• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 … 10 11 12 13 14 … 16 Dalej »
[01/1972] "Ty stawiasz, Młody" - Mellvyn & Dellian

[01/1972] "Ty stawiasz, Młody" - Mellvyn & Dellian
Niewidomy Kochanek
Don’t know what’s next
I want to feel the light
krew
genetyka
zawód
Dellian ma zamglone, jasne oczy i od razu po spojrzeniu w nie, dociera do ciebie, że masz do czynienia z osobą niewidomą. Ma dłuższe, kręcone włosy, które często opadają mu na twarz. Zawsze ma w ręku różdżkę, która czasami drży, gdy chłopak zbliża się do przeszkód. Ubiera się w jasne koszule, które czasami są źle zapięte, ale można mu to wybaczyć, prawda? Na to narzuca ciemne kamizelki. Spodnie luźne, garniturowe. Ubrania wybiera mu kot, który ma naprawdę dobry gusty. Do tego wygodne buty, w których nigdy się nie przewróci, ani nie potknie, bo mógłby sobie naprawdę zrobić krzywdę. Mierzy 182 centymetry wzrostu, a waży 74 kilogramy.

Dellian Ollivander
22.04.2023, 00:26  ✶  

Uśmiechnąłem się na słowa o widoczności jego miłości. Nie potrzebowałem takich deklaracji, bo wiedziałem, że rodziny nie da się usunąć ze swojego życia, bo wiedziałem, że zawsze będę walczyć o każdego członka mojej rodziny. Zależało mi na tym, aby mieć brata, ponieważ nie chciałem być sam. Miałem wrażenie, że jeśli będę kurczowo trzymać się rodziny to nigdy nie zostanę opuszczony, to już nigdy nikt mi nie umrze, nikt mnie nie zostawi jak każdy kogo pokochałem.

— Wiem. – odpowiedziałem krótko z uśmiechem.

Byłem dobry we wprowadzaniu niezręcznych sytuacji i chyba mi właśnie znowu się to udało, ale raczej nie będę tego w ten sposób osądzać, ponieważ mój osąd był dosłownie upośledzony. Wypiłem ostatni łyk trunku i cicho westchnąłem. Rzadko upijałem się i rzadko sięgałem po alkohol, ponieważ byłem wtedy jeszcze bardziej nieporadny, ale myślę, że w towarzystwie Mellvyna raczej nie miałem się czego bać.

— Nie wiem, czy to jest do końca cel, ale tak sobie o tym mówię. Ludzie często mówią, że jestem naiwny i chyba coś w tym jest. A polega na tym, że po prostu spotykam jakąś osobę i nie jest ważne jaka jest, po prostu otrzyma ode mnie pomoc, miłość, rzecz w tych czasach naturalna, ale mało znana, praktykowana. – pochyliłem się znowu do niego i szepnąłem konspiracyjnie. – Miłość wbrew pozorom potężna jest. – uśmiech nie schodził mi z ust. Wiedziałem, że byłem dziwny, ale tylko dziwacy są coś warci.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Dellian Ollivander (1079), Mellvyn Ollivander (1063)

Wiadomości w tym wątku
[01/1972] "Ty stawiasz, Młody" - Mellvyn & Dellian - przez Mellvyn Ollivander - 09.04.2023, 00:43
RE: [01/1972] "Ty stawiasz, Młody" - Mellvyn & Dellian - przez Dellian Ollivander - 11.04.2023, 13:45
RE: [01/1972] "Ty stawiasz, Młody" - Mellvyn & Dellian - przez Mellvyn Ollivander - 11.04.2023, 20:40
RE: [01/1972] "Ty stawiasz, Młody" - Mellvyn & Dellian - przez Dellian Ollivander - 16.04.2023, 19:57
RE: [01/1972] "Ty stawiasz, Młody" - Mellvyn & Dellian - przez Mellvyn Ollivander - 18.04.2023, 22:21
RE: [01/1972] "Ty stawiasz, Młody" - Mellvyn & Dellian - przez Dellian Ollivander - 22.04.2023, 00:26

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa