18.05.2024, 15:32 ✶
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02.03.2025, 10:32 przez Mirabella Plunkett.)
Postacie biorące udział: Morpheus Longbottom, Guinevere McGonagall
Treść wybranej wskazówki: Myślałam, że jesteś moją bajką, snem na jawie, życzeniem do gwiazdy, które się spełni.
Zrealizowane prompty i sposób, w jakie je zrealizowano:
Treść wybranej wskazówki: Myślałam, że jesteś moją bajką, snem na jawie, życzeniem do gwiazdy, które się spełni.
Zrealizowane prompty i sposób, w jakie je zrealizowano:
- Scena: Hogsmeade
- Prompty:
- Szkolne wspomnienie
Cytat:– Uagadou? Zupełnie inne – złapała Morpheusa pod rękę i pozwoliła się poprowadzić dalej, jej złotawe oczy o pionowych źrenicach co jakiś czas zerkały w bok, na towarzysza, dostrzegając nieco więcej szczegółów, bo półmrok zupełnie jej w tym wydaniu nie przeszkadzał. Snuła jednak własną opowieść. – Szkoła jest wykuta w zboczu góry, a mgły osiadające w Księżycowych Górach sprawiają, że Uagadou wygląda, jakby unosił w powietrzu – uśmiechnęła się do swoich wspomnień, bo był to widok niezapomniany, gdy widziało się to chociaż raz, a McGonagall zdarzało się też latać i oglądać to wszystko z góry.
- Sport
Cytat:— Trzysta dziewięćdziesiąt pięć [stopni], około, od wejścia do Pokoju Wspólnego Ravenclaw do Pokoju Wspólnego Slytherinu w lochach, w zależności od tego, które schody będą dostępne po drodze.
- Taniec
Cytat:Z początku nawet nie pomyślała o tym, że Morpheus będzie wykorzystywać swoją zdolność do tego, by lepiej tańczyć, ale gdy dostrzegła to zamglone i jednocześnie czyste jak bezchmurna noc spojrzenie, stało się dla niej jasne to, co właśnie się dzieje. I uważała to za genialne prawdę powiedziawszy, bo żadne z nich nie pomyliło kroków i wyglądało to tak, jakby znali swój rytm na wskroś. Swoje ciała, jakby znali się od dawna, na wylot, a przecież dopiero tutaj Morpheus mógł poczuć miękkość jej skóry, gdy ona delikatność jego dłoni.
- Złośliwe bliźniaki
Cytat:— Najbardziej dotyczyło to młodzieży, ale Puchar Domów zachęcał opiekunów domów do faworyzowania. Gdy tak pomyślę, przypominam sobie taką złośliwą dwójkę, Richard i Robert, blizniaki ze Slytherinu. Po nich bardzo było widać indoktrynację i dumę z przynależności do elitarnej grupy — zrobił w powietrzu cudzysłów.
- Szkolne wspomnienie
- Specjalne wyzwania sesji (dodatkowo punktowane przez mistrza gry):
- Postacie piją coś, co sprawia, że przez kolejne trzy tury pięknie śpiewają, zamiast mówić i są bardzo skłonne śpiewać o swoich uczuciach. Co gorsza ludzie przy sąsiednich stolikach też wypili chyba to samo - i zaczynają robić za chórek...? Wyzwanie zaczyna się od tego momentu link.
- Poniższe cytaty zostały wykorzystane w podlinkowanych postach:
- Postacie piją coś, co sprawia, że przez kolejne trzy tury pięknie śpiewają, zamiast mówić i są bardzo skłonne śpiewać o swoich uczuciach. Co gorsza ludzie przy sąsiednich stolikach też wypili chyba to samo - i zaczynają robić za chórek...? Wyzwanie zaczyna się od tego momentu link.
adnotacja moderatora
@Morpheus Longbottom Dajcie mi znać czy scenariusz jest rozgrywany i czy sesja będzie kontynuowana.
adnotacja moderatora
Odznaka przyznana