28.08.2023, 21:23 ✶
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10.09.2024, 20:54 przez Leo O'Dwyer.)
Lato 1972 roku
dokonania fabularne
Wydłużony opis fabularnych dokonań postaci w kwartale. Co zmieniło się w jej życiu? Czy pięła się na szczeblach organizacji? Zorganizowała wydarzenie, straciła kogoś bliskiego?
postępy
Co udało się postaci osiągnąć? Jak rozwinęła swoje umiejętności? Czego dokonała na fabule, a co gracz dodaje pomiędzy wierszami? Ten opis musi być poparciem zmian nanoszonych w statystykach, przewagach, zawadach i lokacjach.
rozgrywki
| 9 czerwca 1972 roku • W poszukiwaniu domu • Oglądaliśmy z Dellianem mieszkanie, które będzie naszym przyszłym mieszkaniem. Łiii! Nie mogę się doczekać aż się tam wprowadzimy. Entuzjazm nasz był tak zniewalający, że były tańce, a nawet był też pocałunek. Aby szkoda, że gdzieś nieopodal kręcił się Bell - futrzak Della. STARRING: DELLIAN OLLIVANDER |
| 11 czerwca 1972 roku • Potrzebujemy cię w naszym składzie • Moje usługi u Podziemnego opryszka Toma Eldirra dobiegły końca, bo na jego miejscu pojawiła się kichająca Mewka. Okazało się, że mój szef nie żyje, a ja mam witać nowego szefa, więc przystałem na to. Na razie do niczego nie byłem wciągany, ale miałem być pod ręką i pojawić się w razie potrzeby. STARRING: paniopan MAEVE CHANG |
| 14 czerwca 1972 roku • Świat medycyny ciągle poznaję, metodą błędów i prób • czy tu będą kłopoty...? - w trakcie STARRING: AMBROISE GREENGRASS |
| 15 czerwca 1972 roku • On się nigdy nie złości na gości • Poszedłem, a właściwie podskoczyłem jak ten wariat na spontaniczną rozmowę kwalifikacyjną na barmana do Nory Nory i okazało się, że mnie zatrudniono, że moja nowa Szefowa i mój starszy braciszek to chyba mieli się ku sobie, i że koty w klubokawiarni są szczególnie mile widziane. STARRING: NORA FIGG |
| 1 lipca 1972 roku • Show me the way • Miałem pięknej, młodej i przeniskiej panience Azjatce wskazać drogę na Nokturn, ale sprawy się pokomplikowały. Przez kocie poczucie humoru wyszedłem na zboka i skopała mnie Maykowa cioteczka - Mewka, którą miałem okazję poznać już wcześniej. Ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło, no nie??? STARRING: MAYA CHANG, MAEVE CHANG |
| 2 lipca 1972 roku • Kocie harce • Wpadłem niczym szaleniec do Nory Norki, bo upał był nie z tej ziemi, więc trzeba było sprawdzić, co tam ciekawego słychać i przy okazji napić się mleka. Trochę pogadaliśmy, trochę poszaleliśmy. Ba!, udało mi się nawet pomóc Norce w wyjmowaniu ciasteczek, a że uroku mam całe wory, to dostałem też babeczki dla mamy. STARRING: NORA FIGG |
| 3 lipca 1972 roku • Papa Mama Loca Pipa • Pokusiłem śliczną Maykę, żeby poszła za mną, kiedy byłem w pod postacią rudego kota, a jako że się dała, to pozwoliłem sobie pokazać jej niesamowite miejsce, skąd obserwowałem sobie przechodniów na Nokturnie. Okazało się, że nieźle ją przestraszyłem tym pierwszym całusem, więc przyrzekłem jej, że bez jej pozwolenia, to ja jej nie tknę. Mam nadzieję, że mi się to uda. Zaprosiłem ją do Nory Nory i wysłałem śliczną kartkę z pszczółką w ramach przypominajki. STARRING: MAYA CHANG |
| 5 lipca 1972 roku • Kongres Nowej Piwnicy • Brałem udział w otwarciu nowej speluny w Podziemnych Ścieżkach - Głębiny, która miała być bodajże naszą miejscówką. Naszą, w sensie moją i mojej nowej ekipy. Poznałem wiele wspaniałych osób, dziwki też tam były i barman, co mu już zdążyłem podpaść, ale ogólnie impreza klawa. Poznałem bóstwo najbóstwiejsze oraz prawdopodobnie swój przyszły bad-boyowy autorytet. STARRING: STANLEY BORGIN, SAURIEL ROOKWOOD, NICHOLAS YAXLEY, paniopan MAEVE CHANG, BELLATRIX BLACK, bogini LORRAINE MALFOY, MURTAGH MACMILLAN |
| 6 lipca 1972 roku • SUMA PRZYPADKÓW: Jak to jest być poetą? Dobrze? • Najadłem się tych czekoladek akurat przed zmianą w Dziurawym Kotle. Tam spotkałem dawnego znajomego - Crowa. Pogadaliśmy sobie, poflirtowaliśmy, padły też pewne obietnice, ale najważniejsze w tym wszystkim było jednak to, że Crow naprawił radio i mogłem pląsać resztę zmiany. STARRING: THE EDGE |
| 7 lipca 1972 roku, zmierzch • SUMA PRZYPADKÓW: Lelek wróżebnik • Spotkałem straszną starszą kobietę z lelkiem, co mi źle życzyła, a zaraz potem napadła mnie sfora trzech wściekłych psów. Pewnie gdyby nie pani Florence, to mnie już by nie było. Wpadłem w panikę, więc nie za wiele jej pomogłem. Uciekłem stamtąd czym prędzej. STARRING: FLORENCE BULSTRODE |
| 10 lipca 1972 roku • Czy to jest randka? • czuję, że czuję - w trakcie STARRING: MAYA CHANG |
| 15 lipca 1972 roku, zmierzch • Wlazł kotek na płotek, a za płotkiem siedziała wiedźma • jestem, więc rozrabiam - w trakcie STARRING: URLETT REYKJAVIK |
| 22 lipca 1972 roku • WIDOWISKO RANDKOWE • Zgłosiłem się do konkursu jako Leokadia O'Dwyer żeby nie było nudno, a było wesoło, żeby się świetnie pobawić i przeżyć coś niesamowitego. Hihi. Ale nie wygrałem. Następnym razem powinienem być bardziej tajemniczy... bądź tajemnicza. STARRING: STANLEY BORGIN i inni |
| 8 sierpnia 1972 roku • SZALEŃSTWO WINDERMERE: Owoce lata • Oświadczałem się Norce pod wpływem uroku, bardzo pragnąłem z nią być do końca życia, bo nie wyobrażałem go sobie bez niej, więc... Po tym kilka dobrych dni nie pojawiałem się w pracy w Klubokawiarni. STARRING: NORA FIGG |
| 12 sierpnia 1972 roku • MIESIĄC MIŁOŚCI: Jak stracić faceta w 10 dni? • MIESIĄC MIŁOŚCI - w trakcie STARRING: MAYA CHANG |
| 12 sierpnia 1972 roku • Wszędzie tak sobie ale w domu najtaksobiej • Poznałem fanatyka religijnego, który mnie przeklął skradzioną monetą. Teraz chyba umrę. Muszę pamiętać, żeby dać datek do kowenu i kościoła, ale to w imieniu jego ograniczonego umysłu. STARRING: DÆGBERHT FLINT |
| 15 sierpnia 1972 roku • DOPPELGANGER: Poranki bywają trudne • Ja tu chciałem chronić Norkę przed złym Thoranem, a zamiast tego dostałem po głowie wodą, a potem pluszakiem. Nikt nie był w stanie mnie zrozumieć, nie dając się czystym faktom. Ostatecznie Thoran zwiał pod postacią ptaka, a ja zostałem wyproszony z kawiarni. STARRING: KOT KARL [NPC], MABEL FIGG, NORA FIGG, SAMUEL MCGONAGALL, THOMAS FIGG |