• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 … 9 10 11 12 13 … 16 Dalej »
[1969] ruinom podobne serce moje | Perseus & Mellvyn

[1969] ruinom podobne serce moje | Perseus & Mellvyn
corbeau noir
— light is easy to love —
show me your darkness
krew
genetyka
zawód
Gdyby Śmierć przybrała ludzką postać, wyglądałaby jak Perseus; wysoki i szczupły, o kredowym licu oraz zapadniętych policzkach. Pojedyncze hebanowe kosmyki opadają na czoło mężczyzny; oczy zaś, czarne jak węgiel z jadeitowymi przebłyskami, przyglądają się swym rozmówcom z niepokojącą natarczywością. Utyka na prawą nogę, w związku z czym jego stały atrybut stanowi mahoniowa laska z głową kruka.

Perseus Black
10.09.2023, 22:09  ✶  
Mężczyznom nie wolno było płakać - tak od zawsze powtarzał mu ojciec - dlatego kiedy tylko Perseus usłyszał zbliżające się kroki, a potem w półmroku zapadającego wieczora dojrzał nieznaną mu sylwetkę, pośpiesznie otarł łzy rękawem eleganckiego prochowca; chyba zbyt szybko, by udać, że chronił twarz przed ostrym górskim powietrzem. Zbyt niezdarnie, by całkowicie zetrzeć mokre ślady ze swoich policzków. Kiedy nieznajomy zaczął podchodzić bliżej, Perseus w przerażeniu przycisnął się do skalnej ściany, jakby chciał się w nią wtopić; kamień jednak pozostał tak samo zimny, twardy i niewzruszony, zatem jedynym, co mu pozostało, to wsunięcie wolnej dłoni do kieszeni i zaciśnięcie jej na schowanej tam różdżce - kruchej, różanej gałązce stanowiącej jego jedyną broń przeciwko światu.
I wtedy mężczyzna się odezwał, a choć mówił w nieznanym mu języku, brzmiał przyjaźnie.
— Je suis désolé, mais je ne vous comprends pas... — odparł po francusku, a głos drżał mu z każdą wypowiadaną sylabą — Ja... ja nie rozumiem —  na wszelki wypadek powtórzył po angielsku.

[Obrazek: 2eLtgy5.png]
if i can't find peace, give me a bitter glory

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Mellvyn Ollivander (497), Perseus Black (697)

Wiadomości w tym wątku
[1969] ruinom podobne serce moje | Perseus & Mellvyn - przez Perseus Black - 03.07.2023, 12:39
RE: [1969] ruinom podobne serce moje | Perseus & Mellvyn - przez Mellvyn Ollivander - 11.08.2023, 14:05
RE: [1969] ruinom podobne serce moje | Perseus & Mellvyn - przez Perseus Black - 10.09.2023, 22:09

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa