• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Inne części Anglii v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
[10 marzec 1972] Ulewa | Dellian & Mellvyn & Danielle

[10 marzec 1972] Ulewa | Dellian & Mellvyn & Danielle
Niewidomy Kochanek
Don’t know what’s next
I want to feel the light
krew
genetyka
zawód
Dellian ma zamglone, jasne oczy i od razu po spojrzeniu w nie, dociera do ciebie, że masz do czynienia z osobą niewidomą. Ma dłuższe, kręcone włosy, które często opadają mu na twarz. Zawsze ma w ręku różdżkę, która czasami drży, gdy chłopak zbliża się do przeszkód. Ubiera się w jasne koszule, które czasami są źle zapięte, ale można mu to wybaczyć, prawda? Na to narzuca ciemne kamizelki. Spodnie luźne, garniturowe. Ubrania wybiera mu kot, który ma naprawdę dobry gusty. Do tego wygodne buty, w których nigdy się nie przewróci, ani nie potknie, bo mógłby sobie naprawdę zrobić krzywdę. Mierzy 182 centymetry wzrostu, a waży 74 kilogramy.

Dellian Ollivander
16.04.2023, 20:58  ✶  

Uwielbiałem towarzystwo Danielle i ucieszyłem się, że do mnie napisała. Z tą dziewczyną łączyła mnie przyjaźń najbardziej szczera i najbardziej pełna. Nigdy nie pomyślałem o niej inaczej niż jak o siostrze, bo właściwie nią dla mnie była. Nie raz zwracałem się do niej siostrzyczko – zwłaszcza jak byliśmy w szkole. Pomagała mi odnajdywać się w nauce i w korytarzach Hogwartu, a jej pechowość była dla mnie czymś normalnym, a czasami zabawnym. Lubiłem jej dystans do siebie i to, że była tak bardzo dobra i urocza. Była też jedyną osobą, której nigdy nie próbowałem podrywać, ponieważ czułbym się jakbym podrywał rodzinę.

Banalna klątwa nie była dla mnie powodem do złości, a wręcz przeciwnie – cieszyłem się, że mogłem gdzieś wyciągnąć mojego brata, że mógł poznać Danielle i się zaprzyjaźnić z moją najlepszą przyjaciółką. Ba! Wcześniej nawet opowiadałem mu o niej, że Longbottom jest cudownym człowiekiem i wartym poznania, więc byłem w stu procentach pewien, że on również nie będzie miał za złe tej podróży.

— Dani, nie przejmuj się! – odpowiedziałem z uśmiechem na ustach. – Ważne, że twój wuj ma teraz spokój, a my nie zmarnowaliśmy czasu. Jak Mell powiedział, dzień udany. – powtórzyłem mając nadzieję, że Danielle się trochę uspokoi i lepiej poczuje. Nie chciałem, aby miała wyrzuty sumienia, bo nie było dla nich miejsca. W dobrym towarzystwie wszystko jest dobre. Nawet jeśli ten wuj chciałby, abyśmy kupili mu bułki w sklepie to myślę, że też byłoby fajnie.

Zadane pytanie przez Danielle spowodowało, że zamilkłem i również słuchałem słów brata. Lubiłem, gdy opowiadał o swoich podróżach. Ja niewiele w swoim życiu widziałem i niewiele zobaczę, więc pozostały mi słowa, którymi dzielili się ze mną inni ludzie. Nie odezwałem się w tej kwestii, ponieważ nie miałem swojego zdania, które mógłbym wygłosić. Tak, Mellvyn miał rację, że te rody podające się za czystokrwiste i lepsze były pełne paskudztwa w swoich głowach oraz domach, w których mieszkali, ale nic nie mogliśmy na to poradzić. Przynajmniej ja niewiele bym zdziałał, gdybym chciał jakoś pomóc światu. Bolało mnie to, że jeden człowiek tak bardzo podzielił społeczność i rozdzielił ludzi, których tak naprawdę niewiele różniło, ponieważ każdy z nas był do siebie odrobinę podobny.

Z zamyślenia wyrwał mnie gwałtowny ruch powodu, który nagle zatrzymał się. Huk, który towarzyszył tej gwałtowności brzmiał tak jakby co najmniej koło nam odpadło.

— Co się stało? – zapytałem prostując się jak struna.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Danielle Longbottom (815), Dellian Ollivander (393), Mellvyn Ollivander (327)

Wiadomości w tym wątku
[10 marzec 1972] Ulewa | Dellian & Mellvyn & Danielle - przez Danielle Longbottom - 13.04.2023, 00:53
RE: [10 marzec 1972] Ulewa | Dellian & Mellvyn & Danielle - przez Mellvyn Ollivander - 16.04.2023, 15:30
RE: [10 marzec 1972] Ulewa | Dellian & Mellvyn & Danielle - przez Dellian Ollivander - 16.04.2023, 20:58

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa