• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Ulica Pokątna v
« Wstecz 1 … 5 6 7 8 9 Dalej »
[1 czerwca, 1972] Gdy kot wpada do fiolki | Olivia, Avelina

[1 czerwca, 1972] Gdy kot wpada do fiolki | Olivia, Avelina
Alchemiczny Kot
I cannot reach you
I'm on the other side
krew
genetyka
zawód
Avelina mierzy 157 centymetrów wzrostu i waży około 43 kilogramów. Nie jest blada, wręcz zawsze opala się na brązowo. Ma ciepłe brązowe oczy, które podejrzliwie patrzą na obcych i radośnie na przyjaciół. Usta ma pełne i czasami pomalowane czerwoną szminką, gdy się uśmiecha pokazuje przy tym zęby nie mając nad tym kontroli. Włosy ma brązowe i zwykle proste. Czasami jak nie zadba o nie to puszą się jej od wilgoci. Ubiera się w szerokie, kolorowe spodnie i luźne bluzy. Czasami narzuci na siebie szatę. Na pierwszy rzut oka Avelina sprawia wrażenie osoby spokojnej i cichej. Wokół niej zawsze unosi się zapach palonego drewna, pod którymi tworzy swoje mikstury oraz suszonej nad kominkiem lawendy. Nie jest to zapach szczególnie mocny, ale wyczuwalny. Dopiero przy bliższym poznaniu można stwierdzić, że jest też wesoła i czasami zabawna. Jest osobą dosyć sprzeczną, ponieważ walczą w niej dwie osoby październikowy Skorpion i numerologiczny Filozof.

Avelina Paxton
15.10.2023, 19:31  ✶  

Avelinie nie przeszkadzał bałagan u innych osób. Inaczej było z jej własnym otoczenie, gdzie dziewczyna starała się zachować odpowiednią czystość. Wszystko musiało być na swoim miejscu. Lubiła drobne bibeloty, małe ozdóbki tematyczne na dany okres w roku, ale nie lubiła mieć za dużo kurzu, czy naczyń w zlewie. Natomiast to, co działo się w domu Olivii pod nieobecność jej matki to już była sprawa jej przyjaciółki. Jeśli ona poprosi ją o pomoc w sprzątaniu z przyjemnością to dla niej zrobi, ale tak  – jeśli Olivia czuła się z tym dobrze to Avelina nie miała nic do tego. Machnęła na to ręką, aby się nie przejmowała.

– Jak będziesz potrzebować pomocy w tej kwestii też możesz się do mnie zgłosić – uśmiechnęła się delikatnie i ciepło. Uśmiech, który kierowała do osób, które lubiła. Zaśmiała się cicho nawet, gdy wspomniała o takich perypetiach jej rodziny. Avelina rzadko widuje swoich rodziców. Są wiecznie w podróży. Jeszcze do połowy kwietnia regularnie odwiedzali ją w niedziele na obiady, ale potem już praktycznie w ogóle się nie zjawiali. Wysyłali tylko szybkie listy i krótkie informacje, gdzie się znajdują. Miała nadzieję, że niedługo się pojawią i będzie mogła spędzić z nimi trochę czasu.

– To daj tą z Chin. Spróbuję czegoś nowego – odpowiedziała z zaciekawienie. Avelina głównie piła czarne, mocne kawy, bo wiecznie brakowało jej energii.

Gdy zauważyła, że Olivia ma wyrzuty sumienia uniosła się lekko na krześle.

– Hej, nie przejmuj się, przecież wiesz jaka jestem. Nie przychodzę do ludzi kiedy powinnam, a jak już się zorientuje to jest za późno – wyjaśniła – No u mnie było ciężej. Partner w tej klątwie u mnie zniknął bez słowa. Nie mogłam go znaleźć, podał mi fałszywe imię i nazwisko i nie mogłam się na niczym innym skupić jak szukanie jego, ale Danielle i… z znajomym pomogli mi się tego gówna pozbyć – opowiedziała jej uśmiechając się lekko.

– A ty w jakiej sprawie chciałaś się spotkać? Nie przejmuj się tym, co było. Teraz jest już stabilnie. Zaczynam stawać na nogi i potrzebuje nowych bodźców – powiedziała patrząc na nią i poprawiając się na krześle.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Avelina Paxton (2175), Olivia Quirke (3075)

Wiadomości w tym wątku
[1 czerwca, 1972] Gdy kot wpada do fiolki | Olivia, Avelina - przez Olivia Quirke - 12.10.2023, 20:34
RE: [1 czerwca, 1972] Gdy kot wpada do fiolki | Olivia, Avelina - przez Avelina Paxton - 13.10.2023, 19:00
RE: [1 czerwca, 1972] Gdy kot wpada do fiolki | Olivia, Avelina - przez Olivia Quirke - 14.10.2023, 08:30
RE: [1 czerwca, 1972] Gdy kot wpada do fiolki | Olivia, Avelina - przez Avelina Paxton - 14.10.2023, 18:54
RE: [1 czerwca, 1972] Gdy kot wpada do fiolki | Olivia, Avelina - przez Olivia Quirke - 15.10.2023, 08:24
RE: [1 czerwca, 1972] Gdy kot wpada do fiolki | Olivia, Avelina - przez Avelina Paxton - 15.10.2023, 19:31
RE: [1 czerwca, 1972] Gdy kot wpada do fiolki | Olivia, Avelina - przez Olivia Quirke - 16.10.2023, 12:45
RE: [1 czerwca, 1972] Gdy kot wpada do fiolki | Olivia, Avelina - przez Avelina Paxton - 16.10.2023, 22:18
RE: [1 czerwca, 1972] Gdy kot wpada do fiolki | Olivia, Avelina - przez Olivia Quirke - 18.10.2023, 09:40
RE: [1 czerwca, 1972] Gdy kot wpada do fiolki | Olivia, Avelina - przez Avelina Paxton - 19.10.2023, 17:35
RE: [1 czerwca, 1972] Gdy kot wpada do fiolki | Olivia, Avelina - przez Olivia Quirke - 20.10.2023, 08:32
RE: [1 czerwca, 1972] Gdy kot wpada do fiolki | Olivia, Avelina - przez Avelina Paxton - 20.10.2023, 16:51
RE: [1 czerwca, 1972] Gdy kot wpada do fiolki | Olivia, Avelina - przez Olivia Quirke - 20.10.2023, 18:49
RE: [1 czerwca, 1972] Gdy kot wpada do fiolki | Olivia, Avelina - przez Avelina Paxton - 21.10.2023, 18:48
RE: [1 czerwca, 1972] Gdy kot wpada do fiolki | Olivia, Avelina - przez Olivia Quirke - 21.10.2023, 18:59
RE: [1 czerwca, 1972] Gdy kot wpada do fiolki | Olivia, Avelina - przez Avelina Paxton - 24.10.2023, 19:07
RE: [1 czerwca, 1972] Gdy kot wpada do fiolki | Olivia, Avelina - przez Olivia Quirke - 25.10.2023, 11:15

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa