• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Ulica Śmiertelnego Nokturnu v
« Wstecz 1 2 3 4 Dalej »
[05.08.72]Znowu w życiu mi nie wyszło | Viorica i Tarp

[05.08.72]Znowu w życiu mi nie wyszło | Viorica i Tarp
a guy who knows a guy
Ojciec Wirgiliusz uczył dzieci swoje,
a miał ich wszystkich sto dwadzieścia troje
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
przedsiębiorczy właściciel pubu "Rejwach"
Niemal zawsze towarzyszy mu nakrycie głowy: któryś z jego kapeluszy. Zmysł modowy ma raczej mierny i kiczowaty, ale lubi eksperymenty. Widać w jego kreacjach silną inspirację retro westernami, twoim starym na rybach ze szwagrem, ale też mugolską modą lat 70. Nie da się ukryć, że przekroczył pięćdziesiątkę, więc nie próbuje udawać, że tak nie jest. Ma charakterystyczną przerwę między jedynkami, niebieskie oczy, 186 centymetrów wzrostu i barczystą sylwetkę. Zarost na ogół maksymalnie kilkudniowy, choć zdarza się, że zapuści okresowo jasną brodę przetykaną siwymi włosami. Włosów na głowie od lat nie stwierdzono.

Woody Tarpaulin
30.06.2024, 20:50  ✶  
Wcześniejsza pora nigdy nie przeszkodziła Tarpowi w zaczęciu picia, więc i nie odmawiał tego innym. Choćby Viorica przyszła w południe, poza godzinami otwarcia, zapytałby jedynie, którą flaszkę odkorkować.
Ponieważ zaś tej porze bliżej było późnego popołudnia niż wieczoru, skwar całego dnia wciąż wisiał w powietrzu. Tropikalna wilgoć i gorąc próbowały sączyć się do Rejwachu przez przeszklony front, lecz grube, barwione szybki dzielnie stawiały opór większości promieni słonecznych, a jeszcze grubsze, stare mury utrzymywały piwniczne zimno nawet na parterze. Przy okazji tchnęło leciutko piwniczną stęchlizną, ale hej, lepsze to niż ugotowanie się żywcem.
Woody odstawił swoje piwo na kontuar z lekkim gruchnięciem, które zbudziło drzemiącego na drugim końcu lady burego kocura. Stary Łach nastroszył się i zeskoczył niezgrabnie na podłogę z obrażonym miauknięciem.
— To wygląda, moja panno, że jesteś w mniejszości z tą nienawiścią. Tu i teraz bym z głowy wymienił przynajmniej kilka osób, które ciepło o tobie myślą — oświadczył, patrząc na tego topiącego smutki w alkoholu smutnego, zmokłego kociaka wylegującego się na jego barze. Ten na szczęście nie liniał.
Zawsze ściskały Tarpa za serce te widoki nieszczęśliwych młodych na stołkach barowych z obrzydliwie mocnymi trunkami w dłoni. Trunkami, które sam nalewał, karmiąc ich alkoholizm. I nie rozcieńczał. Hipokryto. Mało tego, widząc jej podły humor, sam sobie otworzył coś dla dotrzymania Zamfir towarzystwa. Coś nie aż tak mocnego, w końcu przed nim jeszcze cała noc na barze, ale wykorzystywał każdą okazję, żeby chlapnąć sobie coś z procentami i uweselić pracę.
Doskonale znał smak uczuć, które targały w tej chwili Vior. Nie była mu obca wina, rozczarowanie, złość na siebie. Zawiódł zastępy bliskich, zniszczył sobie życie; można rzec, żeby był w tym specjalistą. I mimo tylu perturbacji, przez które przeszedł ze swojej własnej winy, wciąż nie odnalazł odpowiedzi na ten problem. Jak mamy wyjść na ludzi, skoro się staramy i się nie udaje? Nie mógł poczęstować jej złotą radą, która odmieni jej los, uczyni nowym człowiekiem; nie posiadał takiej. Musieli grać tym, co im świat wcisnął w ręce.
— Co tam się właściwie stało, że ty tak szybko z powrotem? Nie wmówisz mi, że aż tak tęskniłaś za tym. — Czarodziej wymownie uniósł jej szklankę i zabełtał energicznie drinkiem, patrząc na kobietę wyczekująco spod uniesionej brwi.
Zignorował, że cienka strużka uciekła ze szkła i pociekła po jego palcach, przez przedramię, aż do zgiętego łokcia i na ladę. I tak do końca wieczoru wszystko tu będzie uklejone i cuchnące wódą.

piw0 to moje paliwo
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Viorica Zamfir (1602), Woody Tarpaulin (1359)

Wiadomości w tym wątku
[05.08.72]Znowu w życiu mi nie wyszło | Viorica i Tarp - przez Viorica Zamfir - 13.06.2024, 10:33
RE: [05.08.72]Znowu w życiu mi nie wyszło | Viorica i Tarp - przez Woody Tarpaulin - 30.06.2024, 20:50
RE: [05.08.72]Znowu w życiu mi nie wyszło | Viorica i Tarp - przez Viorica Zamfir - 10.07.2024, 16:52
RE: [05.08.72]Znowu w życiu mi nie wyszło | Viorica i Tarp - przez Woody Tarpaulin - 28.07.2024, 21:00
RE: [05.08.72]Znowu w życiu mi nie wyszło | Viorica i Tarp - przez Viorica Zamfir - 21.08.2024, 18:25
RE: [05.08.72]Znowu w życiu mi nie wyszło | Viorica i Tarp - przez Woody Tarpaulin - 09.09.2024, 13:22

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa