20.10.2022, 22:51 ✶
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.10.2022, 02:08 przez Theseus Fletcher.)
Oto profil twojej postaci
Ma około 182 cm wzorstu, przez ciągły ruch jego sylwetka jest raczej atletyczna. Czarne jak słoma włosy zaczesuje do tyłu. Jeśli akurat są rozwichrzone i nieułożone (a zdarza się to dosyć często), widać jak chętnie się podkręcają, odbierając Theseusowi groźnego wyglądu. Wyróżnia go przyjemna, oliwkowa cera, wyraźna oprawa równie ciemnych oczu i kilkudniowy zarost. Twarz ma łagodną, ale opaloną wiatrem. To samo dłonie, raczej szorstkie, często poranione, lecz ciepłe w dotyku. Pachnie jak wspomnienia o słońcu, drewnem (świeżo ściętym lub palonym w kominku), skórzanymi wyrobami i czymś gorzkim, może lasem.
W zachowaniu, można powiedzieć, dziwny. Bije od niego pewien rodzaj praktyczności i dystans. Jego bezgłośna ocena, według niektórych może być z góry negatywna, choć przecież mógł nie mieć niczego złego na myśli. W zachowaniu zaczepny, choć nie zawsze. W postawie pewny siebie, może spięty? Głos ma równie hardy, teraz bardziej wyważony, kiedyś zdradzający emocje.
Nosi się raczej po mugolsku, wygodnie. Ciemne, wełniane spodnie wkłada do wysokich butów, które przydają się podczas niecodziennych przygód i niewygodnych podróży. Zwykle nosi na sobie jakąś luźną koszulę z rozchełstanym kołnierzem, z rękawami podwiniętymi do łokci. Czasem ubierze dobrze dopasowany, czarny golf, tweedową kurtkę czy bardziej elegancką marynarkę. Jest praktyczny.
Poznajmy się bliżej
♦ W lustrze Ain Eingarp widzę... łąkę z kosodrzewiną i łyse skały, zza których wydobywa się dziwny skrzek, biegnę w jego kierunku.
♦ Bogin przyjmuje przy mnie formę... martwej Geraldine.
♦ Amortencja pachnie mi... irys z ziemistymi i drzewno-zielonymi nutami, które przypominają drzewa iglaste; piżmo.
♦ Moje ulubione zaklęcie to... aktualnie nie mam ulubionego zaklęcia.
♦ Mój patronus przyjmuje formę... wilka.
♦ Wróżbiarstwo to dla mnie... przyprawiająca o ciarki ciekawostka.
♦ Czarna magia? Cóż... bywa przydatna. Nie żebym używał.
♦ Za swoje największe osiągnięcie uważam... trudno jest mi odpowiedzieć na to pytanie, bo nie widzę swojej przeszłości w kategorii osiągnięć. Wydaje mi się jednak, że samodzielna praca łowcy będzie tu pasowała.
♦ Stoję po stronie... nie obieram stron.
♦ Moje serce należy do... nikogo.