożeniu jej historii do kupy.

Z wyrazami szacunku,

Sebastian

PS. Myślę, że duch dziewczynki nie ma nic wspólnego z klozetem Jęczącej Marty. Marcie daleko do zamożnej dziedziczki. Tak, Cadoganie, za spowiedź się płaci. Sowicie. Obyczaj każe, aby przynieść spowiednikowi skromny podarek w formie posiłku lub słodkiej przekąski.

PPS. I owszem, mogę spowiadać, chociaż dawno tego nie robiłem. A ty?

odpowiedź na wiadomość

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Wiadomości w tym wątku
Franz Kawka - poczta Cadogana - przez Cadogan Weasley - 23.02.2023, 11:03
RE: Franz Kawka - poczta Cadogana - przez Patrick Steward - 23.02.2023, 23:52
RE: Franz Kawka - poczta Cadogana - przez Sebastian Macmillan - 16.04.2023, 03:21
RE: Franz Kawka - poczta Cadogana - przez Cathal Shafiq - 16.04.2023, 10:53
RE: Franz Kawka - poczta Cadogana - przez Rhea Parkinson - 16.04.2023, 13:09

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa