• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 … 5 6 7 8 9 … 16 Dalej »
[15.08.1971] Uderzyło mnie, że jest kotem... | [Prawa Czasu] Vakel & Geraldine

[15.08.1971] Uderzyło mnie, że jest kotem... | [Prawa Czasu] Vakel & Geraldine
god (self-diagnosed)
If we swallow all the friends we have,
who will be there to blame
for things we've done

when the worlds collapse?
sława
VII
krew
czysta
genetyka
jasnowidz
zawód
celebryta, widzący, twórca
Celebryta; Jedno z najbardziej znanych nazwisk Londynu. Nosi się w drogich ubraniach w gwieździste wzory, a jego ulubiony kolor to niebieski (najczęściej w ciemnych tonach, przeszywany złotą lub srebrną, błyszczącą nicią). Jest bardzo wysoki, ma ponad 180 centymetrów wzrostu i jest przy tym bardzo chudy, wręcz wychudzony. Zawsze przepięknie pachnie - nie wychodzi z domu bez spryskania się drogimi, męskimi pachnidłami. Czaruje słowem - wie jak mówić, aby docierać do ludzi.

Vakel Dolohov
27.02.2024, 09:11  ✶  
Do listy rzeczy, które Dolohov myślał o tej brudasce, dodał jeszcze, że nie umiała kłamać i że najpewniej traktowała dorobek jego życia jako naprawdę wymyślne farmazony. Nie był już jednak młody i popularność robiła swoje - takie opinie spływały po nim jak woda po kaczce, bo przecież on sam znał swoją wartość, jego wartość znali szanowani naukowcy, do czego potrzebne mu było zaufanie Geraldine Yaxley? Z jakiegoś powodu (i ten jakiś powód powiązał jednoznacznie ze swoim darem jasnowidzenie - czasami intuicja mówiła mu, że miał przed sobą jakąś przygodę i tak też było w tym przypadku) czuł, iż wbrew wszelkiej logice i oczekiwaniom każdego czytelnika tej fabuły, pomiędzy nim i tą zadziorną kobietą nawiąże się jakaś dziwaczna, nieregularna nić porozumienia, nawet jeżeli pasowali do siebie jak pięść do mordy. Jakby się nad tym głębiej zastanowić, to znał całkiem wiele mord, do których taka pięść pasowałaby idealnie...

Na wieść o tym, że mimo tak krótkiej znajomości znała jego godzinę urodzenia... uśmiechnął się. Był w gronie męskim taki żart, że jak kobieta na pierwszym spotkaniu wypytuje cię o takie rzeczy, to ratuj swoją psychikę i uciekaj już teraz. Może dlatego od dwudziestu lat nie potrafił znaleźć sobie chłopaka?

Zrobił to, czego chciała - sprawdził tego człowieka pod każdym możliwym kątem. Już przy analizie układów planetarnych, dało się poczuć pewien zgrzyt - wcale nie wpisywały się w wizję idealnego partnera panny Yaxley. Wręcz przeciwnie, jeden z najbardziej znanych wróżbitów ich czasów właśnie... zarzucił jej wyśnionemu mężowi skłonność do leserstwa i psychopatii.

- Nie lubię przynosić aż tak tragicznych wieści, ale - powiedział, odkrywając kartę przeszłości, wyciągniętą przez Geraldine z pozłacanej talii - wasza relacja oparta jest na kłamstwie. - Odkrył kolejną z kart, tę środkową. - Żyjące w tej relacji uczucia są jednostronne, dla drugiej strony to tylko i wyłącznie czerpanie korzyści. - Odkrył kolejną. - Wszystko skończy się...

Dolohov zawiesił się.

- W nieoczekiwany sposób.

Wróżbita wyglądał na skołowanego. Yaxley nie musiała wcale chwalić się pieniędzmi, sam fakt, iż wybrała go spośród wszystkich gabinetów w tej okolicy, stawiał ją w pozycji osoby majętnej.

- Rozumiem więc, że nie zamierza panna iść z nim zerwać na podstawie moich słów...

with all due respect, which is none
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Geraldine Greengrass-Yaxley (1972), Vakel Dolohov (1690)

Wiadomości w tym wątku
[15.08.1971] Uderzyło mnie, że jest kotem... | [Prawa Czasu] Vakel & Geraldine - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 24.02.2024, 10:25
RE: [15.08] Uderzyło mnie, że jest kotem... | [Prawa Czasu] Vakel & Geraldine - przez Vakel Dolohov - 25.02.2024, 09:32
RE: [15.08] Uderzyło mnie, że jest kotem... | [Prawa Czasu] Vakel & Geraldine - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 25.02.2024, 22:15
RE: [15.08] Uderzyło mnie, że jest kotem... | [Prawa Czasu] Vakel & Geraldine - przez Vakel Dolohov - 27.02.2024, 09:11
RE: [15.08] Uderzyło mnie, że jest kotem... | [Prawa Czasu] Vakel & Geraldine - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 28.02.2024, 20:07
RE: [15.08] Uderzyło mnie, że jest kotem... | [Prawa Czasu] Vakel & Geraldine - przez Vakel Dolohov - 11.03.2024, 00:42
RE: [15.08] Uderzyło mnie, że jest kotem... | [Prawa Czasu] Vakel & Geraldine - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 11.03.2024, 22:24
RE: [15.08] Uderzyło mnie, że jest kotem... | [Prawa Czasu] Vakel & Geraldine - przez Vakel Dolohov - 06.04.2024, 01:39
RE: [15.08] Uderzyło mnie, że jest kotem... | [Prawa Czasu] Vakel & Geraldine - przez Geraldine Greengrass-Yaxley - 08.04.2024, 19:46
RE: [15.08.1971] Uderzyło mnie, że jest kotem... | [Prawa Czasu] Vakel & Geraldine - przez Vakel Dolohov - 20.05.2024, 12:23

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa