I. Podstawa rozliczenia:
1. Linki do postów w osi czasu: lista sesji
2. Dowolny post napisany w wymaganym przedziale czasowym: link
3. Zebrane 10000 słów w sesjach: 1 578, 2 367, 2 899, 3 015, 1 581 = 11 440
II. Krótki opis kwartału: Tak jak lato powinno być okresem byczenia się na plaży i popijania kolorów drinków przez słomkę, tak u Tessy nie było na tyle barwnie. Londyński klimat nie za bardzo pozwalał na wyłożenie leżaka i otwarcie parasola, chociaż może bardziej chodziło o to, że kobieta najzwyczajniej w świecie nie parała się takimi formami odpoczynku. Wolała spotkać się vis-à-vis z dobrymi przyjaciółmi, możliwie wybrać się do innego kraju, aby tam przysiąść w kilku kawiarniach albo, już po godzinach, przejść się do pospolitego pubu, gdzie prosiła, żeby nalano jej piwa do kieliszka. Ach, no i tak… nie obyło się jednak bez faktycznego odwiedzenia plaży.
III. Dokonania fabularne: Jak było mówione wcześniej — letnie miesiące nie przyniosły Tessie za wiele postępów czy dokonań. Kulminacją całego tego biernego spokoju okazała się sama końcówka lata, kiedy to kobietę dopadło nagłe przeczucie, że musi wyjechać z doliny Godryka i to jak najdalej od Kniei, która rozciągała się już niemal pod jej płotem. Razem z bratanicą i szwagrem udali się zatem do Azylu Figgów, aby tam otrzymać kilka zadań od magicznych, gadających mruczków i jednocześnie, podczas szukania kocich figurek i zamawiania ryb na targu, dowiedziała się, że za kilka dni może umrzeć. O ile koty nie okażą litości. Na całe szczęście mieszkańcy Azylu obdarzyli Longbottom magicznym znamieniem na karku w kształcie kociej łapki, dzięki któremu Tessa może pozbyć się paraliżującego strachu.
IV. Postępy: W życiu człowieka przychodzi taki czas, że i postępy zachodzą bardzo wolno i, nie chcąc, broń Merlinie, zarzucać Tessie podeszłego wieku, można uznać, że po prostu nie chciała siedzieć nad książkami ani wygrzebywać miotły z drewnianej przybudówki przy domu. Po prostu lato minęło jej nadzwyczaj spokojnie.
V. Poziom spaczenia:
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: Podczas letniego kwartału Tessa raczej trzymała się swoich ustanowionych, moralnych zasad i nie zrobiła nic, co mogłoby wpłynąć na jej poziom spaczenia.
VI. Rozpoznawalność:
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: Przez całe lato nie zarejestrowano blasku fleszy ani obraźliwych lub krytykujących wpisów w gazetach. Tessa trzymała się czytania cudzych artykułów w Czarownicy i niech Merlinowi będą za to dzięki. Nie zmienia to faktu, że nie brylowała w towarzystwie, bo uczęszczała na aukcje, utrzymywała kontakt ze znajomymi i kłóciła się z uciążliwymi sąsiadami.
3. Nowy opis rozpoznawalności: —
VII. Zmiany w statystykach:
1. dodanie / usunięcie kropki w xxx (wartość pd)
2. dodanie / usunięcie kropki w xxx (wartość pd)
VIII. Zmiany w przewagach i zawadach:
1. dodanie przewagi/zawady xxx I-III: opis do KP
2. dodanie przewagi/zawady xxx I-III: opis do KP
3. usunięcie przewagi/zawady xxx I-III
4. usunięcie przewagi/zawady xxx I-III
Łączna suma przewag i zawad po zmianach: wpisz
IX. Zmiany w lokacjach:
1. Brak zmian (poza zmianą cechy prestiż na małą przestrzeń)
X. Aktualizacja treści karty:
1. tutaj wypisz nowe treści pól takich jak stan cywilny, doświadczenie, miejsce pracy, zamieszkanie, cechy szczególne, opis przewag, zawad, aura, zwierzę totemiczne itd.
2. tutaj wypisz nowe treści pól takich jak stan cywilny, doświadczenie, miejsce pracy, zamieszkanie, cechy szczególne, opis przewag, zawad, aura, zwierzę totemiczne itd.
XI. Nowe wskazówki dla mistrzów: Chciałabym w sumie podnieść na fabule sprawę rodziny Tessy — jej braci i ojca, z którymi w ogóle nie utrzymuje żadnego kontaktu od wielu lat. Nie obrażę się ani trochę za potencjalne wykorzystywanie ich jako preteksty do nowych sesji!
XII. Rozliczenie cech:
1. Zawada Bezsenność - niestety nie rozliczona
2. Zawada Nałogowy hazardzista - nie dotyczy
3. Cecha lokacji Przestępstwa - nie dotyczy
4. Cecha lokacji Ryzyko zawalenia - nie dotyczy
5. Cecha lokacji Niewygodni sąsiedzi - sesja, zadanie od MG
6. Cecha lokacji Szczury - nie dotyczy
XIII. Sprawdzenie obecnej KP:
1. opis w polu Edukacja - mam dobrze
2. opisy przewag i zawad - mam dobrze
3. pole Zamieszkanie oraz Cechy szczególne - mam dobrze
4. opis w polu Zamieszkanie - mam dobrze
5. opis w polu Cechy szczególne - mam dobrze
6. posiadanie Teleportacji oraz Teleportacji łącznej - mam dobrze
7. opis w polu Stan cywilny - mam dobrze
8. przewaga Niewidzialność / Popularność - mam dobrze
9. zawada Wpływowy wróg, Szalona ex - nie dotyczy
10. zawada Uczulenie - nie dotyczy
11. lokacja poziomu 0 - nie dotyczy
1. Linki do postów w osi czasu: lista sesji
2. Dowolny post napisany w wymaganym przedziale czasowym: link
3. Zebrane 10000 słów w sesjach: 1 578, 2 367, 2 899, 3 015, 1 581 = 11 440
II. Krótki opis kwartału: Tak jak lato powinno być okresem byczenia się na plaży i popijania kolorów drinków przez słomkę, tak u Tessy nie było na tyle barwnie. Londyński klimat nie za bardzo pozwalał na wyłożenie leżaka i otwarcie parasola, chociaż może bardziej chodziło o to, że kobieta najzwyczajniej w świecie nie parała się takimi formami odpoczynku. Wolała spotkać się vis-à-vis z dobrymi przyjaciółmi, możliwie wybrać się do innego kraju, aby tam przysiąść w kilku kawiarniach albo, już po godzinach, przejść się do pospolitego pubu, gdzie prosiła, żeby nalano jej piwa do kieliszka. Ach, no i tak… nie obyło się jednak bez faktycznego odwiedzenia plaży.
III. Dokonania fabularne: Jak było mówione wcześniej — letnie miesiące nie przyniosły Tessie za wiele postępów czy dokonań. Kulminacją całego tego biernego spokoju okazała się sama końcówka lata, kiedy to kobietę dopadło nagłe przeczucie, że musi wyjechać z doliny Godryka i to jak najdalej od Kniei, która rozciągała się już niemal pod jej płotem. Razem z bratanicą i szwagrem udali się zatem do Azylu Figgów, aby tam otrzymać kilka zadań od magicznych, gadających mruczków i jednocześnie, podczas szukania kocich figurek i zamawiania ryb na targu, dowiedziała się, że za kilka dni może umrzeć. O ile koty nie okażą litości. Na całe szczęście mieszkańcy Azylu obdarzyli Longbottom magicznym znamieniem na karku w kształcie kociej łapki, dzięki któremu Tessa może pozbyć się paraliżującego strachu.
IV. Postępy: W życiu człowieka przychodzi taki czas, że i postępy zachodzą bardzo wolno i, nie chcąc, broń Merlinie, zarzucać Tessie podeszłego wieku, można uznać, że po prostu nie chciała siedzieć nad książkami ani wygrzebywać miotły z drewnianej przybudówki przy domu. Po prostu lato minęło jej nadzwyczaj spokojnie.
V. Poziom spaczenia:
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: Podczas letniego kwartału Tessa raczej trzymała się swoich ustanowionych, moralnych zasad i nie zrobiła nic, co mogłoby wpłynąć na jej poziom spaczenia.
VI. Rozpoznawalność:
1. zachowanie
2. Uzasadnienie: Przez całe lato nie zarejestrowano blasku fleszy ani obraźliwych lub krytykujących wpisów w gazetach. Tessa trzymała się czytania cudzych artykułów w Czarownicy i niech Merlinowi będą za to dzięki. Nie zmienia to faktu, że nie brylowała w towarzystwie, bo uczęszczała na aukcje, utrzymywała kontakt ze znajomymi i kłóciła się z uciążliwymi sąsiadami.
3. Nowy opis rozpoznawalności: —
VII. Zmiany w statystykach:
1. dodanie / usunięcie kropki w xxx (wartość pd)
2. dodanie / usunięcie kropki w xxx (wartość pd)
VIII. Zmiany w przewagach i zawadach:
1. dodanie przewagi/zawady xxx I-III: opis do KP
2. dodanie przewagi/zawady xxx I-III: opis do KP
3. usunięcie przewagi/zawady xxx I-III
4. usunięcie przewagi/zawady xxx I-III
Łączna suma przewag i zawad po zmianach: wpisz
IX. Zmiany w lokacjach:
1. Brak zmian (poza zmianą cechy prestiż na małą przestrzeń)
X. Aktualizacja treści karty:
1. tutaj wypisz nowe treści pól takich jak stan cywilny, doświadczenie, miejsce pracy, zamieszkanie, cechy szczególne, opis przewag, zawad, aura, zwierzę totemiczne itd.
2. tutaj wypisz nowe treści pól takich jak stan cywilny, doświadczenie, miejsce pracy, zamieszkanie, cechy szczególne, opis przewag, zawad, aura, zwierzę totemiczne itd.
XI. Nowe wskazówki dla mistrzów: Chciałabym w sumie podnieść na fabule sprawę rodziny Tessy — jej braci i ojca, z którymi w ogóle nie utrzymuje żadnego kontaktu od wielu lat. Nie obrażę się ani trochę za potencjalne wykorzystywanie ich jako preteksty do nowych sesji!
XII. Rozliczenie cech:
1. Zawada Bezsenność - niestety nie rozliczona
2. Zawada Nałogowy hazardzista - nie dotyczy
3. Cecha lokacji Przestępstwa - nie dotyczy
4. Cecha lokacji Ryzyko zawalenia - nie dotyczy
5. Cecha lokacji Niewygodni sąsiedzi - sesja, zadanie od MG
6. Cecha lokacji Szczury - nie dotyczy
XIII. Sprawdzenie obecnej KP:
1. opis w polu Edukacja - mam dobrze
2. opisy przewag i zawad - mam dobrze
3. pole Zamieszkanie oraz Cechy szczególne - mam dobrze
4. opis w polu Zamieszkanie - mam dobrze