• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Korespondencja v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Sowa Peregrinusa

Sowa Peregrinusa
Badacz wróżbiarstwa
Hiding alone,
a prison is home
Nadchodzi spowity smrodem dymu papierosowego. Na pierwszy rzut wygląda porządnie, codzienna elegancja w neutralnych kolorach… niekiedy może nieco wymięta. To zależy, ile spał, a cienie pod zielononiebieskimi oczami odznaczające się na cerze bladej jak prześcieradło podpowiadają, że niewiele. Palce poznaczone tu i tam rozmazanym atramentem, ugina się pod ciężarem ulubionej skórzanej torby, w której jest… wszystko. Średniego wzrostu (179 cm) postać młodego mężczyzny koronuje imponująca burza czarnych loków, które niewątpliwie są jego największą ozdobą.

Peregrinus Trelawney
17.01.2023, 20:05  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08.03.2025, 19:07 przez Peregrinus Trelawney.)  
Skrzynka Peregrinusa
obsługuje Sowa płci męskiej nosząca imię Monos
Monos jest dobrze ułożonym, choć nieco płochliwym młodym ptakiem. Bardzo zadbany, hodowany na granulacie dla sówek najlepszego sortu, karma premium.

źródło?
objawiono mi to we śnie
corbeau noir
— light is easy to love —
show me your darkness
Gdyby Śmierć przybrała ludzką postać, wyglądałaby jak Perseus; wysoki i szczupły, o kredowym licu oraz zapadniętych policzkach. Pojedyncze hebanowe kosmyki opadają na czoło mężczyzny; oczy zaś, czarne jak węgiel z jadeitowymi przebłyskami, przyglądają się swym rozmówcom z niepokojącą natarczywością. Utyka na prawą nogę, w związku z czym jego stały atrybut stanowi mahoniowa laska z głową kruka.

Perseus Black
21.02.2023, 15:55  ✶  
[Obrazek: 3bkqX8h.png]

[Obrazek: 2eLtgy5.png]
if i can't find peace, give me a bitter glory

god (self-diagnosed)
Suffering feels religious if you do it right. Reach out and touch faith!
Celebryta; Jedno z najbardziej znanych nazwisk Londynu. Nosi się w drogich ubraniach w gwieździste wzory, a jego ulubiony kolor to niebieski (najczęściej w ciemnych tonach, przeszywany złotą lub srebrną, błyszczącą nicią). Jest bardzo wysoki, ma ponad 180 centymetrów wzrostu i jest przy tym bardzo chudy, wręcz wychudzony. Zawsze przepięknie pachnie - nie wychodzi z domu bez spryskania się drogimi, męskimi pachnidłami. Czaruje słowem - wie jak mówić, aby docierać do ludzi.

Vakel Dolohov
23.03.2023, 20:29  ✶  
25.03

Odwołaj wszystkie moje spotkania w tym tygodniu. Jeżeli się da, to je przełóż, a jeżeli się nie da, to każ im się pierdolić.

Wyjeżdżam.

Vakel

with all due respect, which is none
god (self-diagnosed)
Celebryta; Jedno z najbardziej znanych nazwisk Londynu. Nosi się w drogich ubraniach w gwieździste wzory, a jego ulubiony kolor to niebieski (najczęściej w ciemnych tonach, przeszywany złotą lub srebrną, błyszczącą nicią). Jest bardzo wysoki, ma ponad 180 centymetrów wzrostu i jest przy tym bardzo chudy, wręcz wychudzony. Zawsze przepięknie pachnie - nie wychodzi z domu bez spryskania się drogimi, męskimi pachnidłami. Czaruje słowem - wie jak mówić, aby docierać do ludzi.

Vakel Dolohov
23.03.2023, 20:30  ✶  
25.03

Każ im się pierdolić w miły sposób.

Vakel

god (self-diagnosed)

Vakel Dolohov
31.03.2023, 20:58  ✶  
Wykreśl mnie ze wszystkiego. Nic nie jest w porządku i czuję głębokie rozczarowanie tym, że AKURAT TY się nie zorientowałeś.

