• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Greater London Niemagiczny Londyn v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
[7.09.72] I'm Going Slightly Mad [Robert & Odysseus]

[7.09.72] I'm Going Slightly Mad [Robert & Odysseus]
ten lepszy Robert
cały mój kraj potrzebuje psychologa
sława
V
krew
czysta
genetyka
—
zawód
Sędzia Wizengamotu
Brunet o wzroście 180 cm. Ma błękitne oczy i zawadiacki uśmiech, który często nosi niczym maskę. Włosy często ma napomadowane, a pod szatami czarodzieja nosi eleganckie garnitury, albo od Rosierów, albo mugolskich projektantów, takich jak Westwood lub Dior, nie obnosząc się z tymi markami, lecz traktując to jako ukryty polityczny manifest.

Robert Albert Crouch
07.05.2025, 09:22  ✶  
Jako prawnik, Robert wypracował w sobie swego rodzaju szósty zmysł. Odzywał się on najczęściej w sytuacjach sądowych, kiedy to podejrzany kompletnie naokoło opowiadał o rzeczach, którymi się zajmował i które podchodziły najczęściej pod mataczenie, wyłudzenie i inne niespecjalnie legalne praktyki. Fawley nie mówił do niego bezpośrednio, prostymi słowami. Znaczyło to, że albo bardzo delikatnie podchodził do Roberta jako do swojego pacjenta, albo... coś ukrywał.

Z tej umiejętności przyszła do niego jakaś ulga. Poczucie satysfakcji z tego, że coś się rozgryzło. Była to niezwykle wysublimowana, silna przyjemność.

— Panie Fawley, powiedzmy sobie jasno — Robert połączył dłonie i pochylił się lekko. Spojrzał gościowi w oczy. Te wszystkie treningi ojca w "ustanawianiu dominacji w rozmowie", jakkolwiek wydawałyby się durne, miały jakiś pozytywny efekt. Na pewno dodawały Robertowi pewności siebie. — Nie mam zamiaru uczestniczyć w żadnych szemranych praktykach okołohipnotycznych, bawić się w "narzędzia ulgi", jak to pan zgrabnie nazywa. Gdyby świat się dowiedział, że mam załamanie nerwowe, być może skierowano by mnie na przymusowy urlop i ominąłbym kilka posiedzeń. Gdyby natomiast ktoś dowiedział się, że uczestniczę w praktykach nielegalnych, rzeczywiście znalazłbym się w Wizengamocie, ale na pozycji oskarżonego. Dodam, że zwyczajna terapia, na której jak mugole, powiemy sobie o moich problemach z ojcem i innych takich psychoanalitycznych głupotach, jest świetnym rozwiązaniem. Dobre by były też ziółka rozluźniające czy co wy tam oferujecie. Jednak mój umysł jest umysłem publicznego funkcjonariusza. I nie pozwolę, by w nim jakkolwiek majstrować.

Może to była ta cała terapia? Robert czuł się świetnie, gdy to mówił. Jakby na chwilę siły do niego wróciły. Jakby zasługiwał na swoją pozycję w życiu. Może ochrzanienie terapeuty nie było długotrwałym rozwiązaniem problemu, ale doraźnym już na pewno.

Odkryj wiadomość pozafabularną
Używam umiejki zastraszanie XDDD
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
Podsumowanie aktywności: Przełącz sortowanie alfabetycznie/ilość słów Odysseus Fawley (1717), Robert Albert Crouch (2016)

Wiadomości w tym wątku
[7.09.72] I'm Going Slightly Mad [Robert & Odysseus] - przez Robert Albert Crouch - 05.04.2025, 15:43
RE: [7.09.72] I'm Going Slightly Mad [Robert & Odysseus] - przez Odysseus Fawley - 05.04.2025, 17:56
RE: [7.09.72] I'm Going Slightly Mad [Robert & Odysseus] - przez Robert Albert Crouch - 05.04.2025, 21:14
RE: [7.09.72] I'm Going Slightly Mad [Robert & Odysseus] - przez Odysseus Fawley - 05.04.2025, 22:29
RE: [7.09.72] I'm Going Slightly Mad [Robert & Odysseus] - przez Robert Albert Crouch - 06.04.2025, 19:06
RE: [7.09.72] I'm Going Slightly Mad [Robert & Odysseus] - przez Odysseus Fawley - 07.04.2025, 20:14
RE: [7.09.72] I'm Going Slightly Mad [Robert & Odysseus] - przez Robert Albert Crouch - 18.04.2025, 10:40
RE: [7.09.72] I'm Going Slightly Mad [Robert & Odysseus] - przez Odysseus Fawley - 02.05.2025, 13:07
RE: [7.09.72] I'm Going Slightly Mad [Robert & Odysseus] - przez Robert Albert Crouch - 07.05.2025, 09:22
RE: [7.09.72] I'm Going Slightly Mad [Robert & Odysseus] - przez Odysseus Fawley - 10.05.2025, 18:45
RE: [7.09.72] I'm Going Slightly Mad [Robert & Odysseus] - przez Robert Albert Crouch - 11.05.2025, 13:54
RE: [7.09.72] I'm Going Slightly Mad [Robert & Odysseus] - przez Odysseus Fawley - 12.05.2025, 23:00

• Pokaż wersję do druku
  • Subskrybuj ten wątek

Przydatne linki
Kolejeczka
Tryb normalny
Tryb drzewa