• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Poza schematem Retrospekcje v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 … 16 Dalej »
[lipiec 1943] Przepraszam, złamałem ci nos

[lipiec 1943] Przepraszam, złamałem ci nos
a guy who knows a guy
Ojciec Wirgiliusz uczył dzieci swoje,
a miał ich wszystkich sto dwadzieścia troje
sława
IV
krew
czysta
genetyka
—
zawód
przedsiębiorczy właściciel pubu "Rejwach"
Niemal zawsze towarzyszy mu nakrycie głowy: któryś z jego kapeluszy. Zmysł modowy ma raczej mierny i kiczowaty, ale lubi eksperymenty. Widać w jego kreacjach silną inspirację retro westernami, twoim starym na rybach ze szwagrem, ale też mugolską modą lat 70. Nie da się ukryć, że przekroczył pięćdziesiątkę, więc nie próbuje udawać, że tak nie jest. Ma charakterystyczną przerwę między jedynkami, niebieskie oczy, 186 centymetrów wzrostu i barczystą sylwetkę. Zarost na ogół maksymalnie kilkudniowy, choć zdarza się, że zapuści okresowo jasną brodę przetykaną siwymi włosami. Włosów na głowie od lat nie stwierdzono.

Woody Tarpaulin
28.08.2024, 21:39  ✶  
Morpheus Longbottom nie wyglądał może w tamtych czasach najpokaźniej, ale hej, wciąż się rozwijał. Na pewno jeszcze wyskoczy wzwyż, nabierze mięśni i będzie walczył w klubie pojedynków aż miło. A jeśli nie… jeśli nie, to był to problem Godryka Longbottoma, nie Woody’ego.
— Może tobie tak mówi, ale nie mierz wszystkich swoją miarą — obruszył się, gdy bezczelne szczenię mu odpyskowało. — Rodzice są ze mnie bardzo dumni, dziękuję za troskę.
I była to — odłożywszy na bok nieco niepoważne usposobienie i mierny zapał do nauki — prawda. Przynajmniej na tamten moment. Syn skończył szkołę, dostał dobrą pracę, idąc w ślady ojca, ożenił się i przy rodzinnych obiadach nie kręcił nosem, gdy pytano go o wnuki. Czegoż więcej państwo Longbottom mogliby chcieć?
Nie powstrzymywał brata, gdy ten zdecydował się wziąć sprawy w swoje ręce. Kostka wyglądała w końcu niewinnie, tak? Mimo przekomarzanek nie był towarzystwu Morpheusa wcale przeciwny, choć nieco urągało mu, że taki mały glut zdaje się lepiej orientować w sytuacji niż on. Tak już miało zresztą pozostać do końca ich dni, bo Woody — choć dobry śledczy i wcale nie aż taki półgłówek, na jakiego czasem się kreował — niekoniecznie miał cierpliwość do rzeczy, które wymagały złożonej i wymagającej analizy oraz dbałości o detal.
— Oczywiście, że wiem, że to kość do tworzenia sigili — zadeklarował od razu. — Ile toto może mieć niby kombinacji? — Pochylił się nad ramieniem Morpheusa. — Do rozpykania w jedno popołudnie.
W tym układzie starszy z Longbottomów był rycerzem buław. Rozpędzonym złotowłosym młodzieńcem gotowym wyrwać rozwiązanie z kostki brutalną siłą: poprzez okładanie jej metaforyczną pałą, czyli wprowadzanie zmian w układzie do skutku. Pewny swojego zwycięstwa, pełen zapału, rozgrzany do walki.
— To moja praca domowa — zełgał gładko bez chwili zawahania, powieka mu przy tym nie drgnęła. — Czasem je dostajemy, żeby trenować. W tej robocie główka musi pracować. — Popukał się palcem wskazującym w skroń.

piw0 to moje paliwo
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Morpheus Longbottom (1738), Woody Tarpaulin (2427)

Wiadomości w tym wątku
[lipiec 1943] Przepraszam, złamałem ci nos - przez Woody Tarpaulin - 05.07.2024, 21:42
RE: [lipiec 1943] Przepraszam, złamałem ci nos - przez Morpheus Longbottom - 30.07.2024, 07:36
RE: [lipiec 1943] Przepraszam, złamałem ci nos - przez Woody Tarpaulin - 15.08.2024, 17:55
RE: [lipiec 1943] Przepraszam, złamałem ci nos - przez Morpheus Longbottom - 19.08.2024, 17:19
RE: [lipiec 1943] Przepraszam, złamałem ci nos - przez Woody Tarpaulin - 28.08.2024, 21:39
RE: [lipiec 1943] Przepraszam, złamałem ci nos - przez Morpheus Longbottom - 04.09.2024, 22:17
RE: [lipiec 1943] Przepraszam, złamałem ci nos - przez Woody Tarpaulin - 18.09.2024, 19:26
RE: [lipiec 1943] Przepraszam, złamałem ci nos - przez Morpheus Longbottom - 10.10.2024, 16:11
RE: [lipiec 1943] Przepraszam, złamałem ci nos - przez Woody Tarpaulin - 06.11.2024, 15:15
RE: [lipiec 1943] Przepraszam, złamałem ci nos - przez Morpheus Longbottom - 05.12.2024, 13:30
RE: [lipiec 1943] Przepraszam, złamałem ci nos - przez Woody Tarpaulin - 02.01.2025, 13:07

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa