• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 … 10 11 12 13 14 … 16 Dalej »
[grudzień 1971] Pierwsze Ataki Śmierciożerców | Danielle & Giovanni

[grudzień 1971] Pierwsze Ataki Śmierciożerców | Danielle & Giovanni
the kind one
don't confuse my kindness for weakness
krew
genetyka
zawód
Mierząca trochę poniżej 160 cm, o okrągłej buzi i dużych, ciemnoniebieskich oczach. Jej włosy sięgają za ramiona, są lekko kręcone o ładnym, ciemnobrązowym odcieniu - najczęściej spina je w taki sposób, by nie przeszkadzały jej w pracy, choć zdarza się i to nie rzadko), by były starannie ułożone; niezależnie od fryzury, we włosy ma wpiętą charakterystyczną, żółtą spinkę w kształcie motyla. Dani ubiera się raczej schudnie, w stonowane barwy, nie wyróżniając się w tej kwestii od reszty społeczeństwa czarodziejów. Mówi z silnym, brytyjskim akcentem. Jej uśmiech, wcześniej szeroki i beztroski, stał się delikatny oraz sporadyczny, a śmiech, głośny i zaraźliwy słychać znacznie rzadziej (najczęściej zarezerwowany jest dla bliskich jej sercu). Pachnie malinami i piwoniami, jednak jest to bardzo subtelny i delikatny zapach.

Danielle Longbottom
22.06.2023, 15:03  ✶  

Kiedy Gio zaczął mówić, odruchowo wycofała się i zamilkła. Głównie dlatego, że na temat miejsca w które miała zostać zabrana kobieta, sama wiedziała bardzo niewiele. Ufała jednak Urquartowi i wierzyła w jego dobre intencje (w końcu gdyby tak nie było, nie prosiłaby go o pomoc, prawda?), dlatego uznała, że najrozsądniejszym będzie, gdy sam spróbuje przekonać Annę, że ryzykowanie życiem własnym i dziecka w imię odwagi to, nie oszukujmy się, głupota. Poza tym, Gio był znacznie bardziej charyzmatyczny od niej.

Kobieta również nie przerywała Urquartowi i choć widać było, że jest zestresowana i przejęta sytuacją w jakiej się znalazła, zdawała się słuchać go bardzo uważnie. Zamknęła oczy i wstrzymała oddech.

- Nie posiadam wyjątkowego talentu, ani nie jestem niezwykła. Nikomu nie zawadzam, żyjemy wraz z Theo w zgodzie ze wszystkimi, po prostu robię to, co do mnie należy jako uzdrowicielka i czarownica... - zaczęła. - Więc dlaczego mam uciekać? Bo komuś nie odpowiada, że urodziłam się w niewłaściwej rodzinie? Sam pracownik z Hogwartu przyjechał do mnie i zaprosił do szkoły. Różdżka mnie wybrała! - wyrzucała z siebie. Biło od niej rozgoryczenie i rozżalenie, tym że świat, który sam ją do siebie zaprosił, w brutalny sposób kilka lat później stał się zagrożeniem, dla niej i dla jej dziecka. 

Odetchnęła głośno, spoglądając to na Gio, to na Dani.
- W porządku - odezwała się w końcu ostrożnie. - Ale zapomnijcie, ze robię to za darmo. Jeżeli zajdzie taka potrzeba, chcę, żeby moje umiejętności lecznicze się przydały - dodała. Dani nie zamierzała wykłócać się, że nie musi tego robić, a nikt nie oczekuje od niej odwdzięczenia się - doskonale ją rozumiała. - Pójdę po moje rzeczy, to nie powinno zająć długo. Ja... spodziewałam się, że będziemy musieli uciekać. Mam przygotowaną walizkę. - mruknęła pod nosem i wymijając dwójkę, skierowała się schodami na górę, gdzie najpewniej bawił się jej syn.

Gdy Anna zniknęła z pola widzenia, Danielle nie powstrzymała głębokiego, pełnego ulgi westchnięcia.
- Poszło sprawniej, niż się spodziewałam - zauważyła, a na jej twarzy pojawił się uśmiech. - Dziękuję. Gdyby nie Ty, nie wiem jak to by się potoczyło. Jesteśmy twoimi dłużniczkami...

let everything happen to you
beauty and terror
just keep going
no feeling is final
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Danielle Longbottom (4175), Giovanni Urquart (2091)

Wiadomości w tym wątku
[grudzień 1971] Pierwsze Ataki Śmierciożerców | Danielle & Giovanni - przez Danielle Longbottom - 25.02.2023, 00:41
RE: [grudzień 1971] Pierwsze Ataki Śmierciożerców | Danielle & Giovanni - przez Giovanni Urquart - 25.02.2023, 22:33
RE: [grudzień 1971] Pierwsze Ataki Śmierciożerców | Danielle & Giovanni - przez Danielle Longbottom - 25.02.2023, 23:32
RE: [grudzień 1971] Pierwsze Ataki Śmierciożerców | Danielle & Giovanni - przez Giovanni Urquart - 26.02.2023, 01:33
RE: [grudzień 1971] Pierwsze Ataki Śmierciożerców | Danielle & Giovanni - przez Danielle Longbottom - 26.02.2023, 12:37
RE: [grudzień 1971] Pierwsze Ataki Śmierciożerców | Danielle & Giovanni - przez Giovanni Urquart - 27.02.2023, 11:44
RE: [grudzień 1971] Pierwsze Ataki Śmierciożerców | Danielle & Giovanni - przez Danielle Longbottom - 27.02.2023, 17:18
RE: [grudzień 1971] Pierwsze Ataki Śmierciożerców | Danielle & Giovanni - przez Giovanni Urquart - 09.03.2023, 12:34
RE: [grudzień 1971] Pierwsze Ataki Śmierciożerców | Danielle & Giovanni - przez Danielle Longbottom - 16.03.2023, 15:16
RE: [grudzień 1971] Pierwsze Ataki Śmierciożerców | Danielle & Giovanni - przez Giovanni Urquart - 17.03.2023, 13:47
RE: [grudzień 1971] Pierwsze Ataki Śmierciożerców | Danielle & Giovanni - przez Danielle Longbottom - 24.03.2023, 00:00
RE: [grudzień 1971] Pierwsze Ataki Śmierciożerców | Danielle & Giovanni - przez Giovanni Urquart - 28.03.2023, 18:09
RE: [grudzień 1971] Pierwsze Ataki Śmierciożerców | Danielle & Giovanni - przez Danielle Longbottom - 31.03.2023, 14:50
RE: [grudzień 1971] Pierwsze Ataki Śmierciożerców | Danielle & Giovanni - przez Giovanni Urquart - 03.04.2023, 14:59
RE: [grudzień 1971] Pierwsze Ataki Śmierciożerców | Danielle & Giovanni - przez Danielle Longbottom - 22.04.2023, 13:09
RE: [grudzień 1971] Pierwsze Ataki Śmierciożerców | Danielle & Giovanni - przez Giovanni Urquart - 22.04.2023, 20:31
RE: [grudzień 1971] Pierwsze Ataki Śmierciożerców | Danielle & Giovanni - przez Danielle Longbottom - 06.05.2023, 23:05
RE: [grudzień 1971] Pierwsze Ataki Śmierciożerców | Danielle & Giovanni - przez Giovanni Urquart - 06.05.2023, 23:32
RE: [grudzień 1971] Pierwsze Ataki Śmierciożerców | Danielle & Giovanni - przez Danielle Longbottom - 22.06.2023, 15:03
RE: [grudzień 1971] Pierwsze Ataki Śmierciożerców | Danielle & Giovanni - przez Giovanni Urquart - 30.06.2023, 21:26

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa