• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Little Hangleton v
« Wstecz 1 2 3 4 Dalej »
[09.06.72] Mów mi "zięciu" | Perseus & Chester

[09.06.72] Mów mi "zięciu" | Perseus & Chester
Herald of Darkness
It seems that all that was good has died
And is decaying in me
krew
genetyka
zawód
Chester to mierzący 178 cm wzrostu, postawny mężczyzna, ważący 76 kg. Ma brązowe, poprzetykane pierwszymi siwymi pasmami włosy i niebieskie oczy. Brąz noszonej przez niego krótkiej brody został przerzedzony przez lekką siwiznę. Przez większość czasu nosi mundur Aurora, natomiast poza pracą ubiera się elegancko, w garnitury. Często widywany jest z papierosem. Pierwsze wrażenie... jest służbistą, twardym gnojem, za którym nie przepada niemałe grono osób z dep. przestrzegania prawa. Nie można mu jednak odmówić doświadczenia zawodowego.

Chester Rookwood
14.09.2023, 19:49  ✶  

Przyglądając się swojemu rozmówcy Chester w dalszym ciągu poszukiwał u niego mimowolnych oznak słabości, choć samo przyjście tutaj mogło uchodzić za przejaw odwagi albo głupoty. W zależności od przebiegu rozmowy, którą mieli właśnie odbyć. Vespera pod wieloma względami była jego oczkiem w głowie, to jednak nie stało w sprzeczności z dwukrotnym wydaniem ją za mąż i planowaniem właśnie trzeciego mariażu, skoro przypadkowo otrzymał kandydaturę Rabastana Lestrange'a. Jako dwukrotna wdowa, Vespera nie mogła przebierać w kandydatach na męża. Zamierzał również dopiąć na ostatni guzik mariaż swojego syna z córką Malfoya.

Może uśmiech z jego strony również nie zaszkodziłby, pozwoliłby na przełamanie pierwszych lodów, jednak Chester podchodził do tego z pełnią uwagi i powagą. Nie mógł pozwolić aby utrzymywanie przyjacielskich stosunków z Polluxem bardziej wpłynęło na charakter tego spotkania, dopuszczając do tego, że Perseus mógłby poczuć się zbyt pewnie podczas jego trwania. Zbytnia poufałość nie była mile widziana.

— Zatem naleję whisky. — Jako gospodarz mógłby jeszcze zaoferować swojemu gościowi wybór konkretnego alkoholu, jednak to wymagałoby przywołania skrzata domowego. Whisky natomiast stanowiła trunek, po który sięgał najczęściej i nie mogło go również zabraknąć w tym pomieszczeniu. Napełnione przez niego szklaneczki spoczęły na blacie biurka, będąc na wyciągnięcie ręki. Udzielona odpowiedź co do wyboru czegoś do picia także była źródłem informacji o danym człowieku. Jednak wybiła odpowiednia godzina na to aby napić się czegoś mocniejszego.

— Dziękuję, panie Black. Nie musi pan się obawiać, że pan nie trafił w moje gusta. — Wypowiadając te słowa, przesunął na przeciwległy koniec biurka butelkę alkoholu. Nie zamierzał otwierać jej w tym momencie, skoro w tym gabinecie na stałe rezydowała karafka na whisky i była zawsze pełna. Nie dał po sobie poznać, że dostrzega w tym podarku rękę swojego przyjaciela. Dopiero teraz postanowił zająć stojący po drugiej stronie biurka fotel.

— Doceniam to, że zechciał pan przejść do meritum. — Zapewnił mężczyznę, który zdawał się naprawdę rozumieć to, że jego czas jest naprawdę cenny i nie lubił go tracić na nic nie wnoszące dyskusje. Zamierzał wysłuchać co do powiedzenia ma mu młodszy Black, odpowiednio się do tego ustosunkować i zakończyć to spotkanie... taki przyświecał mu cel do momentu, w którym poznał prawdziwy powód wizyty Perseusa. Vespera była główną przyczyną tego spotkania i już samo to oznaczało, że ono się przedłuży.

Pozwalał mu mówić i na razie nie zamierzał mu przerywać, poświęcając ten czas na przeanalizowanie wszystkich wypowiedzianych przez młodszego Blacka słów. Twarz mu stężała, zacisnął również mocniej palce na podłokietnikach fotela, opierając się sztywnymi plecami o jego oparcie. To, o co poprosił go Black zdawało się w jednej chwili pokrzyżować jego plany względem rozważanego ponownego zamążpójścia Vespery i ożenku Ulyssesa z byłą żoną siedzącego tu mężczyzny.

Drugą kwestią, jeszcze istotniejszą od pierwszej, było to, co zostało powiedziane między wierszami - jego córka spodziewała się dziecka z tym mężczyzną, który miał tyle przyzwoitości, że chciał pojąć ją za żonę. Tym, co musiał rozważyć (zaraz po tym czy i w jaki sposób go zabić), było to, czy rozwodnik nadawał się na męża dla jego córki, nawet jak się zbliżyli do siebie i byli widywani razem (o czym wiedział, pomimo snucia swoich planów względem Vespery. Po przemyśleniu całej sprawy to mogło stanowić znacznie lepszą alternatywę niż wybranie młokosa od Lestrange'ów). Po potencjalnym ślubie z Blackiem, Vespera przyjęłaby nazwisko męża i opuściłaby ten dom. Nie zmieniało to faktu, że on, jako ojciec tej czarownicy nie uznawał rozwodów. Dopóki śmierć nas nie rozłączy, nawet jeśli trzeba jej czasem dopomóc.

— Zanim podejmę decyzję co do tego, czy pozwolę panu poślubić moją jedyną córkę, nawet jeśli spodziewa się pańskiego dziecka, zamierzam porozmawiać z panem i z Vesperą. — Chrząknął zanim zabrał głos. Jeśli Perseus spodziewał się tego, że zbliżenie się do jego córki i spłodzenie dziecka sprawi, że od razu powie "tak" dla tego ślubu, to pozostawał w błędzie. Pomimo utrzymywania przyjaznych stosunków z Polluxem, o jego synu nie wiedział wszystkiego. Natomiast to, co wiedział, wolałby usłyszeć prosto z jego ust.

— Co może pan powiedzieć mi o swoim wykształceniu i doświadczeniu zawodowym? — Zadał mu pierwsze pytanie. Blackowie nie należeli do biednych rodów czarodziejów czystej krwi, jednak chciał przekonać się czy ma do czynienia z przedsiębiorczym czarodziejem, który osiągnął sukces zawodowy. Jego córce nie mogło niczego zabraknąć.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Chester Rookwood (2066), Perseus Black (1810)

Wiadomości w tym wątku
[09.06.72] Mów mi "zięciu" | Perseus & Chester - przez Perseus Black - 26.08.2023, 20:46
RE: [09.06.72] Mów mi "zięciu" | Perseus & Chester - przez Chester Rookwood - 30.08.2023, 20:49
RE: [09.06.72] Mów mi "zięciu" | Perseus & Chester - przez Perseus Black - 10.09.2023, 22:43
RE: [09.06.72] Mów mi "zięciu" | Perseus & Chester - przez Chester Rookwood - 14.09.2023, 19:49
RE: [09.06.72] Mów mi "zięciu" | Perseus & Chester - przez Perseus Black - 14.09.2023, 21:10
RE: [09.06.72] Mów mi "zięciu" | Perseus & Chester - przez Chester Rookwood - 19.09.2023, 21:46
RE: [09.06.72] Mów mi "zięciu" | Perseus & Chester - przez Perseus Black - 27.09.2023, 11:23
RE: [09.06.72] Mów mi "zięciu" | Perseus & Chester - przez Chester Rookwood - 16.10.2023, 18:49
RE: [09.06.72] Mów mi "zięciu" | Perseus & Chester - przez Perseus Black - 28.10.2023, 02:28

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa