To znowu ja!
Przeczytawszy kilkukrotnie moją kartę postaci i przeanalizowawszy PW od MG, chciałabym zaktualizować moje proponowane zmiany (czyli ten post zastępuje mój poprzedni post, bo nie wiem, jak inaczej należy to załatwić).
Proszę o:
Zmianę zwierzęcia totemicznego:
Zmianę w Zdolnościach (w związku z PW od MG) - rezygnujemy z nekromancji, te kropki przenosimy w Rozproszenie:
Podmianę opisu zdolności tak, żeby pasowało do zmian:
Zamianę przewagi Pisanie kreatywne (I), którego nie używam, na Język obcy(I):
Zamianę przewagi Eksterioryzacja (II), której również nie używam i mam lepszy pomysł na wykorzystanie jej w innej postaci w przyszłości na Bogacz(II):
Zmianę opisu przewagi:
Zamianę Zawady Brudny sekret (II) na Lęk wysokości (II), bo to w sumie żaden sekret, the closet was made of glass all along:
Poprawę nazwy zawady:
Zmianę we Wskazówkach dla Mistrza Gry:
Przeczytawszy kilkukrotnie moją kartę postaci i przeanalizowawszy PW od MG, chciałabym zaktualizować moje proponowane zmiany (czyli ten post zastępuje mój poprzedni post, bo nie wiem, jak inaczej należy to załatwić).
Proszę o:
Zmianę zwierzęcia totemicznego:
Kod:
[Zwierzę totemiczne] Paw - symbol odrodzenia, piękna i pewności siebie, ale także próżności.Zmianę w Zdolnościach (w związku z PW od MG) - rezygnujemy z nekromancji, te kropki przenosimy w Rozproszenie:
Kod:
[Nekromancja] [0k]
[Rozproszenie] [2k]Podmianę opisu zdolności tak, żeby pasowało do zmian:
Kod:
[O zdolnościach] Dzięki swojej pracy jako aktor i tancerz, Hannibal cieszy się dobrą kondycją, silnym ciałem i umiejętnością kontrolowania oddechu. Kocha światła reflektorów i błysk fleszy - i to z wzajemnością. Nie wie, co to trema i umie przyciągnąć uwagę.
Pomimo młodego wieku, dysponuje dużą, jak na czarodzieja, wiedzą o świecie. Gdy ma się znajomości wśród mugoli, trzeba umieć nie wyjść na dziwoląga, więc Hannibal chłonie kulturę mugoli tak samo jak czarodziejską i czerpie z niej inspiracje pełnymi garściami.
Hannibal - co być może zaskakujące u młodego mężczyzny - radzi sobie z igłą i nitką. Naprawy i przeróbki kostiumów i znalezisk z mugolskich lumpeksów przychodzą mu bez trudu, a możliwość stworzenia czegoś bardziej trwałego, niż performance na scenie jest dodatkowo satysfakcjonujące.
Jako mieszczuch z krwi i kości, najbliższy kontakt z przyrodą ma, gdy odbiera kwiaty na scenie. Po prawdzie, nie potrafi nawet nazwać większości z nich.
W większości dziedzin magii Hannibal jest całkiem niezły, choć nie wybitny. Wykazuje pewien talent w dziedzinie Kształtowania, co pozwala mu w mgnieniu oka zastąpić zawieruszony rekwizyt albo narzędzie. Pozostałe magiczne umiejętności - Zauroczenia, Translokacja i Rozproszenie - wychodzą mu nie gorzej, ale i nie lepiej, niż większości czarodziejów. Nie miał nigdy szczególnego talentu ani zapału do Transmutacji, a dodatkowo nie znosił nauczycielki tego przedmiotu, co poskutkowało opanowaniem jedynie podstaw tej sztuki. Ponieważ Nekromancja nie wchodzi w zakres programu nauczania w Hogwarcie, a Hannibal sam nie czuł nigdy potrzeby zgłębiania tej sztuki, wie o niej mniej więcej tyle, że jest coś takiego.Zamianę przewagi Pisanie kreatywne (I), którego nie używam, na Język obcy(I):
Kod:
[Przewaga="Język francuski (I)"][/Przewaga] Prywatne lekcje, czas spędzony w Paryżu i kontynuowanie zawartych tam znajomości pozwoliły Hannibalowi opanować język francuski w stopniu dobrym.Zamianę przewagi Eksterioryzacja (II), której również nie używam i mam lepszy pomysł na wykorzystanie jej w innej postaci w przyszłości na Bogacz(II):
Kod:
[Przewaga="Bogacz (II)"][/Przewaga] Hannibal jest dziedzicem głównej linii rodu Selwynów. Dostęp do rodzinnej fortuny oraz własne przychody sprawiają, że nie musi się martwić o pieniądze.Zmianę opisu przewagi:
Kod:
[Przewaga="Prowadzenie pojazdów (I)"][/Przewaga] Niespodziewaną korzyścią z przyjaźni zawartych w niemagicznym świecie okazało się nabycie umiejętności prowadzenia samochodów i motocykli. Hannibal jest zachwycony możliwością szybkiego przemieszczania się z miejsca na miejsce bez użycia magii, lub - Merlinie uchowaj - miotły.Zamianę Zawady Brudny sekret (II) na Lęk wysokości (II), bo to w sumie żaden sekret, the closet was made of glass all along:
Kod:
[Zawada="Lęk wysokości (II)”][/Zawada] Gdyby Matka chciała, żeby Han latał, dałaby mu skrzydła… albo przynajmniej talent do latania na miotle. Od upadku z miotły na podczas nauki w Hogwarcie, który zakończył się dwutygodniowym turnusem w skrzydle szpitalnym, Han pokornie przyjmuje jej wolę i wybiera inne sposoby przemieszczania się.Poprawę nazwy zawady:
Kod:
[Zawada=“Drobny lęk - zastrzyki i pobieranie krwi (I)”][/Zawada]: Nawet sam widok igły do zastrzyków sprawia, że Han blednie i osuwa się na najbliższy fotel, albo zgoła mdleje. Z tego też powodu nigdy nie korciło go próbowanie mugolskich narkotyków podawanych dożylnie. Na szczęście tatuaże w razie potrzeby można namalować.
Overhaul rubryki "Edukacja" - teraz jest prawilnie magicznie:
[code][Edukacja] Szkoła Magii i Czarodziejstwa w Hogwarcie | Hufflepuff
Tiara przydziału postanowiła zamienić jego życie w komediowy standup umieszczając Hannibala w tym domu. Cóż, przynajmniej zbudowało to jego charakter, a przynajmniej dystans do siebie. Han z Hufflepuffu - boki zrywać.
Był przeciętnym uczniem. Dość szybko nabrał pewności, że jego miejsce jest na scenie i to na przygotowaniu zawodowym, odbieranym w rodzinnym teatrze w przerwach od nauki, skupiał się w pierwszej kolejności.
Taniec i gra aktorska okazały się dla niego dużo łatwiejsze, niż siedzenie w sali lekcyjnej, a przy tym bardziej satysfakcjonujące. Śpiewać nauczył się całkiem przyzwoicie, za to umiejętności gry na dowolnym instrumencie przelatywały mu nad głową. Ma to pewnie coś wspólnego z koniecznością jednoczesnego czytania nut i grania.
Po ukończeniu Hogwartu Han wyjechał na półtora roku do Francji, gdzie pobierał nauki od mistrzów paryskiej czarodziejskiej sceny teatralnej i baletowej.
[Doświadczenie] Już w wieku szkolnym udzielał się w teatrze Selwynów - najpierw jako pomocnik w kulisach, potem - jako aktor i tancerz. Od lipca 1970 do końca 1971 pracował w Cancan Carcolh, teatrze w magicznym Paryżu, oferującym widzom widowiska typowo teatralne, baletowe, ale też burleskę. Po powrocie do kraju kontynuował występy w The Globe. Nie chwali się tym specjalnie, ale ma na koncie pojedyncze gościnne występy na mugolskich scenach, raczej w rolach drugoplanowych, niż głównych.
[Aktualne miejsce pracy] The Globe
[Cechy szczególne] brak
[Rozpoznawalność:] Poziom V - Szeroko rozpoznawalny - Hannibal nie boi się ról kontrowersyjnych, a nawet skandalizujących, które mogą być uważane za zbyt ryzykowne przez kolegów po fachu. To sprawia, że mimo jego młodego wieku, już po pierwszych latach występów w teatrze, o młodym Selwynie stało się głośno. Poza tym Han regularnie bulwersuje czarodziejski świat swoimi ciepłymi wypowiedziami na temat nie-czarodziejów, dwuznacznymi zdjęciami lub pikantnymi plotkami, jakie krążą na jego temat.Zmianę we Wskazówkach dla Mistrza Gry:
Kod:
[Mistrz Gry]Chciałabym zbudować dla Hannibala jakieś relacje i zaczepić go w świecie. Jestem otwarta na niemal wszystko: teatr, clubbing, młodzieżowe rozrywki, ale też poważniejsze tematy.
Hanni ma poziom świadomości obywatelskiej normika, sam z siebie nie popędzi ratować świata, ale da się wciągnąć w przygody i raczej będzie się starał stanąć po stronie dobra. Chętnie zagram sesje pozwalające mu tego dokonać.adnotacja moderatora
Wprowadzone