09.01.2023, 20:44 ✶
(09.01.2023, 20:26 )Eunice Black napisał(a): Trafiłam scenariusz z nieudaną teleportacją (mokradła). Postać takiej umiejętności nie posiada (dość podobna sytuacja jest w przypadku tych, co nie mają latania na miotle, a wściekła im się miotłaLiczę na kombinowanie. To mogła być nieudana teleportacja kogoś, kto chciał cię przenieść - nie musisz umieć się teleportować, aby ktoś przeniósł cię „grupowo”. Tak samo nie trzeba umieć latać na miotle, aby na nią wsiąść - pasuje to do sytuacji nawet bardziej, ponieważ postać mogła zrobić to dla testu lub nauki (ba, mogła nawet chcieć zrobić sobie ładne zdjęcie u fotografa i wejść na nią w ramach sesji... a tu taki szok...) i bardzo rozczarować się swoim poziomem umiejętności.) - czy na potrzeby tego scenariusza można uznać, że jednak umie (a raczej "umie", skoro wylądowała na manowcach)? Czy jednak trzeba kombinować - świstoklik złapał awarię, próbowała odkurzyć wiedzę z czasów szkolnych czy tam robi podejście do kursu, bo w Hogu nie wyrobiła etc, etc?
Nic też nie stoi na przeszkodzie, by uczynić to dziełem kompletnego przypadku - jak na nic nie wpadniesz, to kichnij tak mocno, że się przypałowo teleportujesz w losowe miejsce. Masz moje błogosławieństwo.fear is the mind-killer.
) - czy na potrzeby tego scenariusza można uznać, że jednak umie (a raczej "umie", skoro wylądowała na manowcach)? Czy jednak trzeba kombinować - świstoklik złapał awarię, próbowała odkurzyć wiedzę z czasów szkolnych czy tam robi podejście do kursu, bo w Hogu nie wyrobiła etc, etc?