• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Wokół Magicznych Dzielnic Ministerstwo Magii v
« Wstecz 1 2 3
[8 maja 1972] Czy może mi pan wskazać drogę? || Ula & Dellian

[8 maja 1972] Czy może mi pan wskazać drogę? || Ula & Dellian
Niewidomy Kochanek
Don’t know what’s next
I want to feel the light
krew
genetyka
zawód
Dellian ma zamglone, jasne oczy i od razu po spojrzeniu w nie, dociera do ciebie, że masz do czynienia z osobą niewidomą. Ma dłuższe, kręcone włosy, które często opadają mu na twarz. Zawsze ma w ręku różdżkę, która czasami drży, gdy chłopak zbliża się do przeszkód. Ubiera się w jasne koszule, które czasami są źle zapięte, ale można mu to wybaczyć, prawda? Na to narzuca ciemne kamizelki. Spodnie luźne, garniturowe. Ubrania wybiera mu kot, który ma naprawdę dobry gusty. Do tego wygodne buty, w których nigdy się nie przewróci, ani nie potknie, bo mógłby sobie naprawdę zrobić krzywdę. Mierzy 182 centymetry wzrostu, a waży 74 kilogramy.

Dellian Ollivander
08.05.2023, 14:28  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.05.2023, 14:28 przez Dellian Ollivander.)  

O Beltane słyszałem dużo, ale jeszcze nie chciałem o tym myśleć, nie chciałem wchodzić w szczegóły, które się wtedy wydarzyły. Musiałem to przetrawić pracując. W ostatnim czasie sporo zaklętych przedmiotów wpadało w moje ręce, więc miałem się czym zająć. Byłem bardziej milczący, ponieważ wyczuwałem to, co działo się wokół – to całe napięcie, które trzęsło Ministerstwem. Nie było mnie tam, ale mimo wszystko odczuwałem skutki tamtych wydarzeń. Zostawmy to jednak z tyłu głowy.

Teraz musiałem się skupić na tym, aby nie wpadać na ludzi, którzy dopiero pojawiali się w Ministerstwie, Bell kręcił się między nogami co jakiś czas zwracając moją uwagę na konkretnych, nieuważnych czarodziejów. Lawirowałem między ludźmi trochę koślawo, ale i tak zapewne lepiej niż oni sami, gdy przepychali się jeden przez drugiego twierdząc, że się spóźnią. Udało mi się w końcu dotrzeć na odpowiednie piętro i udać do mojego miejsca pracy. Bell prychnął niezadowolony pod moimi nogami, więc zatrzymałem się w połowie kroku.

— Co jest, przyjacielu?

— Kolorowe coś się zbliża. – usłyszałem w odpowiedzi, a zaraz potem Bell z niezadowoleniem wskoczył gdzieś w okolice mojego biurka, gdzie miał swój własny leżaczek. Ja odwróciłem się i w tym momencie usłyszałem jak dziewczyna, która jakiś czas temu naskoczyła na mnie z powodu mojej ślepoty prosi mnie o pomoc. Uśmiechnąłem się najlepiej jak potrafiłem i wysłuchałem jej drżącego z niepewności głosu. Brzmiała naprawdę uroczo jak się nie złościła.

— Oh, witaj kolorowa panienko. Znowu się spotykamy – przyjemny, delikatny uśmiech nie schodził mi z twarzy. Przynajmniej miałem nadzieję, że taki był i miałem nadzieję, że dziewczyna się na mnie nie zezłości. Nawet nie wiedziałem, czy nadal była ubrana na kolorowo, ale ceniłem ludzi w różnorakich barwach, gdyż sam od dawna widzę głównie ciemności. Głowę chyliłem ku dołowi lekko nią poruszając, aby chwytać dźwięki z otoczenia. — Jak dawno zaginęły twoje rzeczy? Zaprowadzę cię do odpowiedniego miejsca. – nigdy nie byłem w miejscu, gdzie składują zaginione rzeczy, ale wiedziałem, gdzie było. Wyciągnąłem różdżkę przed siebie i ruszyłem wzdłuż ściany w przeciwnym kierunku niż wcześniej szedłem. – Ostatnio bardzo dużo osób szuka swoich rzeczy – podjąłem temat, ale nie było w tym nic dziwnego. Po Beltane ludzie sporo zgubili i dużo przedmiotów lądowało w naszym dziale.

Ostatni raz jak spotkałem tę dziewczynę nie skończył się za dobrze. Czułem się delikatnie przytłoczony i smutny, że nawiązałem negatywną relację z kimś kto nawet mnie nie znał. Nie wiem, dlaczego tak cholernie dbałem o to, aby ludzie mnie lubili. Strasznie mnie denerwowało, że dziewczyna była tak cholernie ślepa i głucha na moje słowa. Może sama była niewidoma, a ja wtedy tak źle ją potraktowałem? Nie, przecież Bell by mi o tym powiedział, prawda?

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Dellian Ollivander (2301), Ula Brzęczyszczykiewicz (2538)

Wiadomości w tym wątku
[8 maja 1972] Czy może mi pan wskazać drogę? || Ula & Dellian - przez Ula Brzęczyszczykiewicz - 27.04.2023, 19:46
RE: [8 maja 1972] Czy może mi pan wskazać drogę? || Ula & Dellian - przez Dellian Ollivander - 08.05.2023, 14:28
RE: [8 maja 1972] Czy może mi pan wskazać drogę? || Ula & Dellian - przez Ula Brzęczyszczykiewicz - 10.05.2023, 22:33
RE: [8 maja 1972] Czy może mi pan wskazać drogę? || Ula & Dellian - przez Dellian Ollivander - 11.05.2023, 19:43
RE: [8 maja 1972] Czy może mi pan wskazać drogę? || Ula & Dellian - przez Ula Brzęczyszczykiewicz - 11.05.2023, 20:57
RE: [8 maja 1972] Czy może mi pan wskazać drogę? || Ula & Dellian - przez Dellian Ollivander - 11.05.2023, 21:11
RE: [8 maja 1972] Czy może mi pan wskazać drogę? || Ula & Dellian - przez Ula Brzęczyszczykiewicz - 11.05.2023, 21:28
RE: [8 maja 1972] Czy może mi pan wskazać drogę? || Ula & Dellian - przez Dellian Ollivander - 21.05.2023, 15:14
RE: [8 maja 1972] Czy może mi pan wskazać drogę? || Ula & Dellian - przez Ula Brzęczyszczykiewicz - 21.05.2023, 16:26
RE: [8 maja 1972] Czy może mi pan wskazać drogę? || Ula & Dellian - przez Dellian Ollivander - 22.05.2023, 00:35
RE: [8 maja 1972] Czy może mi pan wskazać drogę? || Ula & Dellian - przez Ula Brzęczyszczykiewicz - 22.05.2023, 01:26
RE: [8 maja 1972] Czy może mi pan wskazać drogę? || Ula & Dellian - przez Dellian Ollivander - 04.06.2023, 15:10
RE: [8 maja 1972] Czy może mi pan wskazać drogę? || Ula & Dellian - przez Ula Brzęczyszczykiewicz - 04.06.2023, 23:32
RE: [8 maja 1972] Czy może mi pan wskazać drogę? || Ula & Dellian - przez Dellian Ollivander - 05.06.2023, 18:48
RE: [8 maja 1972] Czy może mi pan wskazać drogę? || Ula & Dellian - przez Ula Brzęczyszczykiewicz - 06.06.2023, 18:47
RE: [8 maja 1972] Czy może mi pan wskazać drogę? || Ula & Dellian - przez Dellian Ollivander - 02.07.2023, 21:33
RE: [8 maja 1972] Czy może mi pan wskazać drogę? || Ula & Dellian - przez Ula Brzęczyszczykiewicz - 06.07.2023, 23:23
RE: [8 maja 1972] Czy może mi pan wskazać drogę? || Ula & Dellian - przez Dellian Ollivander - 16.07.2023, 01:39
RE: [8 maja 1972] Czy może mi pan wskazać drogę? || Ula & Dellian - przez Ula Brzęczyszczykiewicz - 23.07.2023, 12:02
RE: [8 maja 1972] Czy może mi pan wskazać drogę? || Ula & Dellian - przez Dellian Ollivander - 23.07.2023, 12:43

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa