• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 … 5 6 7 8 9 … 16 Dalej »
[05.68] Let me entertain you | Millie & Peregrinus

[05.68] Let me entertain you | Millie & Peregrinus
nerd and proud
jednym okiem w przyszłość, drugim w zaświaty
sława
III
krew
półkrwi
genetyka
jasnowidz
zawód
Asystent, "Prawa Czasu"
Nadchodzi spowity smrodem dymu papierosowego. Na pierwszy rzut wygląda porządnie, codzienna elegancja w neutralnych kolorach… niekiedy może nieco wymięta. To zależy, ile spał, a cienie pod zielononiebieskimi oczami odznaczające się na cerze bladej jak prześcieradło podpowiadają, że niewiele. Palce poznaczone tu i tam rozmazanym atramentem, ugina się pod ciężarem ulubionej skórzanej torby, w której jest… wszystko. Średniego wzrostu (179 cm) postać młodego mężczyzny koronuje imponująca burza czarnych loków, które niewątpliwie są jego największą ozdobą.

Peregrinus Trelawney
21.04.2024, 14:04  ✶  
Peregrinus uniósł wręczoną mu miotłę — nawet jeśli coś się z niej posypało i naśmieciło, to nie zrobiło zapewne wielkiej różnicy w wystroju — i przyjrzał się jej, kręcąc z niezadowoleniem głową.
— To wiele tłumaczy. I już wiem, co dostaniesz na urodziny — mruknął pod nosem, po czym odłożył ją na bok. Jego brwi powędrowały w górę, gdy słuchał bluzgów i sugestii Millie. — Słownictwo i pomysły masz równie nieczyste jak mieszkanie, moja droga — skwitował.
Peregrin stronił na ogół od wulgaryzmów, korzystał za to hojnie z wachlarza eufemistycznych określeń, a gdy chciał komuś dopiec, zaszywał w tychże ironię. Umiejętność wojowania uprzejmymi słówkami w dosadny sposób okazać się miała w jego przyszłej pracy wyjątkowo cenna. Tamtego wieczora nie wiedział jeszcze, że wkrótce na co dzień zmagać się będzie z całymi rzeszami irytujących jednostek, którym nie mógłby bynajmniej odpowiedzieć w sposób, w jaki zwróciła się do niego Mildred.
Mężczyzna nachylił się nad stolikiem i rozlał do obu szklanek karmelówki, która kusiła najbardziej ze wszystkich rozstawionych przed nim wiktuałów. Ciekaw był, co też udało się Moody wyprodukować.
— Gdybym szukał kogoś, kto ogrzeje mi łóżko, zabrałbym z ulicy bezdomnego kota — odparł wyraźnie niepodekscytowany wizją wpuszczania do swojego życia i sypialni jakiejkolwiek czarownicy. — Biedna kobieta tylko by się ze mną męczyła. Za bardzo oddany jestem innej kochance. — Stuknął wymownie palcem w talię kart w rękach Millie.
Wyjęcie kart bardzo mu się jednak spodobało i poczuł ciężar swojej własnej talii w wewnętrznej kieszonce kurtki. Wróżenie zawsze dostarczało mu mnóstwa satysfakcji — niezależnie od tego, jak poważnie się do tego zabierał. Powstrzymał się więc przed kategorycznym ucięciem tematu.
— Ale jeśli mi nie wierzysz, możemy zerknąć w tarota. — Wyciągnął z kieszeni płaskie drewniane pudełeczko pociągnięte czarną farbą, na którym lśniły srebrzyste gwiezdne konstelacje. — Pod warunkiem, że potem zapytamy o to samo dla ciebie.

źródło?
objawiono mi to we śnie
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Millie Moody (3157), Peregrinus Trelawney (2805)

Wiadomości w tym wątku
[05.68] Let me entertain you | Millie & Peregrinus - przez Millie Moody - 13.04.2024, 19:41
RE: [05.68] Let me entertain you | Millie & Peregrinus - przez Peregrinus Trelawney - 16.04.2024, 21:39
RE: [05.68] Let me entertain you | Millie & Peregrinus - przez Millie Moody - 17.04.2024, 21:46
RE: [05.68] Let me entertain you | Millie & Peregrinus - przez Peregrinus Trelawney - 21.04.2024, 14:04
RE: [05.68] Let me entertain you | Millie & Peregrinus - przez Millie Moody - 22.04.2024, 22:20
RE: [05.68] Let me entertain you | Millie & Peregrinus - przez Peregrinus Trelawney - 25.04.2024, 22:23
RE: [05.68] Let me entertain you | Millie & Peregrinus - przez Millie Moody - 30.04.2024, 16:31
RE: [05.68] Let me entertain you | Millie & Peregrinus - przez Peregrinus Trelawney - 30.04.2024, 19:47
RE: [05.68] Let me entertain you | Millie & Peregrinus - przez Millie Moody - 01.05.2024, 11:54
RE: [05.68] Let me entertain you | Millie & Peregrinus - przez Peregrinus Trelawney - 07.05.2024, 15:26
RE: [05.68] Let me entertain you | Millie & Peregrinus - przez Millie Moody - 09.05.2024, 22:54
RE: [05.68] Let me entertain you | Millie & Peregrinus - przez Peregrinus Trelawney - 14.05.2024, 15:57
RE: [05.68] Let me entertain you | Millie & Peregrinus - przez Millie Moody - 15.05.2024, 20:53

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa