• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Aleja horyzontalna v
« Wstecz 1 … 7 8 9 10 11 Dalej »
[04/1972] rozmowy nocą | Geraldine & Pandora

[04/1972] rozmowy nocą | Geraldine & Pandora
Czarodziej
“People will forget what you said and what you did, but people will never forget how you made them feel.”
—
krew
—
genetyka
—
zawód
Wiecznie uśmiechnięta dziewczyna o dużych, czekoladowych oczach i dołeczkach w polikach. Ma niecały metr siedemdziesiąt wzrostu oraz szczupłą, względnie wysportowaną sylwetkę. Wyróżnia się charakterystyczną dla Turcji urodą na Londyńskich ulicach — ciemniejszą karnacją, długimi i gęstymi włosami, ciemnymi rzęsami. Zwykle odstaje ubiorem i zachowaniem od typowo angielskich dziewcząt. Mówi dużo i wyraźnie, ale gdy wpada w słowotoki, czasem przebija się odrobina akcentu. Jest bardzo bezpośrednia, uwielbia się śmiać.

Pandora Prewett
06.06.2023, 23:32  ✶  
Nie mogła się spóźnić, nie mogła kazać jej czekać — raz, że tak było brzydko, a dwa tęskniła tak potwornie, że najpewniej była bardziej podekscytowana, niż jej przyjaciółka. Wulkan energii rozglądał się prędko po wnętrzu, uważnie lustrował twarze gości wzrokiem, ale żadna nie była tak ładna, jak Yaxleyówny. Pandora chyba miała słabość do blondynów po prostu i blondynek, zwłaszcza jeśli mieli jasne oczy, szczególnie umiłowała sobie niebieskie. Nie mogłaby i tak jej z nikim pomylić, była unikalna. Ruszyła więc żwawiej, uśmiech na twarzy wywołał na wierzch skryte w policzkach dołeczki. Dlaczego nie mogły po prostu razem czasem pracować? Zadawała sobie to pytanie za każdym razem, gdy przychodziło do ich spotkania i gdy obiecywała sobie, że będą one odbywały się znacznie częściej.
Wpadła jej w ramiona, mocno zaciskając palce na skórzanym materiale płaszcza. Od Geraldine jak zwykle biło ciepło, pachniała w charakterystyczny dla siebie sposób — odrobinę lasem, odrobinę papierosami tym specyficznym zapachem, który bił z noszonych przez nią ubrań. Była to woń, którą Dora kojarzyła tylko z nią. Jej dłonie czule przesunęły po jej plecach i dość niechętnie się od niej odsunęła, aby zlustrować uważnie jej twarz. Czy dbała o siebie? Czy nie miała podkrążonych oczu? Chociaż to ostatnie było w sumie bez sensu, bo obydwie dość często miewały na twarzach tę przypadłość, całe szczęście magiczne kosmetyki były skuteczne. Praca wiele od nich wymagała, ale żadna nigdy nie narzekała, były twardsze, niż nie jeden mężczyzna, którego mijały. Prewettówna bardzo lubiła w to wierzyć oraz w fakt, że zbawi tyle świata, ile zdoła w swoim życiu.
- Nie martw się, nie pozwolimy Cię złapać. Paragrafy Ci nie straszne, no chyba te dotyczące spotkań ze mną. - puściła jej oczko. Nie żyły w kolorowym świecie, chociaż Pandora swój bardzo chciała barwić na różowo. Był okrutny, bezwzględny i niesprawiedliwy. Jej przyjaciółka balansowała na krawędzi, lawirując pomiędzy przepisami wiążącymi jej fach, ale jej ojciec był współwłaścicielem kasyn i organizatorem wyścigów konnych. Urzędnicy, politycy i gwiazdy byli często uzależnieni od hazardu, a co z tym idzie — Tatko miał całą książkę pożytecznych kontaktów. Blondynka doskonale wiedziała, że dla niej, Turczynka byłaby w stanie naruszyć własne zasady moralne i nawet wybić komuś oko jedną ze swoich szpilek lub ze swoich śrubokrętów, gdyby była taka konieczność. Może nie była w stanie od razu grozić komuś śmiercią, jak niektórzy mieli to w zwyczaju, ale krzywdę można było wyrządzić na wiele sposobów i nie musiała się kończyć w drewnianym pudle pod ziemią. Każdy zasługiwał na drugą szansę.
Uwielbiała to, jak ze sobą kontrastowały, jednocześnie będąc ucieleśnieniem tej małej linii kobiet niezależnych, które nie bały się brudzenia sobie rąk czy złamania paznokci. Nie dla nich było haftowanie, gorsetowe sukienki czy przesiadywanie w kwiatowym ogrodzie przy herbatach. One obydwie potrzebowały wrażeń, bodźców i adrenaliny. Potrzebowały czuć, że żyją. Zupełnie jak abraksan Pandory — jej ukochana Mara, musiały latać. Ciągle. Lepiej było żyć krótko niż żałować. Dziewczyna powtarzała to sobie, a także swoim rodzicom, gdy odrzucała kolejną propozycję małżeństwa, wykorzystując ku temu wszelkie możliwe sposoby. Na nic były lamenty rodzicielki, marzenia o wnukach — bo Pandora sama chciała sobie wybrać.
- Wiesz, że nie umiem tkwić w miejscu. Anglia na dłuższy okres jest szara, deszczowa i przytłaczająca. - zaczęła w odpowiedzi przepraszającym tonem, pozwalając sobie na krótkie ściśnięcie jej dłoni w ramach dodatkowego potwierdzenia, że było jej przykro. Przekręciła głowę na bok, pozwalając, aby kilka dzikich kosmyków włosów, które znalazły ucieczkę z upięcia, połaskotało ją po twarzy. - Zawsze mogę porwać Cię na weekend? Następne zlecenie mam chyba we Włoszech.
Zaproponowała luźno, poruszając brwiami i zaraz roześmiała się, nie mogąc powstrzymać emocji, uściskała ją raz jeszcze. Zawsze była wylewna w słowach, jak i w gestach, Ger musiała być przyzwyczajona. Forma ich pracy nie była łatwa do prowadzenia żadnego życia towarzyskiego, ale było warto, bo dawała im wolność. - Byłabym rozczarowana, gdybyś stwierdziła, że zostajemy przy smutnym piwie. Załatwię to.
Cóż to byłoby za spotkanie bez kolorowych drinków lub cierpkiej wódki, okraszonej historiami z ostatnich tygodni, porównywaniem doświadczeń czy nawet komentowaniem czasem gości w pubie, zwłaszcza jeśli byli mili dla oka. Oczywiście w akompaniamencie paluszków. Każdy potrzebował odcięcia, resetu i dopóki zdarzało się to sporadycznie, przy wyjątkowych okazjach — jak na przykład ich spotkanie — to nie było w tym niczego złego. Nie były uzależnione, były młode.
- Trochę w Turcji, trochę na Islandii. Oprócz tego zdecydowałam się na kolejne zlecenie, bo trzy to za mało i mam za dużo czasu na słuchanie marudzenia mojej matki. Wiesz, zegar biologiczny mi tyka i powinnam myśleć o dzieciach. - wywróciła oczami, siadając wygodnie na krześle. Przysunęła się nieco, założyła nogę na nogę i wzniosła niemy toast piwem za ich spotkanie, a potem zrobiła kilka solidnych łyków. - Oh, byłam też na kilku nudnych przyjęciach, otwarciach i bankietach, gdzie był zaproszony mój ojciec. Tragedia, ta kobieta znów robiła ze mnie beze! BEZE. Tiule jak dla baletnicy. A gdzie Ty byłaś? Przeżyłaś coś ekscytującego? - odbiła piłeczkę, wlepiając w nią spojrzenie i skupiając na przyjaciółce całą swoją uwagę, nie mogła przestać się uśmiechać. - Zamówiłam nam butelkę ognistej.
Dodała to tak informacyjnie, na wypadek, gdyby jej ulubiona blondynka miała inne preferencje smakowe, bo mogły jeszcze zmienić zamówienie. Ruchem głowy zgarnęła natrętne pasma z twarzy, upijając kolejny łyk piwa,
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Geraldine Greengrass-Yaxley (5061), Pandora Prewett (5106)

Wiadomości w tym wątku
[04/1972] rozmowy nocą | Geraldine & Pandora - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 04.06.2023, 00:27
RE: [04/1972] rozmowy nocą | Geraldine & Pandora - przez Pandora Prewett - 05.06.2023, 22:40
RE: [04/1972] rozmowy nocą | Geraldine & Pandora - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 06.06.2023, 14:06
RE: [04/1972] rozmowy nocą | Geraldine & Pandora - przez Pandora Prewett - 06.06.2023, 23:32
RE: [04/1972] rozmowy nocą | Geraldine & Pandora - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 07.06.2023, 11:20
RE: [04/1972] rozmowy nocą | Geraldine & Pandora - przez Pandora Prewett - 07.06.2023, 21:55
RE: [04/1972] rozmowy nocą | Geraldine & Pandora - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 12.06.2023, 13:12
RE: [04/1972] rozmowy nocą | Geraldine & Pandora - przez Pandora Prewett - 14.06.2023, 21:19
RE: [04/1972] rozmowy nocą | Geraldine & Pandora - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 03.08.2023, 15:51

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa