23.03.2025, 00:00 ✶
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21.06.2025, 22:19 przez Romulus Potter.)
Jesień 1972
rozgrywki
1 września 1972 • Byle do jedenastej • Przypadkowe spotkanie w jednym z barów na Alei Horyzontalnej, które - jak też wmawiałem Eliasowi - wcale przypadkowe nie było. Potoczyło się jako niewielki zakład, a następnie zakończyło pogadanką o życiowych bolączkach. STARRING: ELIAS BLETCHLEY |
5 września 1972 • SUMA PRZYPADKÓW: Tak zaczynają się fobie • W dzień, kiedy miałem wyjaśnić podatki, utknąłem w niedziałającej windzie z Prudence Bletchley. Obserwowałem jak powoli traci do mnie cierpliwość, a potem wykorzystuje pierwszą lepszą okazję do ucieczki. STARRING: PRUDENCE BLETCHLEY |
8 września 1972, wieczór • SPALONA NOC: Fire in My Heart • Wśród płonących uliczek spotkałem eks-gwiazdeczkę (albo niedoszłą gwiazdę) Qudditcha Heather Wood. Okazało się, że miała na sobie mundur BUM i nie była przy tym za bardzo pomocna, w ogóle niezainteresowana moją osobą, więc postanowiłem radzić sobie po swojemu. STARRING: HEATHER WOOD |
8 września 1972, noc • SPALONA NOC: Safe and Sound • w heart albo w musku - w trakcie STARRING: CASSANDRA CAVENDISH |
9 września 1972, 3![]() ![]() ![]() STARRING: AMBROISE GREENGRASS, CORNELIUS LESTRANGE, PRUDENCE BLETCHLEY |
11 września 1972, rano • SUMA PRZYPADKÓW: Znów te przeklęte dzieciaki, czyli a series of unfortunate events • Przez upartość w rywalizacji z Prudence, niechciany świstoklik w postaci gazety Proroka Codziennego teleportował nas w środek lasu, gdzie działy się niestworzone rzeczy. Ostatecznie straciliśmy co niego zdrowia psychicznego, a ja dodatkowo skończyłem z olbrzymim urazem do dziewczyny, bo w jednym z momentów wbiła mi gałąź w obojczyk. Co prawda, to był tylko sen lub zwida, ale przez chwilę bolało. STARRING: PRUDENCE BLETCHLEY |
11-12 września 1972, środek nocy • No one here gets out alive • Zgubiliśmy się w lesie. Po tym jak zostaliśmy uwolnieni spod magii jakiejś mało śmiesznej istoty, która jednak się śmiała, znalazł nas Benek Wybawiciel. Wpadam w lekką panikę, ale fakt, że mój przyjaciel kontroluje sytuację mi pomaga. STARRING: BENJY FENWICK, PRUDENCE BLETCHLEY |
12 września 1972, ok. 11:00 • we need a decoy, a bober, and a miracle • Ambroise budzi mnie cudowną melodią. Rozkoszuję się jego obecnością i wylewam żale przez wczorajszy dzień, a potem dowiaduję się, że ten planuje się oświadczyć Geraldine. Chce bobry na tę okazję jej załatwić, a w trakcie rozmowy naszła nas chęć również na jezioro, tuż obok ogniska. STARRING: AMBROISE GREENGRASS |
12 września 1972, południe • B.Y.O.L. (Bring Your Own Lake) • w heart albo w musku - w trakcie STARRING: AMBROISE GREENGRASS |
12 września 1972, po zmroku • Fire and the Flood • w heart albo w musku - w trakcie STARRING: AMBROISE GREENGRASS, ASTAROTH YAXLEY, BENJY FENWICK, CORNELIUS LESTRANGE, ELIAS BLETCHLEY, GERALDINE YAXLEY, PRUDENCE BLETCHLEY |
13 września 1972, 13:09 • Too Much • w heart albo w musku - w trakcie STARRING: BENJY FENWICK, NORA FIGG |
20 września 1972 • All the king's horses • w heart albo w musku - w trakcie STARRING: BRENNA LONGBOTTOM |