I. Podstawa rozliczenia:
1. Linki do postów w osi czasu: Klik
2. Dowolny post napisany w wymaganym przedziale czasowym: link
3. Zebrane 10000 słów w sesjach:
link
Link
Link
Link
Link
II. Krótki opis kwartału: Latem Cathal skupiał się przede wszystkim na pracy na wykopaliskach w Walii. Nie angażował się w sprawy wielkiego świata i z rzadka pokazywał w towarzystwie, pochłonięty odkryciami.
III. Dokonania fabularne: Udało się poczynić pewne postępy na wykopaliskach – walijska, czarodziejka wioska jest już w pełni odsłonięta i dokonano w niej kilku ciekawych odkryć.
IV. Postępy:
Zmiana miejsca pracy wiosną – z Egiptu na Walię, w której dotąd nie działał – zmusiła Cathala do uzupełniania wiosną i latem braków w wiedzy oraz poszukiwania nowych źródeł, doszkolenia się, a także rozwijania umiejętności pieczętowania, w związku z różnicami przy tych pieczęciach i runach, które stosowała odcięta od świata społeczność w badanej wiosce od tych, z jakimi dotąd pracował. Odizolowani czarodzieje stworzyli tutaj własne rozwiązania i ich badanie wymagało sporej inwencji. Pozwoliło to Cathalowi poszerzyć wiedzę o świecie – i tak już bardzo szeroką, od wielu lat bowiem jest historykiem, specjalistą od pieczętowania oraz kimś, kto chętnie poznaje teorię magii i to, w jaki sposób patrzono na nią w różnych kulturach i w różnych epokach historycznych. Rzeczy związane z wiedzą o świecie zajmują Cathalowi większość czasu: spędził lwią część ostatniego półrocza na wykopaliskach, gdzie zajmuje się archeologią, historią oraz opartym na tej statystyce pieczętowaniem.
Letnie bunty roślin i próba opanowania ich na terenie ogrodu domu matki oraz posiadłości Gauntów, a także spędzanie więcej niż kiedykolwiek czasu w towarzystwie węży, skłoniły go poszerzenia nieco posiadanej wiedzy przyrodniczej. Po powrocie do kraju na dłużej odnowił też trochę starych kontaktów - także na Nokturnie.
V. Poziom spaczenia:
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: nic nie zmieniło się względem poprzedniego kwartału.
VI. Rozpoznawalność:
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: Dalej kojarzony w kręgach naukowych oraz współpracowników Shafiqów – nic nie zmieniło się w tym zakresie.
3. Nowy opis rozpoznawalności:
VII. Zmiany w statystykach:
1. dodanie kropki w wiedzy o świecie (800 PD)
2. dodanie kropki w wiedzy o przyrodzie (100 PD)
(Wykorzystuję PD za rozliczenie)
VIII. Zmiany w przewagach i zawadach:
1. Dodanie przewagi: znajomość półświatka I (100 PD - z rozliczenia)
Opis:
Zawada dla wyrównania:
Łączna suma przewag i zawad po zmianach: 10
IX. Zmiany w lokacjach:
1.
(Matczyną Troskę nałożyłam Calem przy okazji Lammas.)
X. Aktualizacja treści karty:
1. Prośba o zmianę opisu zawady Wpływowy Wróg, aby zaznaczyć, który to npc.
Npc jest zaakceptowany, czekam na info w sprawie relki po poprawieniu opisów zgodnie z wskazówkami MG.
2. Aktualne miejsce pracy – prośba o zmianę, by lepiej odzwierciedlało fabułę
Aktualne miejsce pracy: Od wiosny 1972 prowadzi wykopaliska w Walii, w ruinach czarodziejskiej wioski, zniszczonej kilkaset lat temu. Dodatkowo zdarza się mu wykonywać drobne zlecenia związane z runami i pieczęciami.
3. Zamieszkanie: dom w Little Hangleton/mieszkanie przy Horyzontalnej
4. Nowa różdżka: Berberys, serce smoka, dziewięć cali, średnio giętka.
XI. Nowe wskazówki dla mistrzów: brak zmian
XII. Rozliczenie cech:
1. Zawada Bezsenność - nie dotyczy
2. Zawada Nałogowy hazardzista - nie dotyczy
3. Cecha lokacji Przestępstwa - nie dotyczy
4. Cecha lokacji Ryzyko zawalenia - nie dotyczy
5. Cecha lokacji Niewygodni sąsiedzi - nie dotyczy
6. Cecha lokacji Szczury - nie dotyczy
XIII. Sprawdzenie obecnej KP:
1. opis w polu Edukacja – chyba mam dobrze
2. opisy przewag i zawad – mam dobrze
3. pole Zamieszkanie oraz Cechy szczególne – mam dobrze
4. opis w polu Zamieszkanie – poprawiam
5. opis w polu Cechy szczególne – mam dobrze
6. posiadanie Teleportacji oraz Teleportacji łącznej – mam dobrze
7. opis w polu Stan cywilny – mam dobrze
8. przewaga Niewidzialność / Popularność – mam dobrze
9. zawada Wpływowy wróg, Szalona ex – poprawiam
10. zawada Uczulenie – nie dotyczy
11. lokacja poziomu 0 – mam dobrze
1. Linki do postów w osi czasu: Klik
2. Dowolny post napisany w wymaganym przedziale czasowym: link
3. Zebrane 10000 słów w sesjach:
link
Link
Link
Link
Link
II. Krótki opis kwartału: Latem Cathal skupiał się przede wszystkim na pracy na wykopaliskach w Walii. Nie angażował się w sprawy wielkiego świata i z rzadka pokazywał w towarzystwie, pochłonięty odkryciami.
III. Dokonania fabularne: Udało się poczynić pewne postępy na wykopaliskach – walijska, czarodziejka wioska jest już w pełni odsłonięta i dokonano w niej kilku ciekawych odkryć.
IV. Postępy:
Zmiana miejsca pracy wiosną – z Egiptu na Walię, w której dotąd nie działał – zmusiła Cathala do uzupełniania wiosną i latem braków w wiedzy oraz poszukiwania nowych źródeł, doszkolenia się, a także rozwijania umiejętności pieczętowania, w związku z różnicami przy tych pieczęciach i runach, które stosowała odcięta od świata społeczność w badanej wiosce od tych, z jakimi dotąd pracował. Odizolowani czarodzieje stworzyli tutaj własne rozwiązania i ich badanie wymagało sporej inwencji. Pozwoliło to Cathalowi poszerzyć wiedzę o świecie – i tak już bardzo szeroką, od wielu lat bowiem jest historykiem, specjalistą od pieczętowania oraz kimś, kto chętnie poznaje teorię magii i to, w jaki sposób patrzono na nią w różnych kulturach i w różnych epokach historycznych. Rzeczy związane z wiedzą o świecie zajmują Cathalowi większość czasu: spędził lwią część ostatniego półrocza na wykopaliskach, gdzie zajmuje się archeologią, historią oraz opartym na tej statystyce pieczętowaniem.
Letnie bunty roślin i próba opanowania ich na terenie ogrodu domu matki oraz posiadłości Gauntów, a także spędzanie więcej niż kiedykolwiek czasu w towarzystwie węży, skłoniły go poszerzenia nieco posiadanej wiedzy przyrodniczej. Po powrocie do kraju na dłużej odnowił też trochę starych kontaktów - także na Nokturnie.
V. Poziom spaczenia:
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: nic nie zmieniło się względem poprzedniego kwartału.
VI. Rozpoznawalność:
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: Dalej kojarzony w kręgach naukowych oraz współpracowników Shafiqów – nic nie zmieniło się w tym zakresie.
3. Nowy opis rozpoznawalności:
VII. Zmiany w statystykach:
1. dodanie kropki w wiedzy o świecie (800 PD)
2. dodanie kropki w wiedzy o przyrodzie (100 PD)
(Wykorzystuję PD za rozliczenie)
VIII. Zmiany w przewagach i zawadach:
1. Dodanie przewagi: znajomość półświatka I (100 PD - z rozliczenia)
Opis:
Kod:
[Przewaga="Znajomość półświatka (I)"] - Cathal nigdy nie był grzecznym chłopcem i chociaż nie żyje z nielegalnej działalności, nie ma oporów w naginaniu czy łamaniu prawa, gdy to dla niego wygodne i może ujść mu na sucho. Ma kilka znajomości wśród ludzi niekoniecznie uczciwych i odnowił je, gdy wrócił z Egiptu.[/Przewaga]Kod:
[Zawada="Podejrzany (I)"] - zachowania Cathala odbiegają od normy, przez charakter, warunki fizyczne, długie lata spędzone w obcych kulturach i chorobę. O ile w Egipcie funkcjonował długo w dość ciasnym środowisku konkretnej grupy, w której ludzie przywykli do jego drobnych dziwactw, ewentualnie spotykał miejscowych, którzy wszystko gotowi byli zwalić na karb bycia "Anglikiem", o tyle w Anglii, do której wrócił stosunkowo niedawno i w której wraz z coraz większymi napięciami ludzie robią się ostrożniejsi, coraz częściej ściąga na siebie podejrzliwe spojrzenia.[/Zawada]IX. Zmiany w lokacjach:
1.
Kod:
[Nazwa lokacji] Dom w Little Hangleton
[Opis lokacji] Jednopiętrowy, podniszczony nieco dom należał do Isabelli Shafiq – z domu Gaunt – i znajduje się na tyle blisko dawnej posiadłości Gauntów, że przez okna widać mury rodowej siedziby. Po tym, jak odziedziczył go Cathal Shafiq, długo był niezamieszkany, a opiekę nad nim sprawował głównie Ulysses Rookwood. Od dawna zaniedbany budynek, otoczony ogrodem, latem przeszedł szereg remontów, którymi zajmowali się obaj mężczyźni. Na parterze znajdują się salon, kuchnia, łazienka i niewielki gabinet, na piętrze – cztery nieduże pomieszczenia, w tym dwie sypialnie.
[Umiejscowienie] Little Hangleton
[Poziom] 0
[Zabezpieczenia] Matczyna Troska
[Ulepszenia] -
[Cechy] -
[Koniec psot]X. Aktualizacja treści karty:
1. Prośba o zmianę opisu zawady Wpływowy Wróg, aby zaznaczyć, który to npc.
Npc jest zaakceptowany, czekam na info w sprawie relki po poprawieniu opisów zgodnie z wskazówkami MG.
Kod:
[Przewaga="Wpływowy Wróg (III)"]Cal nie zawsze jest miłym facetów, mniej lub bardziej wpływowych wrogów ma więc z pewnością kilku. Najbardziej problematycznym jest bez wątpienia auror Crickerly, przekonany, że Cathal maczał palce w wypadku na wykopaliskach, poszedł w ślady swojego ojczyma oraz wierzący w jego związek z pewnym morderstwem.[/Przewaga]Aktualne miejsce pracy: Od wiosny 1972 prowadzi wykopaliska w Walii, w ruinach czarodziejskiej wioski, zniszczonej kilkaset lat temu. Dodatkowo zdarza się mu wykonywać drobne zlecenia związane z runami i pieczęciami.
3. Zamieszkanie: dom w Little Hangleton/mieszkanie przy Horyzontalnej
4. Nowa różdżka: Berberys, serce smoka, dziewięć cali, średnio giętka.
XI. Nowe wskazówki dla mistrzów: brak zmian
XII. Rozliczenie cech:
1. Zawada Bezsenność - nie dotyczy
2. Zawada Nałogowy hazardzista - nie dotyczy
3. Cecha lokacji Przestępstwa - nie dotyczy
4. Cecha lokacji Ryzyko zawalenia - nie dotyczy
5. Cecha lokacji Niewygodni sąsiedzi - nie dotyczy
6. Cecha lokacji Szczury - nie dotyczy
XIII. Sprawdzenie obecnej KP:
1. opis w polu Edukacja – chyba mam dobrze
2. opisy przewag i zawad – mam dobrze
3. pole Zamieszkanie oraz Cechy szczególne – mam dobrze