15.02.2023, 22:32 ✶
Rycerzu mój i Tarczo,
Dziękuję, godność mi ratujesz (a raczej to, co z niej pozostało)! Zapłaciłem im tylko zaliczkę, która w założeniu miała być jedną czwartą finalnej sumy, ale wychodzi na to, że jednak zapłaciłem połowę, więc sobie to wyjaśnimy z panem Januszem.
Dziecko to dziecko, żywe czy nie, to wciąż generuje koszty. Wiesz ile musiałem wydać na eliksir na wywołanie poronienia? W sumie to niewiele, ale zastanawiałem się, czy przejdzie. Tyle się mówi o ochronie życia od poczęcia, a tu taka niekonsekwencja z punktu skarbowego!
Dziękuję za rady, mam nadzieję, że wkrótce uda mi się wcielić je w życie.
P.S. Odwiedź mnie, gdy znajdziesz czas. Cztery stuknięcia.
Dziękuję, godność mi ratujesz (a raczej to, co z niej pozostało)! Zapłaciłem im tylko zaliczkę, która w założeniu miała być jedną czwartą finalnej sumy, ale wychodzi na to, że jednak zapłaciłem połowę, więc sobie to wyjaśnimy z panem Januszem.
Dziecko to dziecko, żywe czy nie, to wciąż generuje koszty. Wiesz ile musiałem wydać na eliksir na wywołanie poronienia? W sumie to niewiele, ale zastanawiałem się, czy przejdzie. Tyle się mówi o ochronie życia od poczęcia, a tu taka niekonsekwencja z punktu skarbowego!
Dziękuję za rady, mam nadzieję, że wkrótce uda mi się wcielić je w życie.
Twoja dama w opałach
Percy
P.S. Odwiedź mnie, gdy znajdziesz czas. Cztery stuknięcia.
do listu była dołączona karteczka, która zamieniła się w popiół zaraz po przeczytaniu:
Miałem nadzieję, że po porażce jaką było małżeństwo z Eunice, dadzą mi choć przez chwilę odetchnąć. Tymczasem znów zawisło nade mną widmo wydziedziczenia - ojciec nie powiedział o tym wprost, ale zaprowadził mnie do zielonego pokoju z tym przeklętym gobelinem i sugerował, że mam obowiązek wobec rodu. A może ja po prostu nie umiem zbudować relacji z żadną kobietą? Może jestem wybrakowany, jak próbują mi wmówić? Zaczynam myśleć, że tak. Jestem zmęczony i boję się, że wszystkich wokół zawodzę. Chciałbym wyjechać jak najdalej, ale czy warto, jeśli nie miałbym już dokąd wrócić? Czuję się tak, jakbym był zamknięty w ciemnym pokoju bez drzwi i okien, który zaczyna się kurczyć, ale nikt nie słyszy, jak krzyczę, gdy ściany na mnie napierają. Pozostaje mi jedynie zacisnąć zęby, nadal wywoływać pełne politowania uśmiechy swoim osobliwym poczuciem humoru i udawać, że wszystko jest w porządku. Ale nic nie jest. Nie pasuję do tego świata, bez względu na to, jak bardzo bym się starał.
![[Obrazek: 2eLtgy5.png]](https://secretsoflondon.pl/imgproxy.php?id=2eLtgy5.png)
if i can't find peace, give me a bitter glory