11.11.2023, 23:45 ✶
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11.08.2024, 16:58 przez Hades McKinnon.)
Lato 1972
dokonania fabularne
Wydłużony opis fabularnych dokonań postaci w kwartale. Co zmieniło się w jej życiu? Czy pięła się na szczeblach organizacji? Zorganizowała wydarzenie, straciła kogoś bliskiego?
postępy
Co udało się postaci osiągnąć? Jak rozwinęła swoje umiejętności? Czego dokonała na fabule, a co gracz dodaje pomiędzy wierszami? Ten opis musi być poparciem zmian nanoszonych w statystykach, przewagach, zawadach i lokacjach.
rozgrywki
| 21 czerwca 1972 • LITHA: Krąg ognisk • Porobiłem sobie za wielkoluda-klauna w niewinnym wianuszku, który nieco zagłuszył moje obawy w związku z otaczającymi nas ludźmi. Nie zjadłem, co wcale takie fajne nie było. Podobnie jak te trzaskające iskrami miecze, co to je zobaczyłem w ognisku, ale może to nie zapowiedź końca świata. STARRING: PERSEPHONA DEGENHARDT i inni |
| 25 czerwca 1972 • Please don't burn the house down • Tak to jest, kiedy nie mieszka się na swoim. Budzą cię o świcie, trując głowę, z łaski swojej robią jakieś niewielkie śniadanie, by potem nawiedzić mój umęczony umysł paskudnymi wieściami na temat zdrady mojej małżonki, a na koniec się dziwią, żem wściekły. Na domiar złego, z dołu przyleciał do Rosie z odsieczą Stanek, jak gdyby Rosie była księżniczką, co to ją trzeba ratować z opresji. Jebnęła mnie świecznikiem od tylu i tyle mnie było. STARRING: AMBROSIA MCKINNON, STANLEY BORGIN |
| 2 lipca 1972 • SUMA PRZYPADKÓW: Bardzo wąskie alejki • Zrobili ze mnie frajera na Pokątnej. Wpierw jakaś stara prosiła mnie o pomoc, bym jej wyciągnął jakieś ciężkie ścierwo z torebki, a potem wpadłem w sidła halucynogennych kadzideł. Po godzinach chodzenia labiryntami (czy też jedną uliczką wkoło), opadłem z sił i obudziłem się w jednej z obskurnych uliczek Pokątnej. Znalazła mnie Brenna Longbottom, która okazała się nie być prymuską w szkole. A bynajmniej tak twierdziła. STARRING: BRENNA LONGBOTTOM |
| 3 lipca 1972 • Czy to twoje zwłoki? • jakieś trupy zaginęły - w trakcie STARRING: BRENNA LONGBOTTOM |
| 11 lipca 1972 • Pierwszy kociołek • kupujemy kocioł na trucizny dla małej - w trakcie STARRING: MEGAJRA MCKINNON, PERSEPHONA DEGENHARDT |
| 1 sierpnia 1972 • LAMMAS: Święto Żniw - Kiermasz • Tak to sobie byłem na służbie. Spacerowałem sobie, umknąłem partnerowi, łyknąłem nieco niskoprocentowego winka i to w towarzystwie siski, a potem się rozegrało! Usłyszałem tego zjeba Mulcibera i świat przestał dla mnie istnieć. Wjebałem mu i próbowałem wjebać Atreusowi, ale się nie dało. Dużo ważniaków za trzy knuty i zaczęło się wydymać. Zabrali mnie do Ministerstwa Magii, ale nie w całości, gdyby ktoś pytał. STARRING: ALASTOR MOODY, ALEXANDER MULCIBER, AMBROSIA MCKINNON, ATREUS BULSTRODE, ANTHONY SHAFIQ, FLORENCE BULSTRODE, VICTORIA LESTRANGE i inni |
| 1 sierpnia 1972 • LAMMAS: Prawe do lewego! • Bulstrode teleportował nas chyba cudem do Ministerstwa Magii. Miałem ochotę go zajebać, ale nogi odmówiły mi posłuszeństwa. Zaczęło mi się robić słabo, choć wciąż byłem wściekły. Ktoś w końcu przyszedł i mnie zabral daleko od niego. STARRING: ATREUS BULSTRODE |