Vakel

Napisane wersalikami słowa Dolohov podkreślił trzy razy.

god (self-diagnosed)

Vakel Dolohov
01.07.2023, 20:01  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01.07.2023, 20:05 przez Vakel Dolohov.)  
Sprawa Beltane przyciągnęła moją uwagę. Spróbuj umówić nas z kimś, kto brał bezpośredni udział w tych wydarzeniach i zechce nam o tym opowiedzieć. Erik Longbottom jakiś czas temu odwiedził mój gabinet i przewidziałem, że dostanie tam w gębę... Jeżeli to się sprawdziło, a jestem praktycznie pewien tego, że tak, to może zechcieć odwiedzić Prawa Czasu z czystej ciekawości.

Vakel

PS. Co za niespodzianka - zajrzałem do kuli myśląc o nim i zobaczyłem różę.

god (self-diagnosed)

Vakel Dolohov
03.11.2023, 03:15  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03.11.2023, 03:21 przez Eutierria.)  
Peregrinie,

nie uwierzysz co się stało! Kiedy Cię zabrakło, Nott (taki facet od latania na kijkach) bił się z bratem Anki na hali widowiskowej nieopodal mojej kamienicy... o honor, uwaga: Loretty. (Tak, zaśmiałem się pisząc to.) Poszliśmy tam z Lyssą to oglądać, bo poprosił nas o kibicowanie. Na miejscu spotkałem siostrę Kanclerza, a sam Kanclerz spóźniał się tak długo, że zaczęliśmy podejrzewać go o wystawienie jej, póki nie straciłem przytomności na kilka sekund i nie zorientowałem się, że ten zatrzasnął się w szalecie. Siedział tam godzinę, modląc się o ratunek. Jak tam te Twoje głazy? Fajne? Tęsknisz już?

Vakel

Czarodziejska legenda
Wilderness is not a luxury but a necessity of the human spirit.
Czarodzieje dążą do zatarcia granicy pomiędzy jaźnią i resztą natury, wchodząc tym samym na wyższe poziomy świadomości. Część z nich korzysta do tego z grzybów, a część przeżywa głębokie poczucie spokoju i połączenia podczas religijnych obrzędów i rytuałów. Ostatecznie jednak ciężko opisać najgłębsze wewnętrzne doświadczenia i uznaje się, że każdy z czarodziejów odczuwa je na swój sposób. Zjawisko to nazywane jest eutierrią.

Eutierria
04.05.2024, 00:40  ✶  
Chociaż wielu życzyło Vasilijowi Dolohovowi porażki i wielokrotnie widziałeś szczęście błyszczące w cudzych oczach, kiedy twój szef wyjątkowo się w czymś pomylił, jego siła i władza były już tak rozległe, że tylko dwa typy osób były na tyle odważne, aby chieć wejść z nim w otwarty konflikt - stare dziadki z konferencji naukowych, co pozjadały jeszcze więcej rozumów niż on, oraz całkowici odklejeńcy, niezdający sobie sprawy z tego co ich właściwie czeka.

Dzisiejszego dnia gościem gabinetu miał być niejaki Thoran Yaxley. Mistrz Dolohov miał pojawić się dopiero za godzinę, ale z jakiegoś powodu pan Yaxley przyszedł wcześniej i wyjątkowo irytował cię swoim zachowaniem. Okej - mógł poczekać, skoro chciał zmarnować tyle czasu na siedzeniu na kanapie, ale jako jasnowidz od początku miałeś bardzo złe przeczucie i nie pomyliłeś się. Dowcipniś chciał dostać się do gabinetu Dolohova i wykraść zawartość szuflady zamykanej na złoty kluczyk, tej po prawej stronie biurka Mistrza. Niestety, ale był wprawionym czarodziejem, szeroko rozeznanym w urokach (Z) i sztuce rozpraszania (Z). Jest też bardzo aktywny fizycznie (PO). Wszystkie inne jego statystyki są niższe. W gruncie rzeczy mogłeś to tak zostawić - co by stamtąd ukradł - jakieś świecidełka i losowe notatki o wizjach, jakie Dolohov wciskał tam w pośpiechu, ale Yaxley z jakiegoś powodu ujebał sobie, że byłeś jego ochroniarzem i zamiast grzecznie wejść w zabezpieczenia umieszczone w gabinecie, przeszedł do ofensywy, zmuszając losowego pracownika naukowego do odparcia jej.

Yaxley atakuje trzy razy, korzystając ze swoich najsilniejszych statystyk. Jeżeli uda ci się odeprzeć minimum 2 z 3 jego ataków, ucieknie. Jeżeli mu się uda, rzuci na ciebie zaklęcie związujące i okradnie szufladę.

Niniejsza wiadomość jest wstępem / zaczepką wydarzenia Doppelganger.

there is mystery unfolding
Szelma
Yes, it's dangerous.
That's why it's fun.
Od czego warto zacząć? Ród Yaxley ma w swoich genach olbrzymią krew. Przez to właśnie Geraldine jest dosyć wysoka jak na kobietę, mierzy bowiem 188 cm wzrostu. Dba o swoją sylwetkę, jest wysportowana głównie przez to, że trenuje szermierkę, lata na miotle, biega po lasach. Przez niemalże całe plecy ciągnie się jej blizna - pamiątka po próbie złapania kelpie. Rysy twarzy dość ostre. Oczy błękitne, usta różane, diastema to jej znak rozpoznawczy. Buzię ma obsypaną piegami. Włosy w kolorze ciemnego blondu, gdy muska je słońce pojawiają się na nich jasne pasma, sięgają jej za ramiona, najczęściej zaplecione w warkocz, niedbale związane - nie lubi gdy wpadają jej do oczu. Na lewym nadgarstku nosi bransoletkę z zębów błotoryja, która wygląda jakby lewitowały. Porusza się szybko, pewnie. Głos ma zachrypnięty, co jest pewnie zasługą papierosa, którego ciągle ma w ustach. Pachnie papierosami, ziemią i wiatrem, a jak wychodzi z lasu do ludzi to agrestem i bzem jak jej matka. Jest leworęczna.

Geraldine Yaxley
14.05.2024, 21:14  ✶  
13.07.1972
Peregrinusie,

Thoran Yaxley to mój brat bliźniak, myślałam, że o tym wiesz.
Jeśli chodzi o adres korespondencji, to głupio mi się do tego przyznać, ale nie wiem, gdzie ostatnio mieszka. Możesz mi przekazać do niego list, na pewno wręczę mu go osobiście przy najbliższym spotkaniu.
Czy zrobił coś głupiego? Ostatnio niepokoją mnie jego poczynania.
Mogę spróbować umówić Cię z nim na spotkanie, chociaż nie wiem, czy to będzie takie proste.

Pozdrawiam
Geraldine Yaxley
Szelma
Yes, it's dangerous.
That's why it's fun.
Od czego warto zacząć? Ród Yaxley ma w swoich genach olbrzymią krew. Przez to właśnie Geraldine jest dosyć wysoka jak na kobietę, mierzy bowiem 188 cm wzrostu. Dba o swoją sylwetkę, jest wysportowana głównie przez to, że trenuje szermierkę, lata na miotle, biega po lasach. Przez niemalże całe plecy ciągnie się jej blizna - pamiątka po próbie złapania kelpie. Rysy twarzy dość ostre. Oczy błękitne, usta różane, diastema to jej znak rozpoznawczy. Buzię ma obsypaną piegami. Włosy w kolorze ciemnego blondu, gdy muska je słońce pojawiają się na nich jasne pasma, sięgają jej za ramiona, najczęściej zaplecione w warkocz, niedbale związane - nie lubi gdy wpadają jej do oczu. Na lewym nadgarstku nosi bransoletkę z zębów błotoryja, która wygląda jakby lewitowały. Porusza się szybko, pewnie. Głos ma zachrypnięty, co jest pewnie zasługą papierosa, którego ciągle ma w ustach. Pachnie papierosami, ziemią i wiatrem, a jak wychodzi z lasu do ludzi to agrestem i bzem jak jej matka. Jest leworęczna.

Geraldine Yaxley
14.05.2024, 21:37  ✶  
13.07.1972
Peregrinusie,

Trochę wystraszyła mnie Twoja wiadomość. Możemy się spotkać 15.07, o 21 w Wiwernie, tam powinno być w miarę dyskretnie.

Pozdrawiam
Geraldine Yaxley
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Strony (4): 1 2 3 4 Dalej »

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa