I. Podstawa rozliczenia:
I. Podstawa rozliczenia:
1. Linki do postów w osi czasu: lista sesji
2. Dowolny post napisany w wymaganym przedziale czasowym: link
3. Zebrane 10000 słów w sesjach:
link
link, link, link, link,
II. Krótki opis kwartału: Kwartał letni dla Charlotte to praca w Departamencie Tajemnic, spędzanie czasu z przyjaciółmi, zwykłe, rodzinne dramaty - jak pies uszkadzający meble i sprawiający, że trzeba dokonać drobnych remontów w domu - oraz obserwowanie mniejszych i większych dramatów w życiu swoich najlepszych przyjaciół.
III. Dokonania fabularne: Charlotte nie dokonała niczego szczególnie spektakularnego - prowadzi kilka projektów w Departamencie Tajemnic, ale na razie wykonuje żmudną robotę, która może przynieść jakiś przełom w kolejnych miesiącach. Za swoje największe dokonanie latem uważa to, że omal doprowadziła matkę do apopleksji, oznajmiając pod wpływem chwili, że zaręczyła się z Jonathanem Selwynem.
IV. Postępy: Odświeżyła nieco swoje zdolności w magii kształtowania – sytuacja w kraju nie jest zbyt bezpieczna i to skłoniło ją do przypomnienia sobie paru zaklęć bojowych. Dziwne zjawiska przyrodnicze w Anglii wzbudziły jej zainteresowanie i skłoniły do zajrzenia do podręczników na ten temat. Praca syna dla goblinów potęguje jej niechęć do goblinów, a poza tym raz czy dwa miała okazję przypomnieć sobie, że ludzi wprawdzie najlepiej przekonywać, by zrobili to, co chce, za pomocą uśmiechu, ale są i bardziej radykalne metody, po które chętnie sięgała w przeszłości - jak zastraszanie. Rozpoczęła nowy projekt w Komnacie Śmierci, przejęty po zmarłym koledze, i odszyfrowywanie jego notatek oraz odgadywanie „co autor miał na myśli” wymagało sporej spostrzegawczości, by nie przegapić najdrobniejszego szczegółu… zwłaszcza że błąd mógłby kosztować życie.
V. Poziom spaczenia:
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: nie zrobiła nic, by go podnieść
VI. Rozpoznawalność:
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: Obecny poziom wydaje mi się zasadny
3. Nowy opis rozpoznawalności:
VII. Zmiany w statystykach:
1. dodanie kropki w kształtowaniu (100 PD)
2. dodanie kropki w percepcji (300 PD)
(wykorzystuję PD z rozliczenia)
VIII. Zmiany w przewagach i zawadach:
1. dodanie przewagi zastraszanie (100 PD)
2. dodanie zawady Mizantrop I
Łączna suma przewag i zawad po zmianach: 8
IX. Zmiany w lokacjach:
1. Kupuję lokację na poziomie 0
Mieszkanie Kelly'ch
Mieszkanie mieści się na pierwszym piętrze kamienicy Horyzontalnej, nad sklepem z zabawkami. Jest dość duże, bo znajduje się w nim pięć pokoi i kuchnia - ale trudno to uznać za ogromny luksus, gdy przypomni sobie, że mieszkają w nim cztery osoby oraz psiak. W oczy mogą rzucać się tutaj przede wszystkim duża liczba książek (zarówno w salonie, jak i sypialni Charlotte), sporo eleganckich luster oraz fakt, że meble wystawione w pokoju dziennym są bardzo luksusowe. Rozwiązanie zagadki tych ostatnich jest niezmiernie proste - po tym jak latem psiak, przyniesiony przez Jonathana Selwyna, zniszczył dywan i fotel, mężczyzna wymienił dywan, fotel, drugi fotel i kanapę, by pasowały do tego pierwszego, a także zasłonki oraz kilka innych drobiazgów, by pasowały do nowego dywanu...
X. Aktualizacja treści karty:
XI. Nowe wskazówki dla mistrzów: zostaje co jest
XII. Rozliczenie cech:
1. Zawada Bezsenność - link nie dotyczy
2. Zawada Nałogowy hazardzista - link nie dotyczy
3. Cecha lokacji Przestępstwa - link nie dotyczy
4. Cecha lokacji Ryzyko zawalenia - linknie dotyczy
5. Cecha lokacji Niewygodni sąsiedzi - link nie dotyczy
6. Cecha lokacji Szczury - link nie dotyczy
XIII. Sprawdzenie obecnej KP:
dobrze/poprawiam.
1. opis w polu Edukacja – mam dobrze
2. opisy przewag i zawad – mam dobrze
3. pole Zamieszkanie oraz Cechy szczególne – mam dobrze
4. opis w polu Zamieszkanie – mam dobrze
5. opis w polu Cechy szczególne - mam dobrze
6. posiadanie Teleportacji oraz Teleportacji łącznej – mam dobrze
7. opis w polu Stan cywilny – mam dobrze
8. przewaga Niewidzialność / Popularność – poprawiam
9. zawada Wpływowy wróg, Szalona ex – nie dotyczy
10. zawada Uczulenie – nie dotyczy
11. lokacja poziomu 0 – nie dotyczy
I. Podstawa rozliczenia:
1. Linki do postów w osi czasu: lista sesji
2. Dowolny post napisany w wymaganym przedziale czasowym: link
3. Zebrane 10000 słów w sesjach:
link
link, link, link, link,
II. Krótki opis kwartału: Kwartał letni dla Charlotte to praca w Departamencie Tajemnic, spędzanie czasu z przyjaciółmi, zwykłe, rodzinne dramaty - jak pies uszkadzający meble i sprawiający, że trzeba dokonać drobnych remontów w domu - oraz obserwowanie mniejszych i większych dramatów w życiu swoich najlepszych przyjaciół.
III. Dokonania fabularne: Charlotte nie dokonała niczego szczególnie spektakularnego - prowadzi kilka projektów w Departamencie Tajemnic, ale na razie wykonuje żmudną robotę, która może przynieść jakiś przełom w kolejnych miesiącach. Za swoje największe dokonanie latem uważa to, że omal doprowadziła matkę do apopleksji, oznajmiając pod wpływem chwili, że zaręczyła się z Jonathanem Selwynem.
IV. Postępy: Odświeżyła nieco swoje zdolności w magii kształtowania – sytuacja w kraju nie jest zbyt bezpieczna i to skłoniło ją do przypomnienia sobie paru zaklęć bojowych. Dziwne zjawiska przyrodnicze w Anglii wzbudziły jej zainteresowanie i skłoniły do zajrzenia do podręczników na ten temat. Praca syna dla goblinów potęguje jej niechęć do goblinów, a poza tym raz czy dwa miała okazję przypomnieć sobie, że ludzi wprawdzie najlepiej przekonywać, by zrobili to, co chce, za pomocą uśmiechu, ale są i bardziej radykalne metody, po które chętnie sięgała w przeszłości - jak zastraszanie. Rozpoczęła nowy projekt w Komnacie Śmierci, przejęty po zmarłym koledze, i odszyfrowywanie jego notatek oraz odgadywanie „co autor miał na myśli” wymagało sporej spostrzegawczości, by nie przegapić najdrobniejszego szczegółu… zwłaszcza że błąd mógłby kosztować życie.
V. Poziom spaczenia:
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: nie zrobiła nic, by go podnieść
VI. Rozpoznawalność:
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: Obecny poziom wydaje mi się zasadny
3. Nowy opis rozpoznawalności:
VII. Zmiany w statystykach:
1. dodanie kropki w kształtowaniu (100 PD)
2. dodanie kropki w percepcji (300 PD)
(wykorzystuję PD z rozliczenia)
VIII. Zmiany w przewagach i zawadach:
1. dodanie przewagi zastraszanie (100 PD)
Kod:
[Przewaga="Zastraszanie I"] - Charlotte zawsze umiała być onieśmielająca, ale zwykle wybierała raczej nieco inne metody przekonywania do siebie ludzi. Latem - między innymi, gdy musiała przekonać pewnego urzędnika do tego, by odczepił się od niej i od Jonathana - przypomniała sobie, że grożenie komuś też może być świetną zabawą. Charlotte potrafi trafić w czuły punkt i przekonać kogoś, że zaszkodzi mu, choćby była to ostatnia rzecz, jaką zrobi w życiu...[/Przewaga]Kod:
[Zawada="Mizantrop I"] - gobliny są paskudne, uznała młoda Charlotte, gdy kiedyś wpadła przypadkiem na skraju lasu na siedmiu goblińskich górników w towarzystwie bladolicej czarodziejki. Ta myśl nie wywołała w niej jeszcze jakiejś szczególnej niechęci wobec goblińskiej nacji, ale na pewno tejże nie polubiła. Po latach pewne obrzydzenie i uprzedzenia ewoluowały wreszcie w prawdziwą mizantropię, gdy jej syn zaczął pracować dla goblinów: Charlotte bardzo uparcie próbuje przekonać go do zmiany ścieżki kariery i coraz bardziej nie cierpi tych małych konusów.[/Zawada]IX. Zmiany w lokacjach:
1. Kupuję lokację na poziomie 0
Mieszkanie Kelly'ch
Mieszkanie mieści się na pierwszym piętrze kamienicy Horyzontalnej, nad sklepem z zabawkami. Jest dość duże, bo znajduje się w nim pięć pokoi i kuchnia - ale trudno to uznać za ogromny luksus, gdy przypomni sobie, że mieszkają w nim cztery osoby oraz psiak. W oczy mogą rzucać się tutaj przede wszystkim duża liczba książek (zarówno w salonie, jak i sypialni Charlotte), sporo eleganckich luster oraz fakt, że meble wystawione w pokoju dziennym są bardzo luksusowe. Rozwiązanie zagadki tych ostatnich jest niezmiernie proste - po tym jak latem psiak, przyniesiony przez Jonathana Selwyna, zniszczył dywan i fotel, mężczyzna wymienił dywan, fotel, drugi fotel i kanapę, by pasowały do tego pierwszego, a także zasłonki oraz kilka innych drobiazgów, by pasowały do nowego dywanu...
X. Aktualizacja treści karty:
Kod:
[Przewaga="Popularność (darmowa)"] - jest kojarzona w Ministerstwie Magii oraz socjecie. I o ile w gmachu Ministerstwa to kojarzenie można liczyć na plus - bo pracownicy znają ją jako kogoś, kto potrafi wiele załatwić i ma spore wpływy w Departamencie Tajemnic - o tyle pośród konserwatywnych rodów czystej krwi postrzegana jest raczej negatywnie.[/Przewaga]XII. Rozliczenie cech:
1. Zawada Bezsenność - link nie dotyczy
2. Zawada Nałogowy hazardzista - link nie dotyczy
3. Cecha lokacji Przestępstwa - link nie dotyczy
4. Cecha lokacji Ryzyko zawalenia - linknie dotyczy
5. Cecha lokacji Niewygodni sąsiedzi - link nie dotyczy
6. Cecha lokacji Szczury - link nie dotyczy
XIII. Sprawdzenie obecnej KP:
dobrze/poprawiam.
1. opis w polu Edukacja – mam dobrze
2. opisy przewag i zawad – mam dobrze
3. pole Zamieszkanie oraz Cechy szczególne – mam dobrze
4. opis w polu Zamieszkanie – mam dobrze