• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Ulica Pokątna v
« Wstecz 1 … 4 5 6 7 8 9 Dalej »
[ 10.07.1972 ] – Wielka Loteria

[ 10.07.1972 ] – Wielka Loteria
Kot z tendencją do głupoty
kici kici miau
będę ciebie brał
krew
genetyka
zawód
Ma wzrost 174. Gibki, żwawy, skory do zabawy. Oczy jasnobrązowe, ale włosy ciemniejsze. Jest wysportowany, bo dużo biega i się wspina. Mięśnie ma, ale nie jest jakimś Pudzianowskim. Zyskał je ze swojego aktywnego trybu życia, a nie przez ciągłe ćwiczenia. Z reguły ciepły albo cwany uśmieszek ma na pyszczku. W WERSJI KOCIEJ: rudo umaszczony kot domowy, nieprzeżarty. Ma kompletnie inne zwyczaje niż Garfield.

Leo O'Dwyer
28.01.2024, 22:41  ✶  
Ach, lecimy z tym. Piękny dzień. Dziesiąty dzień lipca. Ładnie pachną kwiaty pod oknem. Tak... świeżo, orzeźwiająco. Pszczoły brzęczą. Ciekawe, co tam brzęczą. Uśmiechnąłem się pod nosem, pod okiem, a nawet każdą końcówką swoich włosów, bo MAYAMIAŁABYĆDZIŚWKAWIARNI. Awww. Nie mogłem nawet spać pół nocy z ekscytacji, więc czytałem sobie książkę, a kiedy zasnąłem, to śniłem o mlecznych kąpielach, całym parku rozrywki oblanym w mleku, gdzie wszyscy się śmiali i pluskali, i ogólnie było cud-miód-malina, a teraz sobie dreptałem ulicą i byłem przeszczęśliwy. Trochę niewyspany, ale podskakiwałem wesoło. Tańczyłem sobie.
Tak sobie szedłem w podskokach, kupiłem nawet bukiet kwiatów, tylko że nie spodziewałem się, że Mayka będzie wcześniej, tak wcześnie, że nie zdążę sobie znaleźć odpowiedniego miejsca za barem i ogólnie pięknie wyglądać. Cały ten stres, zaskoczenie, niedospanie, bycie typowym Leo-leo-leo, kotem rozbójnikiem i stażystą-pomocnikiem, sprawiło, że wpadłem tam jak ten szogun czy inna zmora, tak z rozpędu i z wrażeniem, że wpadłem na półkę ze szklankami, filiżankami i te zaczęły lecieć, ja też próbowałem się złapać czegoś, kwiaty pofrunęły i się ogólnie zrobił jeden hałas tam potężny. Nigdy jeszcze tak nie miałem. To był mój pierwszy raz na taką skalę... Pomyślałem, że Norka to mnie jednak wypierdoli z tej roboty, bo chyba właśnie pozbawiałem ją pierwszego miejsca w byciu niezdarną, a wcale nie chciałem jej tego robić. Po prostu stało się. Z MIŁOŚCI.
Ale złapałem jedną filiżankę i właściwie kwiaty, tylko tyle że się trochę rozleciały z tego idealnego bukietu, który miałem jeszcze chwilę temu w swoich rękach. Wypadło tam z połowę roślin, druga połowa leżała ze szkłem na podłodze, a ja, cóż oszalałem totalnie. Z chichotem, z wariactwem, z byciem kotem. Odstawiłem pustą filiżankę na blacie barowym, sam zaś wziąłem z bukietu samotną różę i w podskokach znalazłem się w tym rogu, co to zagospodarowała sobie Mayka. Jak gdyby nigdy nic, wsunąłem się na miejsce na przeciwko i położyłem różę na stoliku.
- Cześć, Mayka! - rzuciłem, wyciągając różdżkę tylko w jednym celu. Nie zamierzałem tym razem przemieniać się w kota, po prostu machnąłem w stronę baru zaklęcie sprzątające by nikt nie musiał po mnie tego robić. - Co czytasz??? Co pijesz? Chciałabyś zjeść coś jeszcze? - zapytałem ją niezrażony, gotowy być na jej usługach w tej sekundzie albo w następnej. Jak wolała. Ja się pisałem na wszystko.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Leo O'Dwyer (1571), Maya Chang (1427)

Wiadomości w tym wątku
[ 10.07.1972 ] – Wielka Loteria - przez Maya Chang - 28.01.2024, 19:50
RE: [ 10.07.1972 ] – Wielka Loteria - przez Leo O'Dwyer - 28.01.2024, 22:41
RE: [ 10.07.1972 ] – Wielka Loteria - przez Maya Chang - 29.01.2024, 21:00
RE: [ 10.07.1972 ] – Wielka Loteria - przez Leo O'Dwyer - 29.01.2024, 23:24
RE: [ 10.07.1972 ] – Wielka Loteria - przez Maya Chang - 15.02.2024, 22:37
RE: [ 10.07.1972 ] – Wielka Loteria - przez Leo O'Dwyer - 17.02.2024, 23:16
RE: [ 10.07.1972 ] – Wielka Loteria - przez Maya Chang - 18.02.2024, 20:49
RE: [ 10.07.1972 ] – Wielka Loteria - przez Leo O'Dwyer - 25.02.2024, 17:50

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki