09.12.2024, 14:52 ✶
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09.12.2024, 15:10 przez Morpheus Longbottom.)
List został wysłany w beżowej, prostej kopercie, treść zaś zapisana niebieskim atramentem, który w migoczącym świetle świec, wyglądał jakby zmieniał tony, migotał, jak nocne niebo. Do listu było dołączone pudełeczko, w którym na aksamicie leżała malutka fiolka ze srebrną myślą.
Szanowna Panie Malfoy,
Z wyrazami szacunku
Jeżeli Baldwin spojrzał do myślodsiewni, ujrzał następujący fragment wizji:
Obraz Kniei został momentalnie przytłumiony przed dojmujące uczucie grozy, W jednej sekundzie drzewa zmieniły swój wygląd. Nie widziałeś już strzelistych, grubych pni, pokrytych wieloletnią korą. Widziałeś gęsty, czarny dym, owijający się wokół roślinności. Ta płakała, chociaż bezgłośnie. Czułeś jej rozpacz, czułeś przerażenie. Czułeś jej ból tak, jakby to była twoja własna tragedia. Bolało cię fizycznie - ciało, ale także bolała cię dusza.
Londyn 1 IX 1972
Szanowna Panie Malfoy,
miałem okazję ujrzeć pana dzieła podczas przyjęcia Muzy inspirowanego Snem Nocy Letniej. Instalacja niezwykle mnie poruszyła i pragnę zamówić u Pana obraz, przedstawiający moją myśl. Pozostawiam z nią Pana i oczekuję odpowiedzi.
Z wyrazami szacunku
Morpheus Longbottom
Jeżeli Baldwin spojrzał do myślodsiewni, ujrzał następujący fragment wizji:
Obraz Kniei został momentalnie przytłumiony przed dojmujące uczucie grozy, W jednej sekundzie drzewa zmieniły swój wygląd. Nie widziałeś już strzelistych, grubych pni, pokrytych wieloletnią korą. Widziałeś gęsty, czarny dym, owijający się wokół roślinności. Ta płakała, chociaż bezgłośnie. Czułeś jej rozpacz, czułeś przerażenie. Czułeś jej ból tak, jakby to była twoja własna tragedia. Bolało cię fizycznie - ciało, ale także bolała cię dusza.