• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Anglia Dolina Godryka v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
1972/wiosna/maj/8 - Posiadłość Longbottomów || Co było, a nie jest...?

1972/wiosna/maj/8 - Posiadłość Longbottomów || Co było, a nie jest...?
constant vigilance
I have traveled far beyond the path of reason.
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
wilkołak
zawód
auror
Wysoki na prawie dwa metry, brakuje mu pewnie mniej niż dziesięć centymetrów, ale ciężko to ocenić na oko. O krępej budowie ciała, z szeroką twarzą i wybitymi zębami. Skóra często pokryta bliznami. Krzywy nos, z pewnością kiedyś złamany. Włosy ciemne, oczy też. Nie należy do ludzi, którzy o siebie szczególnie dbają.

Alastor Moody
25.09.2023, 21:13  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25.09.2023, 21:13 przez Alastor Moody.)  
Gorycz, która się w nim nazbierała, toczyła znów walkę z ciepłym uczuciem, które od lat żywił w kierunku siedzącej naprzeciwko kobiety. Jakie to było wszystko idiotyczne i jakie skomplikowane - świat byłby nieco prostszy gdyby wystarczyło się kochać, żeby móc żyć razem i być szczęśliwym, ale on był od dziecka w tych kwestiach popsuty. Może gdyby wyniósł z domu trochę lepsze wzorcem niż wieczne poświęcanie się dla innych, nawet za cenę swojego życia prywatnego, to wszystko byłoby przynajmniej o gram lżejsze i być może, ale tylko być może, nie dusiło go tak jak teraz.

- Bo mam kogoś, ale jakie to ma znaczenie - dla każdego zdrowo myślącego człowieka to miało ogromne znaczenie - skoro kiedy tylko w zasięgu wzroku pojawiasz się ty, to przestaję o niej myśleć. Gdyby nie to, że nigdy bym się nie napił czegoś na sabacie, zacząłbym podejrzewać wszystkich o to, że dolali mi do szklanki amortencji.

Puścił ją wreszcie, bo już się napatrzył na te oczy zbitego psa i musiał zaciągnąć się papierosem, zanim będzie tę rozmowę kontynuował, a nie chciał jej przecież dmuchnąć dymem w twarz.

- A niech to - warknął wreszcie, cudem powstrzymując się przed splunięciem na ziemię. - Skoro się oboje boimy powrotu do tego co było - i teraz kiedy wymówił swoje obawy na głos, oboje powiedzieli to sobie tutaj cholernie wyraźnie - to dlaczego? Co to było? Jakieś zaklęcie, urok? Ile lat minęło, odkąd mnie dla niego zostawiłaś...? - W sposobie, w jaki to powiedział, w szorstkości tych słów, było zawarte to, że te emocje nadal w nim żyły, nawet jeżeli je w normalnych sytuacjach bardzo dobrze spychał na bok. Drżącą ręką zbliżył papierosa do ust raz jeszcze, a później wypuścił dym tak, żeby huśtawka w leciała w tym momencie w przeciwnym kierunku. Oczywiście nie dawało to zbyt wiele - gdyby nie mieli się tym dymem dusić, to musieliby przestać się huśtać, ale najwyraźniej oboje mieli swoje sposoby na radzenie sobie z narastającym, duszącym stresem. - To wróciło tak nagle, kochanie cię w najgorszy możliwy sposób. - A dopiero co udało im się z tego wszystkiego jakoś wyleczyć i zachowywać w stosunku do siebie normalnie. - I nie pieprz głupot o dokładaniu mi ciężaru. Nie mam już dwudziestu lat, nie wyśmieję cię za to co czujesz, a to zdecydowanie nie ja mam po Beltane najgorzej.

Obiecali sobie przecież, że będą trzymać się razem.

@Mavelle Bones

fear is the mind-killer.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Alastor Moody (3752), Mavelle Bones (5381)

Wiadomości w tym wątku
1972/wiosna/maj/8 - Posiadłość Longbottomów || Co było, a nie jest...? - przez Mavelle Bones - 10.09.2023, 22:50
RE: 1972/wiosna/maj/8 - Posiadłość Longbottomów || Co było, a nie jest...? - przez Alastor Moody - 20.09.2023, 23:47
RE: 1972/wiosna/maj/8 - Posiadłość Longbottomów || Co było, a nie jest...? - przez Mavelle Bones - 21.09.2023, 18:30
RE: 1972/wiosna/maj/8 - Posiadłość Longbottomów || Co było, a nie jest...? - przez Alastor Moody - 23.09.2023, 19:23
RE: 1972/wiosna/maj/8 - Posiadłość Longbottomów || Co było, a nie jest...? - przez Mavelle Bones - 23.09.2023, 22:35
RE: 1972/wiosna/maj/8 - Posiadłość Longbottomów || Co było, a nie jest...? - przez Alastor Moody - 25.09.2023, 21:13
RE: 1972/wiosna/maj/8 - Posiadłość Longbottomów || Co było, a nie jest...? - przez Mavelle Bones - 25.09.2023, 22:56
RE: 1972/wiosna/maj/8 - Posiadłość Longbottomów || Co było, a nie jest...? - przez Alastor Moody - 28.09.2023, 22:52
RE: 1972/wiosna/maj/8 - Posiadłość Longbottomów || Co było, a nie jest...? - przez Mavelle Bones - 30.09.2023, 17:22
RE: 1972/wiosna/maj/8 - Posiadłość Longbottomów || Co było, a nie jest...? - przez Alastor Moody - 05.11.2023, 15:49
RE: 1972/wiosna/maj/8 - Posiadłość Longbottomów || Co było, a nie jest...? - przez Mavelle Bones - 19.11.2023, 03:45
RE: 1972/wiosna/maj/8 - Posiadłość Longbottomów || Co było, a nie jest...? - przez Alastor Moody - 21.11.2023, 19:20
RE: 1972/wiosna/maj/8 - Posiadłość Longbottomów || Co było, a nie jest...? - przez Mavelle Bones - 22.11.2023, 01:09
RE: 1972/wiosna/maj/8 - Posiadłość Longbottomów || Co było, a nie jest...? - przez Alastor Moody - 28.11.2023, 01:47

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa