• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Sowa - poczta Hadesa

Sowa - poczta Hadesa
Dumbass bisexual
"Każdy problem ma rozwiązanie. Jeśli nie ma rozwiązania, to nie ma problemu."
sława
IV
krew
półkrwi
genetyka
widmowidz
zawód
Historyk magii, pisarz, dziennikarz
Brązowe włosy, granatowe, błyszczące oczy, kapelusz i wieczny uśmiech na twarzy! Isaac ma 186 cm wzrostu, więc na randkę przygotuj szpilki:* Pachnie dymem, bursztynem oraz wanilią.

Isaac Bagshot
29.05.2024, 15:23  ✶  
Drogi Mój Koszmarze McKinnon, 

w moim poprzednim liście napisałem, że wolę rozwiązywać konflikty rozmową (może być za pośrednictwem listów). Zapomniałem jednak wspomnieć, że kulturalną. W bardzo nieelegancki sposób poprosił mnie Pan, żebym zwrócił list. Nie zrobię tego jednak. A dlaczego? Ponieważ mam swoją dumę, a jak każda męska duma, jest ona bardzo krucha. W mojej głowie zrodziła się myśl, że nie powinienem poddać się woli agresora. Dlatego więc list sobie zachowam. A co z nim zrobię? Nic. Schowam wśród pamiątek.

Dlaczego przeczytałem list, który wpadł w moje ręce? Z troski, oraz ludzkiej ciekawości. Co, gdyby list ten był czyimś wołaniem o pomoc? Jak Pan wie, żyjemy w bardzo nieprzyjaznych oraz mrocznych czasach. Nie chciałbym, żeby przeze mnie ktoś stracił szansę na ratunek.

Jeśli chodzi o plagi egipskie, to temat jest mi dość dobrze znany. Jestem historykiem magii, który głównie bada przenikanie się kultury mugolskiej z kulturą czarodziejów. Napisałem nawet dwie książki: “Polska ostoją magii” oraz “Wpływ nazizmu na świat czarodziejów”. W obu szeroko poruszam temat wpływu na siebie obu tych kultur, praktycznie pod każdym kątem - socjologicznym, historycznym, religijnym, politycznym etc. Muszę przyznać, że temat jest rozległy! Jeśli jest Pan zainteresowany, Panie Koszmarze, to mogę wysłać Panu darmowe egzemplarze. Ale, ale! Wróćmy do tematu plag egipskich - panie McKinnon, naprawdę? Bardzo proszę nie życzyć mi takich okropności. Piąta  i dziesiąta plaga są chyba najbardziej dotkliwe - wrzody oraz śmierć pierworodnych. Moja ciotka - Batilda Bagshot - cierpiała na piątą przypadłość. Leczyła się z wrzodów przez kilka lat, i nie wspomina tego czasu z radością. Śmierć pierworodnych? Nie mam co prawda jeszcze dzieci, ale kiedyś chciałbym je mieć (przynajmniej troje). Nie chciałbym, żeby coś im się stało z powodu listu, który został wysłany do mnie, a nie do Obślizgłej Szmaty.

Pozdrawiam serdecznie i życzę spokojnego życia!

Kłaniam się nisko
Isaac Bagshot
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Wiadomości w tym wątku
Sowa - poczta Hadesa - przez Hades McKinnon - 07.01.2024, 20:00
RE: Sowa - poczta Hadesa - przez Ambrosia McKinnon - 07.01.2024, 20:06
RE: Sowa - poczta Hadesa - przez Alastor Moody - 07.02.2024, 19:52
RE: Sowa - poczta Hadesa - przez Isaac Bagshot - 27.05.2024, 15:00
RE: Sowa - poczta Hadesa - przez Isaac Bagshot - 29.05.2024, 15:23
RE: Sowa - poczta Hadesa - przez Isaac Bagshot - 03.06.2024, 14:00

• Pokaż wersję do druku