• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 … 8 9 10 11 12 … 16 Dalej »
[luty 1958, Ulica Pokątna] Heartbreak Hotel || Murtagh & Diana

[luty 1958, Ulica Pokątna] Heartbreak Hotel || Murtagh & Diana
Księżniczka Ćpunów
stworzono mnie ostrym, bezlitosnym gestem:
nie z żebra twojego, a z ciosów jestem
krew
genetyka
zawód
Niziutka, mierząca sobie 158cm, kobieca figura, którą zawsze podkreśla fantazyjnymi i naprawdę drogimi kreacjami. Krótkie blond włosy zawsze nosi rozpuszczone. Z uśmiechem przylepionym do warg, wygląda jakby pływała w obłokach, choć gdy się jej dłużej przyjrzysz, w piwnych oczach dostrzeżesz burzę.

Diana Mulciber
08.11.2023, 20:36  ✶  

Nie wierzę ci.
Coś paskudnego w niej pęczniało, drożdżując i rosnąc do uwierających rozmiarów.
Śnieg zaczął sypać jej na ramiona, przesiąkał przez cienki materiał płaszcza, moczył włosy, które w lekkich, jasnych strąkach opadały na czoło. Gwałtowna fala wściekłości zburzyła w umyśle Diany wszelkie zastawki, a zwłaszcza tą, którą wykuła miłość do Murtagha.
Błękit tęczówek błysnął zaciekłym blaskiem, usta wykrzywiły się w nieprzyjemny grymas, a do oczu napłynęły łzy, chociaż żadna nie odważyła się zsunąć w dół policzka, wszystkie trwały zamknięte w wodnistej tarczy spojrzenia.
– Jak śmiesz? – Słowa wydarły się spomiędzy roztrzęsionych strun instrumentu krtani, chociaż sama nie usłyszała, jak zalegały w powietrzu.  Ton jej głosu był całkowicie wyrugowany ze skruchy, lecz pozbawiony również złowrogiej zawiści, jak gdyby, pomimo kłębiących się w przełyku emocji, żadna nie przywarła do wypowiedzianego zdania, pozostawiając je pustym, jałowym, na swój sposób niepokojącym. Krew wezbrała gniewnie w żyłach, serce kołatało jak zepsuty zegar.
– Jak śmiesz mówić mi coś takiego? Oczywiście, że cię kocham!
Dlaczego ją kwestionował? Dlaczego nie wierzył jej słowom? Czy aż tak niskie mniemanie o niej miał? Czy wszystkie te lata młodzieńczych (dla Diany absolutnie poważnych i to takich aż po grób) podkochiwań nic dla niego nie znaczyły?
Świat, który ją otaczał, płonął. Wrzał jak zagotowany eliksirem kocioł, pienił się i bulgotał, wydzierając ku niej łakome jęzory gorąca, plując rozżarzonym olejem śliny niczym obłąkana bestia wściekłości. Te splunięcia były sprawką każdego - ojca, matki i nawet samego, biednego i nieszczęsnego Mortka.
Udowodnię ci, że jesteś dla mnie słońcem i gwiazdami tego świata.
Zezowała ku jego rozmazującym się obliczu; cisnące się do oczu, kujące i napastliwe łzy nareszcie potoczyły się po jej gładkich policzkach. Czuła jak jeszcze bardziej opuszczały ją życiowe siły, a nie wiedziała, że możliwym było jeszcze więcej z niej wyssać. Diana od oręża jak najmocniej pragnęła uciec. Sama, tudzież z Macmillanem, choć wiedziała w głębi serca z czym ich wspólna ucieczka musiała się wiązać. A raczej, na czym mogłaby się skończyć.
Ale chłopak jeszcze nie wiedział z kim i z czym miał tak naprawdę tę walkę stoczyć. Pociągnęła głośno nosem, odwracając się od niego całkowicie.
– Murtagh, posłuchaj mnie. Oni chcą mnie z kimś zaręczyć. To jakiś stary, obleśny dziad, kolega ojca. Mają układ... już od dawna. Wiem, że pracuje w ministerstwie, ale to zbir... ojciec nie zadaje się z porządnymi ludźmi – wyszeptała ostatnie zdanie, twarz wycierając o rękaw – nie mam pojęcia co robić.

Chwasty trzeba wyrywać.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Diana Mulciber (2565), Murtagh Macmillan (2927)

Wiadomości w tym wątku
[luty 1958, Ulica Pokątna] Heartbreak Hotel || Murtagh & Diana - przez Murtagh Macmillan - 24.10.2023, 10:43
RE: [luty 1958, Ulica Pokątna] Heartbreak Hotel || Murtagh & Diana - przez Diana Mulciber - 25.10.2023, 00:39
RE: [luty 1958, Ulica Pokątna] Heartbreak Hotel || Murtagh & Diana - przez Murtagh Macmillan - 25.10.2023, 10:18
RE: [luty 1958, Ulica Pokątna] Heartbreak Hotel || Murtagh & Diana - przez Diana Mulciber - 27.10.2023, 18:39
RE: [luty 1958, Ulica Pokątna] Heartbreak Hotel || Murtagh & Diana - przez Murtagh Macmillan - 28.10.2023, 00:29
RE: [luty 1958, Ulica Pokątna] Heartbreak Hotel || Murtagh & Diana - przez Diana Mulciber - 30.10.2023, 23:33
RE: [luty 1958, Ulica Pokątna] Heartbreak Hotel || Murtagh & Diana - przez Murtagh Macmillan - 02.11.2023, 10:41
RE: [luty 1958, Ulica Pokątna] Heartbreak Hotel || Murtagh & Diana - przez Diana Mulciber - 08.11.2023, 20:36
RE: [luty 1958, Ulica Pokątna] Heartbreak Hotel || Murtagh & Diana - przez Murtagh Macmillan - 10.11.2023, 13:20
RE: [luty 1958, Ulica Pokątna] Heartbreak Hotel || Murtagh & Diana - przez Diana Mulciber - 16.11.2023, 21:16
RE: [luty 1958, Ulica Pokątna] Heartbreak Hotel || Murtagh & Diana - przez Murtagh Macmillan - 17.11.2023, 10:27
RE: [luty 1958, Ulica Pokątna] Heartbreak Hotel || Murtagh & Diana - przez Diana Mulciber - 27.11.2023, 16:36

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa