• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Niemagiczny Londyn Klinika magicznych chorób i urazów v
« Wstecz 1 2
[05.05.72] Ten sam los

[05.05.72] Ten sam los
Gówniara z miotełką
She had a mischievous smile, curious heart and an affinity for running wild.
sława
VI
krew
półkrwi
genetyka
klątwa żywiołów
zawód
BUMowiec
Heather mierzy 160 cm wzrostu. Jest bardzo wysportowana, od dzieciaka bowiem lata na miotle, do tego zawodowo grała w quidditcha. Włosy ma rude, krótkie, nie do końca równo obcięte - gdyż obcinał je Charlie po tym, jak większość spłonęła podczas Beltane. Twarz okrągłą, obsypaną piegami, oczy niebieskie, czają się w nich iskry zwiastujące kolejny głupi pomysł, który chce zrealizować. Porusza się szybko, pewnie. Ubiera się głównie w sportowe rzeczy, ceni sobie wygodę. Głos ma wysoki, piskliwy - szczególnie, kiedy się denerwuje. Pachnie malinami.

Heather Wood
05.07.2023, 22:08  ✶  

Dla Wood wszyscy byli tchórzami. Gdyby byli tak bardzo odważni to pokazali by swoje twarze, nie baliby się wykluczenia, które powodowało to, co robili. Kryli się za tymi swoimi śmiesznymi maskami, w ciemnych płaszczach... Jak przychodziło, co do czego to bali się pokazać kim są. Było to zrozumiałe, jednak Ruda nie miała przez to dla nich za grosz szacunku. Uważała, że są śmieszni, karykaturalni, zaślepieni pragnieniem władzy, jakby mieli klapki na oczach.

- Chcę być wtedy z tobą Brenn, razem z tobą patrzeć na ich upadek. - Wood w przeciwieństwie do swojej partnerki miała w sobie dużo więcej entuzjazmu. Uważała, że uda się im ich pokonać. Prędzej, czy później - bo przecież dobro zawsze wygrywa. Tym razem nie mogło być inaczej. Zamierzała sama robić wszystko, co tylko będzie mogła, aby w jakiś sposób pomóc w zwycięstwie. Mimo tego, że podczas ostatniego starcia oberwała nie zamierzała przestać walczyć. Musiała ćwiczyć, rozwijać swoje umiejętności, żeby pokazać tym złym, gdzie jest ich miejsce.

Upiła łyk kawy, skrzywiła się, kiedy usłyszała kolejne słowa partnerki. - Tak, można na siedząco, ale co to za przyjemność? - Nie znosiła siedzieć w miejscu, jednak teraz musiała dostosować się do zaleceń medyków, aby jak najszybciej wrócić do pełni sił, wtedy szybciej będzie mogła się na coś przydać, a to się dla niej najbardziej liczyło.

- Chcesz na mnie zwalić papierkową robotę? - Udała rozczarowanie. Nawet tej papierkowej roboty jej brakowało, kiedy siedziała w łóżku kolejny dzień. Wiele by dała, żeby wrócić do pracy.

- Oczywiście. Są zaślepieni pragnieniem władzy. Nie patrzą na nic, żeby to osiągnąć. Nie wiem, jak można aż tak obsesyjnie za tym podążąć, w ogóle nie widzą, że ich ideały nie mają najmniejszego sensu. Ciekawe, czy kiedyś zrozumieją to wszystko. - Wydawało się jej, że raczej nie. Nie miała pojęcia, co musiałoby się wydarzyć, żeby poplecznicy Voldemorta wreszcie otworzyli oczy.

- Jestem pewna, że by to zrobił. Nie widziałam tego, co działo się później, ale musiało być okropnie. - Została odcięta w pewnym momencie i obudziła się przecież dopiero po wszystkim, kiedy udało im się przetrwać noc. Może i lepiej dla niej. - Zostaw go, dziękuję za odwiedziny i nie baw się tam za dobrze, beze mnie. - Rzuciła jej jeszcze na odchodne.

Koniec sesji
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Brenna Longbottom (1723), Heather Wood (1497)

Wiadomości w tym wątku
[05.05.72] Ten sam los - przez Brenna Longbottom - 02.07.2023, 14:58
RE: [05.05.72] Ten sam los - przez Heather Wood - 03.07.2023, 11:48
RE: [05.05.72] Ten sam los - przez Brenna Longbottom - 03.07.2023, 20:52
RE: [05.05.72] Ten sam los - przez Heather Wood - 04.07.2023, 12:20
RE: [05.05.72] Ten sam los - przez Brenna Longbottom - 04.07.2023, 13:19
RE: [05.05.72] Ten sam los - przez Heather Wood - 04.07.2023, 23:28
RE: [05.05.72] Ten sam los - przez Brenna Longbottom - 05.07.2023, 00:03
RE: [05.05.72] Ten sam los - przez Heather Wood - 05.07.2023, 22:08

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki