25.08.2023, 00:15 ✶
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.11.2025, 22:48 przez Guinevere McGonagall.)
![[Obrazek: g6orVLv.jpeg]](https://secretsoflondon.pl/imgproxy.php?id=g6orVLv.jpeg)
JEDNA SROCZKA SMUTEK WRÓŻY, DWIE - RADOŚCI PEŁNE DNI
TRZY TO DZIEWCZĘ URODZIWE, CZTERY - CHŁOPIEC CI SIĘ ŚNI
PIĘĆ DA SREBRA CAŁY DZBANEK, SZEŚĆ PRZYNIESIE ZŁOTA MOC
SIEDEM TAJEMNICĘ KRYJE W NAJSTRASZNIEJSZĄ CIEMNĄ NOC
✦ W lustrze Ain Eingarp widzę... siebie otoczoną skarbami. Odkryłam tajemnicę Pani Jeziora, Króla Artura i Morgany. ✦ Bogin przyjmuje przy mnie formę... świni. ✦ Amortencja pachnie mi... świeżo paloną kawą, rozgrzanym piaskiem i drzewem sandałowym. ✦ Moje ulubione zaklęcie to... Dźwięki harfy, wiatru szum, wodo wodo zmień się w rum. ✦ Mój patronus przyjmuje formę... wilka egipskiego - to nie to samo co szakal! ✦ Wróżbiarstwo to dla mnie... coś, co było ze mną, odkąd pamiętam. Prawdziwa sztuka, dostępna może dla nielicznych wrażliwych oraz po części sposób na zarabianie pieniędzy. ✦ Czarna magia? Cóż... to okropieństwo, którego ludzie nie powinni używać. ✦ Za swoje największe osiągnięcie uważam... opanowanie drugiej formy animaga oraz to, że moi bliscy wiedzą, że mogą na mnie polegać. ✦ Stoję po stronie... swojej. ✦ Moje serce należy do... tajemnic i skarbów przeszłości.