• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Aleja horyzontalna v
« Wstecz 1 … 4 5 6 7 8 … 11 Dalej »
[23.08.1972r.] Ręka twoja moją jest

[23.08.1972r.] Ręka twoja moją jest
Dumbass bisexual
"Każdy problem ma rozwiązanie. Jeśli nie ma rozwiązania, to nie ma problemu."
sława
IV
krew
półkrwi
genetyka
widmowidz
zawód
Historyk magii, pisarz, dziennikarz
Brązowe włosy, granatowe, błyszczące oczy, kapelusz i wieczny uśmiech na twarzy! Isaac ma 186 cm wzrostu, więc na randkę przygotuj szpilki:* Pachnie dymem, bursztynem oraz wanilią.

Isaac Bagshot
19.09.2024, 19:57  ✶  
Isaac uśmiechnął się lekko, słuchając wspomnień Neila. Było coś niezwykle kojącego w jego słowach - jakby natura była czymś, w czymś odnajdywał spokój.
-Pasja do ogrodów. Każdy kwiat i krzew miał dla ciebie osobne znaczenie?- Zawsze cenił marzycieli. W czasach pełnych chaosu i niepewności, każdy powinien mieć swoje bezpieczne miejsce do którego mógł się przenieść. Czy to duchem, czy ciałem.
-Lubię marzycieli.- Powiedział w końcu.-To dobrze, że znalazłeś coś, co jest twoja pasją, Neil. Wszyscy potrzebujemy odskoczni.- Jego spojrzenie na chwilę zawirowało gdzieś w przestrzeń, jakby sam na moment przeniósł się do miejsca, które kiedyś dawało mu ukojenie. Trwało to bardzo krótko, a kiedy wrócił, spostrzegł że chłopak stoi tuż przed nim. Popatrzył na niego nieco zaskoczony ale odpowiedział objęciem, układając ciepłą dłoń na jego karku.
-Komuś zebrało się na czułości?-Mruknął cicho. Uczucie szczęścia i wdzięczności jakie biło od Francuza, zaczęło wlewać się w niego niczym fala.
-Oczywiście, że pamiętałem...- Isaac miał w sobie rzadki dar - potrafił słuchać. Był uważnym obserwatorem, dostrzegającym najmniejsze oznaki zmiany emocji w głosie rozmówcy. Z własnego doświadczenia wiedział, jak mało ludzi naprawdę potrafi słuchać. Większość wolała przerywać, wtrącać swoje opinie, jakby rozmowa była wyłącznie pretekstem do tego, by mówić o sobie. Isaac widział to niejednokrotnie - te puste spojrzenia, ledwo skrywaną niecierpliwość, gdy próbował podzielić się czymś ważnym, a jego słowa tonęły w niezrozumieniu. Właśnie dlatego starał się być inny. Słuchał nie tylko tego, co mówiono, ale też tego, czego nie wypowiedziano na głos. Jego uważność i zdolność odczytywania subtelnych gestów sprawiały, że ludzie, nawet nieświadomie, otwierali się przed nim. Wyczuwał ukryte emocje, pragnienia, lęki, których sami nie potrafili zrozumieć. To było dla niego jak druga natura - dawać innym przestrzeń, by ich słowa miały wagę. W tym świecie, gdzie każdy spieszył się by mówić, Isaac był tym, który wiedział, jak słuchać.
-Pokaż mi wszystko, co chcesz.- Powiedział szeptem, odpowiadając na ciche słowa Neila. Gdy chwycił jego dłoń, nie opierał się. Pozwolił mu prowadzić, czując rosnącą ciekawość i pewne nieokreślone napięcie, które unosiło się między nimi.
Isaac wszedł do pokoju, a jego spojrzenie powoli przesuwało się po przestrzeni. Światło świec oświetliło rośliny, papierowe łabędzie i chaos na biurku, który w jego mniemaniu chaosem wcale nie był. Półka z książkami w szczególności przykuła jego uwagę - bardzo często była odzwierciedleniem osobowości właściciela.
-Magia nie jest oszustwem, Neil. Magia to dar, który co prawda wcale nie czyni nas lepszymi, ale pozwala na zrozumienie świata w sposób, w jaki nie wszyscy będą mogli.- Odparł cicho, przyglądając się roślince.
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Isaac Bagshot (1093), Neil Enfer (1943)

Wiadomości w tym wątku
[23.08.1972r.] Ręka twoja moją jest - przez Neil Enfer - 15.07.2024, 17:48
RE: [23.08.1972r.] Ręka twoja moją jest - przez Isaac Bagshot - 18.07.2024, 11:23
RE: [23.08.1972r.] Ręka twoja moją jest - przez Neil Enfer - 18.07.2024, 17:20
RE: [23.08.1972r.] Ręka twoja moją jest - przez Isaac Bagshot - 26.07.2024, 15:09
RE: [23.08.1972r.] Ręka twoja moją jest - przez Neil Enfer - 26.07.2024, 21:41
RE: [23.08.1972r.] Ręka twoja moją jest - przez Isaac Bagshot - 19.09.2024, 19:57
RE: [23.08.1972r.] Ręka twoja moją jest - przez Neil Enfer - 19.09.2024, 20:39
RE: [23.08.1972r.] Ręka twoja moją jest - przez Isaac Bagshot - 02.10.2024, 17:46
RE: [23.08.1972r.] Ręka twoja moją jest - przez Neil Enfer - 02.10.2024, 19:58

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa