• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Ulica Pokątna v
« Wstecz 1 … 4 5 6 7 8 9 Dalej »
[ 10.07.1972 ] – Wielka Loteria

[ 10.07.1972 ] – Wielka Loteria
Kot z tendencją do głupoty
kici kici miau
będę ciebie brał
krew
genetyka
zawód
Ma wzrost 174. Gibki, żwawy, skory do zabawy. Oczy jasnobrązowe, ale włosy ciemniejsze. Jest wysportowany, bo dużo biega i się wspina. Mięśnie ma, ale nie jest jakimś Pudzianowskim. Zyskał je ze swojego aktywnego trybu życia, a nie przez ciągłe ćwiczenia. Z reguły ciepły albo cwany uśmieszek ma na pyszczku. W WERSJI KOCIEJ: rudo umaszczony kot domowy, nieprzeżarty. Ma kompletnie inne zwyczaje niż Garfield.

Leo O'Dwyer
17.02.2024, 23:16  ✶  
- Jestem właściwie stażystą... Ale dużo już umiem, bardzo dużo umiem, tak dużo, że już leczę na Nokturnie i na Pod...ziemnych Ścieżkach, ale o tym może lepiej tu nic nie mówić, żeby Pani Norka się nie przeraziła, hehe. Mamy tu zupełnie inne klimaty - przyznałem, wzruszając niewinnie ramionami. Może kłamcą to ja nie byłem, ale troszczyłem się o swoich człowieków, a co głowa nie wiedziała, to sercu nie było żal, no nie? Ale Maya to akurat była dziewczyna, co ona takie miejsca złowieszcze miała w jednym paluszku, a paluszek miała naprawdę drobniutki, bo miała metr czterdzieści sześć wzrostu. Sama słodycz. Jak te ciastka. Omnomnomnom. Mraurrr. I ta pianka na jej ustach... Jak na kociej sierści mleka, jak na kociej sierści mleka. Zlizywałbym hardo. Ale tego nie zrobiłem, booo...
Chyba udało mi się zjednać sobie Maykę. Bo się w końcu miło uśmiechnęła. I nawet postanowiła przystać na moje wybory. Zaufać mojej kociej intuicji. Więc obróciłem się w miejscu na jednej nodze niczym zawodowa primabalerina, po czym czmychnąłem w kierunku lady. W podskokach nieskrywanych, rzecz jasna, nucąc głośno piosenkę, która leciała sobie w tle, bo tu właśnie takie ciepłe, przytulne klimaty były. Można było się rozpłynąć w fantazji i miłości, w cieple i wzajemnym szacunku. Nie trzeba było też prowadzić walk na kocie pazury, bo mleka tu było pod dostatkiem. Krótko mówiąc - RAJ.
O Matko Przenajświętsza! Kochałem Norkę, bo zrobiła na dziś te super ciasto, które było wręcz idealne dla Mayki. Malinowy tort bezowy. Owocowy, taki nienudny w smaku, z mocą malin. Ale jednocześnie słodki, kruchy. Te bezy, to się w ustach rozpływały. Ja nie wiedziałem, w jaki sposób powstawały takie cuda, ale były grzechu warte, więc ukroiłem dwa kawałki, obiecując sobie, że potem za to zapłacę, i czym prędzej wróciłem do Mayki.
- Malinowy torcik bezowy... Będzie pasował do twoich włosów - zauważyłem, wskazując palcem na jej różowe czy też czerwone końcówki, kiedy już postawiłem na stoliku talerzyki z ciastem. Chyba wcześniej takich nie miała czy miała? Miała! Bo jeszcze się zastanawiałem, czy ona umie tak jak Mewka, ale nie pytałem by nie dostać po mordzie czy coś. - To tak na stałe czy eksperymentujesz? - zapytałem niewinnie, wsuwając się ponownie na miejsce na przeciwko niej. Kusiło by siąść tuż obok, ale wciąż pamiętałem, że obiecałem być grzeczny, więc starałem się być grzeczny. Względnie grzeczny,
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Leo O'Dwyer (1571), Maya Chang (1427)

Wiadomości w tym wątku
[ 10.07.1972 ] – Wielka Loteria - przez Maya Chang - 28.01.2024, 19:50
RE: [ 10.07.1972 ] – Wielka Loteria - przez Leo O'Dwyer - 28.01.2024, 22:41
RE: [ 10.07.1972 ] – Wielka Loteria - przez Maya Chang - 29.01.2024, 21:00
RE: [ 10.07.1972 ] – Wielka Loteria - przez Leo O'Dwyer - 29.01.2024, 23:24
RE: [ 10.07.1972 ] – Wielka Loteria - przez Maya Chang - 15.02.2024, 22:37
RE: [ 10.07.1972 ] – Wielka Loteria - przez Leo O'Dwyer - 17.02.2024, 23:16
RE: [ 10.07.1972 ] – Wielka Loteria - przez Maya Chang - 18.02.2024, 20:49
RE: [ 10.07.1972 ] – Wielka Loteria - przez Leo O'Dwyer - 25.02.2024, 17:50

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki