• Londyn
  • Świstoklik
    • Mapa Huncwotów
    • Spis lokacji
  • Dołącz do gry
  • Zaloguj się
  • Postacie
  • Accio
  • Indeks
  • Gracze
  • Accio
Secrets of London Czarodzieje Sowia Poczta v
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 Dalej »
Dolly – sowa Jolene

Dolly – sowa Jolene
Kwintesencja kobiecości
wpisano zdradę w pocałunek
w czułe spojrzenia, w szlachetny trunek
sława
IV
krew
półkrwi
genetyka
—
zawód
właścicielka antykwariatu
Co widzi się jako pierwsze po zauważeniu Tessy na ulicy? Na pewno to, że jest dosyć wysoka — ma w końcu 178 centymetrów wzrostu — a całe wrażenie potęgują buty na małym, ale wciąż!, obcasie. Po drugie, przenikliwe spojrzenie, które zdaje się równocześnie spoglądać prosto w duszę za twoimi oczami, a także patrzeć prosto przez ciebie. Jakby jednocześnie widziała wszystko i nic. Po trzecie, przy wizytach w mugolskim Londynie ubiera się dosyć stonowanie; świetnie skrojony komplet lub zwyczajna koszula, wciśnięta w dopasowane spodnie garniturowe. Kiedy, jednak, jest w zaciszu własnego domu lub wybiera się z wizytą do rodziny czy przyjaciół, pozwala wyjść na wierzch swojej nieco bardziej kolorowej, czarodziejskiej stronie. Po czwarte, a także, nareszcie, ostatnie, Tessa zawsze trzyma w ręku długą, staromodną lufkę z papierosem, nawet jeśli nie ma w intencji go odpalać.

Quintessa Longbottom
05.06.2025, 20:56  ✶  
09.09.1972

Moja Jo,

Antykwariat nie ucierpiał za bardzo, bo jedyne szkody to tylko i wyłącznie rozbita szyba, którą można wymienić bez problemu. Nie wiem czy można to samo powiedzieć o moim domu w Dolinie, ale staram się o tym na razie nie myśleć. Na ten moment może zatrzymam się u kogoś innego, ale jeszcze nie wiem u kogo. Może właśnie u Anthony'ego, choć nie chcę nadwyrężać jego gościnności. Będę Cię informować w razie czego.
Pozdrów dziewczyny i Juliána. Cieszę się, że nic Ci nie jest i że piszesz. Moje serce nie wytrzymałoby, gdyby coś Ci się stało.

Całuję,
Tessa

It's such an ancient pitch
But one I wouldn't switch
'Cause there's no nicer witch than you
« Starszy wątek | Nowszy wątek »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:

Wiadomości w tym wątku
Dolly – sowa Jolene - przez Jolene Bletchley - 02.12.2024, 23:41
RE: Dolly – sowa Jolene - przez Mona Rowle - 03.12.2024, 01:20
RE: Dolly – sowa Jolene - przez Mona Rowle - 10.03.2025, 16:22
RE: Dolly – sowa Jolene - przez Brenna Longbottom - 22.05.2025, 09:33