• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Niemagiczny Londyn v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
[16.06.1972] Wszystko, co zechcesz mi powiedzieć | Robert & Sauriel

[16.06.1972] Wszystko, co zechcesz mi powiedzieć | Robert & Sauriel
Porządny Czarodziej
To zostanie między nami.
Tylko nami.
krew
genetyka
zawód
Mierzący 183 cm wzrostu, mężczyzna o ciemnych, acz wyraźnie posiwiałych włosach. Posiadacz oczu o kolorze brązowym, w których czasem da się dostrzec nieco zieleni. Robert jest zawsze gładko ogolony. Zadbany. Ubrany adekwatnie do sytuacji.

Robert Mulciber
09.03.2024, 14:13  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.03.2024, 14:32 przez Robert Mulciber.)  

Nie przeszkadzały mu te cholerne pseudonimy. Nie stanowiły problemu maski, które przez wielu mogły być uznawane za głupie. Nawet te nieszczęsne szaty. Na nie również Mulciber nie narzekał. A mógł. Mógł narzekać na wiele kwestii, ale po prostu się podporządkował i akceptował. Akceptował dosłownie wszystko. W imię sprawy, której tak po prostu dał się porwać. Przekonać przed laty.

Podobnie jak człowiekowi, którego znał jeszcze od lat szkolnych.

Nie skomentował w żaden sposób tego, że zamiast pseudonimu Corvus, padło imię Rookwooda. Jakie to miało znaczenie? Teraz? Pomiędzy nimi? W tym konkretnym miejscu? Żadne. Obydwaj musieli zdawać sobie z tego sprawę.

Przytaknął. Wysłuchał. Uważnie. Uniósł nawet ku górze jedną brew, kiedy z jednego tematu Sauriel przeszedł do kolejnego. Pan Zagadka? Czy było to czymś wartym uwagi? Być może. Tyle tylko, że niekoniecznie teraz. Priorytety nie bez powodu były priorytetami. Czasem jednak należało się ich trzymać.

- Moje pytanie dotyczyło dokładnie tej sytuacji. - potwierdził. Inne sprawy? Cóż, pewnie chętnie też by wysłuchał tego, co miał o nich do powiedzenia Sauriel, o ile tylko miałoby to jakieś znaczenie. Jakiekolwiek znaczenie. - Rozumiem, że wszystko jakby rozeszło się po kościach? - odchylił się lekko do tyłu, spojrzał w sufit, zastanawiał się jak to ująć dalej, w następnej kolejności. Co powiedzieć? Wrócił zaraz spojrzeniem do Sauriela. - Chciałem poznać, a w zasadzie potwierdzić, okoliczności tego zajścia, sprawdzić co konkretnie doprowadziło do tej sytuacji oraz... być może dowiedzieć się też, w jaki sposób prezentuje się obecnie sytuacja Chestera w naszych szeregach. Doszły mnie bowiem słuchy o tym, że niekoniecznie cieszy się poparciem, zwłaszcza wśród młodszych zwolenników Mistrza. - może powinien być ostrożniejszy, ale też... jakie to miało znaczenie? Sens? Jeśli owijałby teraz w bawełnę, bawił się niczym kot polujący na mysz, to nie załatwiliby sprawy przez kolejne godziny. A prawda była taka, że Robert nie chciał tracić akurat na Chestera długich godzin. Albo inaczej. Nie chciał ich tracić na rozmowy o Chesterze. Bo jednak samym Rookwoodem ostatnimi czasy... zajmował się na poważnie. Dość dokładnie. Działał krok po kroku. Starał się poukładać w jedną całość to, co działo się podczas jego nieobecności. - Do Pana Zagadki przejdziemy później, chętnie o nim posłucham. - zareagował, nie dając po sobie poznać czy był to ktoś mu znany, czy wręcz przeciwnie. Ciężko też było ocenić czy te później nastąpi. - Na razie staram się oszacować straty. Sprawdzam jak mają się sprawy. Ta nieobecność, moja majowa wizyta we Francji, niestety okazała się niefortunna w skutkach. Wiem, że rzeczy nad którymi pracowałem, w zasadzie pracowaliśmy... - tutaj przez chwilę po prostu patrzył mu prosto w oczy. - zostały pozostawione same sobie. Zastanawiającym jest, że Chester miał czas na próbę ukarania kogoś, kto uratował mojego syna, a zabrakło go na dokończenie sprawy Greybacka oraz odpowiednie zajęcie się jego mocodawczynią.

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Robert Mulciber (2573), Sauriel Rookwood (2638)

Wiadomości w tym wątku
[16.06.1972] Wszystko, co zechcesz mi powiedzieć | Robert & Sauriel - przez Robert Mulciber - 20.02.2024, 14:49
RE: [16.06.1972] Wszystko, co zechcesz mi powiedzieć | Robert & Sauriel - przez Sauriel Rookwood - 27.02.2024, 15:24
RE: [16.06.1972] Wszystko, co zechcesz mi powiedzieć | Robert & Sauriel - przez Robert Mulciber - 27.02.2024, 19:26
RE: [16.06.1972] Wszystko, co zechcesz mi powiedzieć | Robert & Sauriel - przez Sauriel Rookwood - 09.03.2024, 13:27
RE: [16.06.1972] Wszystko, co zechcesz mi powiedzieć | Robert & Sauriel - przez Robert Mulciber - 09.03.2024, 14:13
RE: [16.06.1972] Wszystko, co zechcesz mi powiedzieć | Robert & Sauriel - przez Sauriel Rookwood - 18.03.2024, 14:32
RE: [16.06.1972] Wszystko, co zechcesz mi powiedzieć | Robert & Sauriel - przez Robert Mulciber - 20.03.2024, 19:07
RE: [16.06.1972] Wszystko, co zechcesz mi powiedzieć | Robert & Sauriel - przez Sauriel Rookwood - 26.03.2024, 21:27
RE: [16.06.1972] Wszystko, co zechcesz mi powiedzieć | Robert & Sauriel - przez Robert Mulciber - 29.03.2024, 19:42

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa