• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 … 10 11 12 13 14 … 16 Dalej »
[01/1972] "Ty stawiasz, Młody" - Mellvyn & Dellian

[01/1972] "Ty stawiasz, Młody" - Mellvyn & Dellian
Niewidomy Kochanek
Don’t know what’s next
I want to feel the light
krew
genetyka
zawód
Dellian ma zamglone, jasne oczy i od razu po spojrzeniu w nie, dociera do ciebie, że masz do czynienia z osobą niewidomą. Ma dłuższe, kręcone włosy, które często opadają mu na twarz. Zawsze ma w ręku różdżkę, która czasami drży, gdy chłopak zbliża się do przeszkód. Ubiera się w jasne koszule, które czasami są źle zapięte, ale można mu to wybaczyć, prawda? Na to narzuca ciemne kamizelki. Spodnie luźne, garniturowe. Ubrania wybiera mu kot, który ma naprawdę dobry gusty. Do tego wygodne buty, w których nigdy się nie przewróci, ani nie potknie, bo mógłby sobie naprawdę zrobić krzywdę. Mierzy 182 centymetry wzrostu, a waży 74 kilogramy.

Dellian Ollivander
16.04.2023, 19:57  ✶  

Zdecydowanie żałowałem, że straciłem wzrok, że nie mogłem patrzeć teraz na swojego brata, że nie mogłem z niego czytać, a jedynie domyślać się o czym myśli, co mu w duszy gra i czy powinienem mu jakoś pomóc. Zawsze starałem się pomagać innym ludziom, aby móc ich uszczęśliwić. Byłem typem osoby, która kochała każdego człowieka, która chciała się wiązać z innymi, tylko po to, aby ich uszczęśliwić.

— Może faktycznie tutaj znajdziesz ten brakujący element? – zasugerowałem. Londyn był wielkim miastem postępu, był też niebezpieczny, więc bałem się, że Mellvyn zrobił błąd wracając, ale dzięki temu mogłem czuć się spokojniejszy, że byłem w stanie mieć go na oku. Choć to on jako starszy powinien martwić się o mnie ja czułem odwrotnie. Mellvyn był człowiekiem nieprzewidywalnym i chaotycznym, a do tego bardzo wolnym, bez korzeni. Też chciałbym taki być, ale nie mogłem. Miałem tu pracę, przyjaciół i pozorny spokój duszy, bo wiedziałem, że nie zostanę sam, że jak się przewrócę to ktoś pomoże mi wstać. Chciałem coś takiego dać też mojemu bratu, aby zapuścił w końcu korzenie. — Jeśli będziesz potrzebować pomocy w powrocie do miasta mam sporo przyjaciół, którzy ci pomogą. Nawet znajdą się tacy, co pomogą ci znaleźć pracę. – z moich ust nie schodził uśmiech. Upiłem znowu łyka trunku i cicho westchnąłem. Miałem nadzieję, że Mellvyn da sobie pomóc.

— Wiem, co masz na myśli. Mimo posiadania dobrej pracy, przyjaciół i wielu partnerów… – tak miałem ich sporo, tak kochałem wiele kobiet, a nawet mężczyzn, ale z nikim nie udało mi się zostać na dłużej. Może po prostu z nami było coś nie tak, może ojciec przekazał nam jakąś klątwę jeśli chodzi o normalne życie? – …czułem pustkę, ta ciemność przed moimi oczami była pusta, a teraz znalazłem cel. – zamilkłem na chwilę. – Chciałbym ci jakoś pomóc, ale nie wiem jak bracie. – Dodałem pochylając się ku niemu nad stołem. Głowę miałem lekko przekrzywione, a oczy ślepo wbite w przestrzeń. — Zrobiłeś krok do przodu i wróciłeś. Zawsze będę przy tobie i ci pomogę. Stały związek nic nie da jeśli nie obierzesz sobie celu. Jaki jest twój cel w życiu, Mellvyn? Bo mój to po prostu kochać, nawet jeśli nie będę kochany – uśmiechnąłem się i upiłem kolejny łyk drinka.

Tak, miłość była moim celem, była potężna i miałem zamiar ją po prostu dawać. Nic innego nie potrafiłem, w niczym innym nie byłem dobry. Mógłbym łamać miliony klątw i kochać miliony ludzi i byłbym szczęśliwy.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Dellian Ollivander (1079), Mellvyn Ollivander (1063)

Wiadomości w tym wątku
[01/1972] "Ty stawiasz, Młody" - Mellvyn & Dellian - przez Mellvyn Ollivander - 09.04.2023, 00:43
RE: [01/1972] "Ty stawiasz, Młody" - Mellvyn & Dellian - przez Dellian Ollivander - 11.04.2023, 13:45
RE: [01/1972] "Ty stawiasz, Młody" - Mellvyn & Dellian - przez Mellvyn Ollivander - 11.04.2023, 20:40
RE: [01/1972] "Ty stawiasz, Młody" - Mellvyn & Dellian - przez Dellian Ollivander - 16.04.2023, 19:57
RE: [01/1972] "Ty stawiasz, Młody" - Mellvyn & Dellian - przez Mellvyn Ollivander - 18.04.2023, 22:21
RE: [01/1972] "Ty stawiasz, Młody" - Mellvyn & Dellian - przez Dellian Ollivander - 22.04.2023, 00:26

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa