03.06.2024, 11:05 ✶
Manchester
Droga Ziemniaczku,
nigdy nie napisałbym takiej herezji - wszyscy wiedzą, że pączki z budyniem są o wiele lepsze niż te z czekoladą czy marmoladą!
Cieszę się, że mnie nie potępiasz. Chyba wróciłem do kraju z trochę złym nastawieniem - myślałem, że wszystko będzie jak dawniej, a nic nie jest jak dawniej. Trochę mnie to przygniotło, ale już jest dobrze.
A jeśli chodzi o moją prośbę, to nie dotyczy to umawiania się na randki! W tym temacie sam działam bardzo sprawnie ; ) Chodzi o pomoc w innej kwestii - jeśli zabrałbym się za grzebanie w temacie, który wzbudziłby dużo niechęci ze strony Śmierdkożerców i przez to trochę by mnie oklepali, to czy mogłabyś wysłać za mnie oświadczenie do gazety? W razie gdyby pojawiła się informacja, że coś takiego się wydarzyło, to w oświadczeniu byłoby by napisane, że to tylko drobna bójka o kobietę i wszystko skończyło się dobrze. Wiem, że to dziwna prośba, ale nie chciałbym żeby ludzie czuli się jeszcze bardziej zastraszeni. Mam wrażenie, że wolność słowa bardzo u nas kuleje, właśnie ze względu na konsekwencje jakie spotkały tych, którzy mieli odwagę przeciwstawić się CP, udzielając np wywiadu do gazety. Jeśli byłoby ze mną bardzo źle, to jakieś dwa, trzy dni później, wyślij artykuł do Horyzontów Zaklęć, który wcześniej przygotuje - np. o sztuce i wierzeniach Piktów, i jaki wpływ miały na plemiona niemagiczne. Potem za kolejne trzy dni, jakąś pierdołę o modzie do Czarownicy (chcę, żeby widać było, że naprawdę nic mi się nie stało i dalej sprawnie działam). Wiem, że to wszystko dziwnie brzmi, ale nie chciałbym, żeby ludzie czuli się jeszcze bardziej ograniczeni. To bardzo popularna praktyka w Europie Wschodniej, Ziemniaczku. Jeśli się zgodzisz, to wyśle Ci do tego gotowe materiały.
P.S zgódź się
Isaac