• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Poczta Enzo

Poczta Enzo
Czarodziejska legenda
O! from what power hast thou this powerful might,
With insufficiency my heart to sway?
krew
genetyka
zawód
Przed dwoma tysiącami lat niewielkie irlandzkie miasteczko Waterford spłynęło krwią okrutnego męża i bezdusznego ojca kobiety, która zbyt wiele wycierpiała z ich rąk. Upiorzyca gnana nienawiścią i pragnieniem zemsty, przez lata dotkliwie karała wiarołomnych kochanków i mężów, aż zasnęła w swym rodzinnym grobowcu. Mieszkańcy co roku w rocznicę jej zgonu kładą na ciężkiej marmurowej płycie krypty rytualny kamień, który ma zapewnić im bezpieczeństwo. Ze szczątkowych zapisków etnologów i lokalnych pieśni, można wywnioskować, że kobieta była użytkowniczką magii. Czy znajdzie się śmiałek, który zdecyduje się zdjąć kamień i pocałunkiem obudzić bladolicą śniącą o ustach czerwonych jak krew?

Dearg Dur
29.03.2025, 18:45  ✶  

—06/09/72—

Londyn, 06.09.72

Mój ukochany,

wydarzyła się rzecz najstraszniejsza. Moi rodzice znaleźli list od Ciebie i wpadli w straszliwą furię. Ich twardogłowe uprzedzenia stoją na drodze naszego szczęścia i moje serce krwawi, mimo że od tej straszliwej kłótni, którą z nimi miałam minął tydzień. Jestem więźniem w moim domu, a na moje nieszczęście wszyscy pozostają głusi, czyniąc ze mnie winną tych straszliwości, które na mnie spadły w dniu koncertu. Jedna Marie, moja służka obiecała w wielkim sekrecie wziąć list i mały prezent i wysłać go do Ciebie, dzięki czemu w ogóle mogłam wytłumaczyć Ci się z przedłużającego się milczenia. Moje nieszczęście nie zna miary, ale wiedz, że gdybym miała szansę znów wystąpić przed tamtymi ludźmi, powiedziałabym słowo w słowo to samo. Nie pozwól sobie nigdy powiedzieć, że jesteś gorszy, skoro ja wiem mój najmilszy, żeś najwspanialszym, najszlachetniejszym, najzdolniejszym z ludzi, których kiedykolwiek dane było mi spotkać. Marie pociesza mnie, że gniew papy minie, a ja znów będę mogła zatonąć w Twoim objęciu, wszystko jednak marność, wobec każdej sekundy odmierzanej kapiącymi na pergamin łzami. Listy do mnie kieruj do Marie Morel, ona będzie mi je przekazywać, a na razie muszę pozostać w swej najwyższej wieży i biernie czekać. Aż trzęsę się z wściekłości miły. Nie wiem czy prędzej nie uschnę z braku Twego słonecznego uśmiechu, niźli doczekam otwarcia wrót. Jeśli tylko jednak zostaną one uchylone... czmychnę ku Tobie. 

Twoja na wieki,

R.

do listu dołączona była niewielka paczuszka z kanwą nabitą na płótno i olejnym obrazem, którego sam widok zaciskał serce żalem

[Obrazek: 8627a6e216b6c1b5b6b35c3a2f7e2c7d.jpg]

odpowiedź na ten list

« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Wiadomości w tym wątku
Poczta Enzo - przez Enzo Remington - 24.07.2024, 14:00
RE: Poczta Enzo - przez Isaac Bagshot - 01.08.2024, 22:52
RE: Poczta Enzo - przez Bard Beedle - 16.10.2024, 16:10
RE: Poczta Enzo - przez Isaac Bagshot - 01.08.2024, 23:10
RE: Poczta Enzo - przez Neil Enfer - 05.08.2024, 18:18
RE: Poczta Enzo - przez Neil Enfer - 05.08.2024, 21:45
RE: Poczta Enzo - przez Brenna Longbottom - 24.09.2024, 10:30