• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Ulica Pokątna
    • Aleja horyzontalna
    • Ulica Śmiertelnego Nokturnu
    • Ministerstwo Magii
    • Klinika Św. Munga
    • Niemagiczny Londyn
    • Dolina Godryka
    • Little Hangleton
    • Wyspy Brytyjskie
    • Reszta świata
    • Zmieniacz czasu
    • Opisy lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Wademekum Spis powszechny Przyjęci do gry v
1 2 3 4 5 … 7 Dalej »
Romulus Potter

Romulus Potter
Albo Roman
Przygrzewają, odgrzewają
Potem wody dolewają
To zupa Romana
Wysoki - mierzy 193 cm. Elegancki, wyprostowany, z reguły z pogodnym uśmiechem na twarzy, ale często można również spotkać niecne ogniki w jego oczach, szczególnie kiedy przebywa w towarzystwie zaprzyjaźnionych sobie osób. Oczy szaroniebieskie, włosy ciemnobrązowe. Cechuje go nieskazitelnie gładka skóra, bez jakichkolwiek niedoskonałości. Nie uświadczy żadnych blizn. Ubiera się elegancko, zawsze adekwatnie do sytuacji. Bywa, że w jego towarzystwie kręci się biały, puchaty kot.

Romulus Potter
23.03.2025, 00:00  ✶ (Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.06.2025, 22:19 przez Romulus Potter.)  

Jesień 1972

rozgrywki

1 września 1972 • Byle do jedenastej • Przypadkowe spotkanie w jednym z barów na Alei Horyzontalnej, które - jak też wmawiałem Eliasowi - wcale przypadkowe nie było. Potoczyło się jako niewielki zakład, a następnie zakończyło pogadanką o życiowych bolączkach.
STARRING: ELIAS BLETCHLEY
5 września 1972 • SUMA PRZYPADKÓW: Tak zaczynają się fobie • W dzień, kiedy miałem wyjaśnić podatki, utknąłem w niedziałającej windzie z Prudence Bletchley. Obserwowałem jak powoli traci do mnie cierpliwość, a potem wykorzystuje pierwszą lepszą okazję do ucieczki.
STARRING: PRUDENCE BLETCHLEY
8 września 1972, wieczór • SPALONA NOC: Fire in My Heart • Wśród płonących uliczek spotkałem eks-gwiazdeczkę (albo niedoszłą gwiazdę) Qudditcha Heather Wood. Okazało się, że miała na sobie mundur BUM i nie była przy tym za bardzo pomocna, w ogóle niezainteresowana moją osobą, więc postanowiłem radzić sobie po swojemu.
STARRING: HEATHER WOOD
8 września 1972, noc • SPALONA NOC: Safe and Sound • w heart albo w musku - w trakcie
STARRING: CASSANDRA CAVENDISH
9 września 1972, 3Nyan3 • SPALONA NOC: 3Nyan3 • Zrządzeniem losu spotykam Ambroise'a, a zaraz również Corneliusa o 3Nyan3 w Świętym Mungu. Jestem przeświadczony, że jesteśmy wybrani do uratowania Wszechświata. Nie jestem świadomy towarzystwa Prudence, ale to nieistotne, bo dupę zawracają nam hipochondrycy.
STARRING: AMBROISE GREENGRASS, CORNELIUS LESTRANGE, PRUDENCE BLETCHLEY
11 września 1972, rano • SUMA PRZYPADKÓW: Znów te przeklęte dzieciaki, czyli a series of unfortunate events • Przez upartość w rywalizacji z Prudence, niechciany świstoklik w postaci gazety Proroka Codziennego teleportował nas w środek lasu, gdzie działy się niestworzone rzeczy. Ostatecznie straciliśmy co niego zdrowia psychicznego, a ja dodatkowo skończyłem z olbrzymim urazem do dziewczyny, bo w jednym z momentów wbiła mi gałąź w obojczyk. Co prawda, to był tylko sen lub zwida, ale przez chwilę bolało.
STARRING: PRUDENCE BLETCHLEY
11-12 września 1972, środek nocy • No one here gets out alive • Zgubiliśmy się w lesie. Po tym jak zostaliśmy uwolnieni spod magii jakiejś mało śmiesznej istoty, która jednak się śmiała, znalazł nas Benek Wybawiciel. Wpadam w lekką panikę, ale fakt, że mój przyjaciel kontroluje sytuację mi pomaga.
STARRING: BENJY FENWICK, PRUDENCE BLETCHLEY
12 września 1972, ok. 11:00 • we need a decoy, a bober, and a miracle • Ambroise budzi mnie cudowną melodią. Rozkoszuję się jego obecnością i wylewam żale przez wczorajszy dzień, a potem dowiaduję się, że ten planuje się oświadczyć Geraldine. Chce bobry na tę okazję jej załatwić, a w trakcie rozmowy naszła nas chęć również na jezioro, tuż obok ogniska.
STARRING: AMBROISE GREENGRASS
12 września 1972, południe • B.Y.O.L. (Bring Your Own Lake) • w heart albo w musku - w trakcie
STARRING: AMBROISE GREENGRASS
12 września 1972, po zmroku • Fire and the Flood • w heart albo w musku - w trakcie
STARRING: AMBROISE GREENGRASS, ASTAROTH YAXLEY, BENJY FENWICK, CORNELIUS LESTRANGE, ELIAS BLETCHLEY, GERALDINE YAXLEY, PRUDENCE BLETCHLEY
13 września 1972, 13:09 • Too Much • w heart albo w musku - w trakcie
STARRING: BENJY FENWICK, NORA FIGG
20 września 1972 • All the king's horses • w heart albo w musku - w trakcie
STARRING: BRENNA LONGBOTTOM
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Wiadomości w tym wątku
Romulus Potter - przez Romulus Potter - 16.03.2025, 01:36
RE: Romulus Potter - przez Dearg Dur - 21.03.2025, 20:04
RE: Romulus Potter - przez Dearg Dur - 21.03.2025, 20:04
RE: Romulus Potter - przez Romulus Potter - 21.03.2025, 20:04
RE: Romulus Potter - przez Romulus Potter - 22.03.2025, 23:59